Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Μια απ’ τα ίδια στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ



 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με τις εκλογές για τα νέα όργανα της Συνομοσπονδίας. Πρώτη δύναμη βγήκε η ΠΑΣΚΕ, με μεγάλες απώλειες αφού έπεσε στις 16 έδρες απ’ τις 22 που είχε, ενώ η ΔΑΚΕ διατήρησε της 11 έδρες που κατείχε στην περασμένη διοίκηση.

Η παράταξη του Σύριζα, Αυτόνομη Παρέμβαση, στην οποία συμμετέχουν και κάποιοι συνδικαλιστές προερχόμενοι από την ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 5 έδρες από 3 που είχε, ενώ η ΔΑΣ (η παράταξη του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ) διαθέτει στην νέα διοίκηση 10 έδρες από της 9 που είχε.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Για πρώτη φορά κατέγραψαν τις δυνάμεις τους τα στελέχη που είχαν αποχωρήσει από την ΠΑΣΚΕ (Φωτόπουλος, Κουρουπός, Σαλουφάκου κ.α) και έφτιαξαν την παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων). Το ψηφοδέλτιο τους πήρε 32 ψήφους καταλαμβάνοντας 3 έδρες στην νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Μια απ’ τα ίδια δηλαδή στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αν και ο σημερινός της πρόεδρος, Γ. Παναγόπουλος, πρέπει να θεωρείτε παρελθόν για την καρέκλα του προέδρου της ΓΣΕΕ, αφού η ΔΑΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα τον στηρίξει γ’ αυτό το πόστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου