Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ. Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ



Αυτή είναι η επίμαχη περιοχή.
Δεξιά στην φωτό - κόκκινα σκιασμένη - η περιοχή του καταυλισμού.
Αριστερά στην φωτό - κυανά σκιασμένος - ο χώρος που επιλέχτηκε για να τους φιλοξενήσει μετά την μετεγκατάσταση.

Δεν χρειάζεται - νομίζω - να επιχειρηματολογήσω ότι:

1. Αυτή η μετεγκατάσταση δεν απαντάει, δεν λύνει κανένα από αυτά που είχαν προβληθεί ως "μείζονα προβλήματα" που "δημιουργούν" οι ΡΟΜΑ στους περιοίκους.
Όλα τα επιχειρήματα περί "μόλυνσης, φασαρίας, εγκληματικότητας, ασφάλειας" κλπ που προβλήθηκαν - ακόμα και από ΚΟΡΥΦΑΙΑ στελέχη της διοίκησης Κουράση που μένουν στην περιοχή - είναι προφανές ότι δεν μεταβάλλονται κατ' ελάχιστο προς το θετικότερο.
Ούτε καν ΑΛΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ δεν θα τα "φορτωθεί". Οι ίδιοι κάτοικοι θα συνεχίσουν να έχουν την - όποια - επιβάρυνση.

2. Αυτή η μετεγκατάσταση ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ, ένα ΝΕΟ πρόβλημα στην ΙΔΙΑ την περιοχή: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ τα παιδιά ούτε της Μαγούλας, ούτε του Πολυδρόσου, ούτε της Χαλκίδας. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ! ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑΚΙΑ ΜΑΖΙ!

Άρα τα πράγματα ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από πριν για τους περιοίκους και την περιοχή.

ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΛΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ που θα χάσει έναν αθλητικό χώρο, και ΕΙΔΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ δεν έχουμε και τόσα πολλά πια.

Τι έγινε λοιπόν εδώ, με την ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ, την ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ και την ΣΠΟΥΔΗ του δήμου να επενδύσει πολιτικά στην απομάκρυνση του καταυλισμού;

Και μη μου πει κανείς ότι ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ στην απομάκρυνση των τσιγγάνων.

Γιατί θα αναδείξω τις δηλώσεις και τα γραπτά ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που πριν ένα μόλις χρόνο προσπαθούσαν να πείσουν όλους, ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΘΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Λες και είχαν την λύση έτοιμη.

Όμως το θέμα ήταν άλλο. Ήταν η πίεση των ιδιοκτητών των οικοπέδων του καταυλισμού και οι δικαστικές αποφάσεις που είχαν πετύχει.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΥΧΑΝ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ και με τους οποίους διάφοροι πήγαν να κάνουν πολιτικό παιχνίδι. (πολιτικάντικο παιχνίδι).

Όπως πολιτικό παιχνίδι έκαναν και άλλοι, με τους τσιγγάνους και - μου φαίνεται απίστευτο πραγματικά - πανηγυρίζουν σήμερα. ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ.

ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ, ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ή μήπως και οικοπεδάκια;

Η απόδειξη αυτών που ισχυρίζομαι είναι ότι ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ κατά της εκτέλεσης της απόφασης, τον Σεπτέμβριο, δεν άσκησε καν ο Δήμος αλλά ο Παναγιώτης Κουρουπλής!

Θα μου πεις "ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ;"

ΝΑΙ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑ!

Ειδικά αν δεν το είχα αγοράσει πριν κάνα - δυο χρόνια ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι εκεί είναι ο καταυλισμός και ανήκε στην οικογένεια χρόνια πολλά.
Αλλά αν το αγόρασα πρόπερσι (μπιρ παρά) ε, ας περιμένω μέχρι να δοθεί ΛΥΣΗ για όλους για να πολλαπλασιάσω τα λεφτά μου. Όχι να θέλω να πέσουν κεφάλια παιδιών για να κονομήσω. (Προφανώς δεν αμφισβητούμε τίτλους ιδιοκτησίας)

Και σκέψου αναγνώστη μου ότι το θέμα δεν έχει γίνει αντικείμενο ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ μεταξύ των φορέων της πόλης, ούτε καν αναδεικνύεται από βουλευτές "της περιφερειάς μας" - που έλεγε και ο Μαυρογυαλούρος - αλλά από ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα (Πειραιάς, Τρίκαλα προσεχώς Σαμοθράκη και δεν συμμαζεύεται).

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ - ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ -  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:

1. Οι Τσιγγάνοι Δημότες Χαλανδρίου δεν διώκονται από τον δήμο τους.
2. Το Δημόσιο Συμφέρον είναι ΠΑΝΩ από το ιδιωτικό.
3. ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ - ΩΣ ΛΥΣΗ - ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΓΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ούτε στο ΠΑΤΗΜΑ 2, ούτε στο ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ).

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ!

Και αν αυτά τα αυτονόητα γίνουν αποδεκτά, τότε:

- Θα εγκαταληφθούν οι σκέψεις για πογκρόμ των τσιγγάνων για "ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ".

- Θα εγκαταληφθούν οι εξυπνακισμοί για μετεγκατάσταση .... δίπλα.

- Θα σταματήσουν να πέφτουν προτάσεις - ανέκδοτα περί επιστροφής στο ... 1980.

ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ, ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΩΣΕΙΣ και απαντάει στα προβλήματα Περιοίκων, Τσιγγάνων και Ιδιοκτητών - Ιδιοκτητών, Περιοίκων, Τσιγγάνων που είναι Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ 2, ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ, πάνω σε ένα ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, που θα εξασφαλίσει - και μέσα από την εισφορά σε γη και χρήμα - την κατάλληλη γη για στέγαση των τσιγγάνων, όχι σε καταυλισμό αλλά σε σπίτια, δεν θα δημιουργήσει γκέτο και θα αποδώσει τις ιδιοκτησίες στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ κατόχους τίτλων.

ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ 1.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ!

Που είχε ξεκινήσει και διακόπηκε για να κάνουν κάποιοι τους μαθητευόμενους μάγους.

Και που πρέπει να ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ.

Εμείς λέμε ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ και καλούμε τον Δήμαρχο να βγει από τις μέχρι τώρα ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ επιλογές του και να ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΕΙ τις δηλώσεις του: 
"ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ  ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ.

ΘΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ.

Εμείς δεν θα παραιτηθούμε από αυτή τη στρατηγική.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ....

είτε για να μην ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ότι ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2000 και να αναγκαστούν να κάνουν αυτό που η ευθύνη τους απέναντι στις επόμενες γενιές επιτάσσει
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ  ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ,

είτε - και αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο - γιατί έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε ΔΗΜΟΣΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ προτεραιότητα και απλώς κοιτάνε πώς θα εξυπηρετήσουν ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ (δεν μας νιάζει τι σκοπιμότητες, οικονομικές, πολιτικές, ιδεοληπτικές).

ΚΑΛΟ Σ-Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου