Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ! ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ... ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ! (Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΣ ΜΑΣ)! ΠΛΑΚΩΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΟ!

Σκασμένος, λέει ο σμπίρος μου, πέρασε τις Άγιες Μέρες ο Αεικίνητος.

Έγινε μπίλιες με τον Βάσιο, ο οποίος του την είπε άτσαλα - λέει ο σμπίρος μου - και ο Γιώργος Κουράσης πήγε να σκάσει.

Άκου τώρα τι παίχτηκε αναγνώστη μου (όπως δίνει το ρεπορτάζ ο σμπίρος μου δηλαδή γιατί το πώς αυτό που θα σου περιγράψουμε το διαβάζω εγώ που είμαι αρρωστημένος εγκέφαλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ, οπότε θα μείνω στα γεγονότα).

Πήγε που λες αναγνώστη μου ο Βάσιος, με έναν γραφολόγο (κατά δήλωσή του στους παρευρισκόμενους υπαλλήλους) στον δήμο για να εξεταστεί γραφολογικά το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου στον καταυλισμό.
Επικαλέστηκε που λες,  την διαταγή που έδωσε το δικαστήριο που έγινε πριν μερικές μέρες, όπως σας έχουμε ενημερώσει,  με κατηγορούμενο τον Βαγγέλη Λέκκα και παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον του τον Βάσιο, που αμφισβητεί, όπως ξέρεις, την υπογραφή του στο πρωτόκολλο παραλαβής του έργου - ελαφρώς καθυστερημένα βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία, Βάσιος είναι, ό,τι θέλει λέει, όποτε θέλει το λέει,  εδώ που την είδε να κάνει τον λοχία στους ιθαγενείς.

"Θέλω το πρωτόκολλο παραλαβής για να το δει ο γραφολόγος όπως διέταξε το δικαστήριο" είπε λοιπόν στους υπαλλήλους.

Η υπηρεσία τον παρέπεμψε στην αντιδήμαρχο κα Μπασιάκου από την οποία θα έπαιρναν οι υπάλληλοι την εντολή για να δώσουν οποιοδήποτε έγγραφο, ειδικά σε μια υπόθεση με την οποία ασχολούνται εισαγγελείς, ελεγκτές και δεν συμμαζεύεται.

Ο Βάσιος λοιπόν με τον γραφολόγο μπήκαν στο γραφείο της αντιδημάρχου, όπου - εντελώς τυχαία δηλαδή - υπήρχε ένα αντίγραφο του πρωτοκόλλου.   (???????)

Η κα Μπασιάκου είπε στον Βάσιο ότι πρέπει να έρθει εισαγγελική παραγγελία για την γραφολογική εξέταση και δεν μπορεί να δώσει το πρωτόκολλο παραλαβής σε γραφολόγο που δεν έχει οριστεί από το δικαστήριο ( σύμφωνα πάντα με τον σμπίρο μου όλα αυτά αλλά όπως ξέρετε είναι καλός σμπίρος, καλά τα λέει.)

Όμως την ώρα που γινόταν αυτή η συζήτηση, (όλως τυχαίως), η κα Μπασιάκου βγήκε για λίγο από το γραφείο της και ο τότε ο Βάσιος πήρε το αντίγραφο και έφυγε .........

Μετά όμως, αναγνώστη μου, το έμαθε ο Δήμαρχος και θύμωσε, που πήρε χωρίς συναίνεση της διοίκησης και χωρίς εισαγγελική παραγγελία ο Βάσιος το χαρτί και έφυγε και τον πήρε τηλέφωνο, όπου σε τόνο αυστηρό, δημαρχιακό και οξύ του ζήτησε να επιστρέψει αμέσως το χαρτί στην κα Μπασιάκου. (!!!!)

Και τότε αναγνώστη μου,  ο Βάσιος επετέθη στον Δήμαρχο, του είπε - σύμφωνα με τον σμπίρο μου και το ρεπορτάζ- "φταίω εγώ  που σε  στήριξα και  έγινες δήμαρχος" και άλλα τέτοια ωραία και στρατοκαβλικά.

ΤΕΖΑ που λες αναγνώστη μου ο Αεικίνητος που τα έβαλε με όλο το Χαλάνδρι για τα μάτια του Βάσιου (και του Πρίγκηπος, αλλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο) που του μίλησε έτσι άσχημα, ο Προστατευόμενός του.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΜΠΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΣΙΛΑ! "Μα να μου μιλήσει εμένα έτσι"; έλεγε και ξανάλεγε.

(Σ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Τελικά αυτός ο Δήμαρχος δεν έχει άλλο χαβά. 
Μην του μιλήσεις άσχημα και σηκώσεις λίγο τον τόνο της φωνής σου.
Κατά τα άλλα κάνε ό,τι μαλακία θες. Δεν τρέχει μία.
Πάνω από όλα όμως η ευγένεια! 
Να το ξέρετε αυτό αναγνώστες μου και να του μιλάτε με το σεις και με το σας, παρακαλώ.
Βρίστε τον αλλά στον πληθυντικό! Είναι κόρη ναυάρχου!
Μόνο αυτό τον νοιάζει  Αφού εμείς από σήμερα θα το γυρίσουμε και θα δεις πώς θα το χειριστούμε το θέμα. 
Όχι δεν θέλουμε εμείς να στεναχωρούμε τον δήμαρχο! Θα του τα ψέλνουμε ευγενικά:

"Κε Δήμαρχε, θα θέλαμε λίγο την αξιότιμη προσοχή σας διότι επιθυμούμε να διατυπώσουμε την άποψη ότι τα έχετε κάνει όλα μπουρδέλο" και έτσι δεν θα παρεξηγείται.)

Τώρα για να κλείσουμε αυτή την πρώτη μεταπασχαλινή ανάρτησή μας - και με δεδομένη και διατυπωμένη την άποψή μας αλλά και την εκτίμησή μας δια τον μεγάλο αυτό πολιτικό άνδρα, ο οποίος εκλήθη να εγκαταλείψει το στράτευμα δια να επιβάλει την τάξιν και την ευνομίαν εις το Χαλάνδρι, αντί να πάει εκεί στο χωριό του να κάνει τον αρχηγό, ένα έχουμε να πούμε εις τον Δήμαρχο:

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ (παρακαλώ να προσέξετε τον πληθυντικό ευγενείας)

"ΚΩΛΟ ΒΑΛΑΤΕ ΜΑΓΕΙΡΑ, κε δήμαρχε,  ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ", 
(ΠΑΡΟΙΜΊΑ ΠΟΥ έλεγε η γιαγιά μου!


(Σ.Σ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .... ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου