Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ!


του Α. Νταβία

Έχουμε επιλέξει να πάμε την συζήτηση για το θέμα του Π. Πολίτη - Ζώνη Δ. Πλακεντίας μέχρι εκεί που θα έχουν φωτιστεί ΟΛΕΣ οι πλευρές του.
Η αφετηρία μας δεν είναι κάποια εμμονή.

Είναι ο κόπος και το χρήμα που κάποιοι έχουν επενδύσει για την υπόθεση. Θα μου επιτρέψετε να συμπεριλάβω και την ταπεινότητά μου σε αυτούς τους κάποιους, εκτιμώντας ότι προσέθεσα ένα μικρό μόνο λιθαράκι σε σχέση με αυτά που άλλοι έχουν προσθέσει.

Ο διάλογος για το θέμα γίνεται - κυρίως - στο fb group με τίτλο "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΓKΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ
https://www.facebook.com/groups/477339749004236/494017524003125/?notif_t=group_activity

Έχει ενδιαφέρον διότι αποτυπώνονται - κατά την ταπεινή μου γνώμη - όλες οι τάσεις μεταξύ των κατοίκων.

Όσοι έχουν βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις σε ένα τέτοιο διάλογο δεν επιχειρούν να χαρακτηρίσουν, ούτε να κάνουν δίκη προθέσεων των συνομιλητών τους, ακόμα και αν διατυπώνουν άλλη άποψη. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

Όσοι παρακολουθούν αυτή την συζήτηση με καλοπιστία και με ειλικρινή κριτική διάθεση ώστε να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα ακούν, ρωτούν, τοποθετούνται, σκέπτονται, αντιπαραθέτουν επιχειρήματα, προκαλούν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για να φωτιστούν.

Όσοι είναι στημένοι αδιαφορούν για τα επιχειρήματα και επιτίθενται. Με αυτούς δεν θα ασχοληθούμε.

Τέθηκαν λοιπόν εκεί μερικά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ επιχειρήματα, επισημάνθηκαν "γκρίζα σημεία" στην πρότασή μας για την περιοχή.

Και βέβαια πρέπει να τα δούμε διότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Ας δούμε λοιπόν τον αντίλογο:

1. Γιατί εμμένει η νέα παράταξη στην τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και κυρίως στον όρο για "σύμφωνη γνώμη των τσιγγάνων για τον τόπο μετεγκατάστασης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΛΗ: Γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Δεν είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ αυτό. Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
Αλλά ....
Συγνώμη υπάρχει - έστω και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τσιγγάνων - κατάλληλος χώρος για την υποδοχή τους, προετοιμασμένος με τις κατάλληλες υποδομές κλπ;
Πού βρε φίλοι μου. Πείτε μας και εμάς να ξέρουμε αν τους πρότεινε κανείς να πάνε πουθενά (εκτός από δίπλα, στο Νομισματοκοπείο);
Δηλαδή τώρα τι συζητάμε; Και μάλιστα με ποιους;
ΜΟΝΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ - εντός Χαλανδρίου - στον ΧΕΥ της Αττικής οδού, πρόταση με την οποία ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ διότι απλά λέει να μεταφερθεί προσωρινά Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του καταυλισμού, του γκέτο, της φασαρίας κλπ αλλού.

Με την ευκαιρία θα μας επιτρέψετε να σχολιάσουμε και την πρόταση Κουράση - Διοίκησης του Δήμου: Τι είπαν; Να πάνε σε ένα στρατόπεδο(!)
Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν αυτό γινόταν λίγο πιο συγκεκριμένο - δηλαδή ας πούμε αν λέγανε "ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπ. ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ προτείνουν στους ΡΟΜΑ να πάνε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων ή στην 112 ΠΜ, δίπλα στα ΜΙΡΑΖ, και να εγκατασταθούν εκεί".
Τότε μάλιστα θα το θεωρούσα ΠΡΟΤΑΣΗ.
Πρόταση για να συζητήσει κανείς επί αυτής και να διατυπώσει συμφωνία ή διαφωνία.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;
ΟΧΙ!

Αοριστίες και επιθέσεις σε όσους καταθέτουν άποψη! Αυτό είναι η διοίκηση Κουράση την οποία ΔΕΔΟΜΕΝΑ εμείς συγκροτούμαστε για να αντιπολιτευτούμε οπότε μην μας "κατηγορείτε" γι' αυτό διότι ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αλλά ως έπαινο.

Έχουμε όμως ένα άλλο πακέτο επιχειρημάτων που είναι ενδιαφέροντα. Πιάνουν πολύ δεξιά μεν αλλά είναι ενδιαφέροντα:

Είναι αυτά που ομιλούν για την παραβατικότητα των τσιγγάνων.

ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ! Συμφωνώ.
Αλλά τι ακριβώς σχέση έχει αυτό με την συζήτηση για την ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ αγαπητοί συμπολίτες γιατί δεν το πολυπιάνω το θέμα.

Διότι ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, αν δεν πάνε σχολείο, αν δεν έχουν νερό, αν κατουράνε στον δρόμο - σαν κάποιους βουλευτές, εκπροσώπους μας - θα έχουν παραβατικότητα.

Είτε μετεγκατασταθούν στο γήπεδο, είτε στον ΧΕΥ, είτε στο στρατόπεδο, είτε στα βουνά, ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ θα έχουν αν τους κλωτσάνε όπου στέκονται.

 Έτσι δεν είναι;

Και την παραβατικότητα την συλλαμβάνει η αστυνομία και όχι η αυτοδιοίκηση. Έτσι δεν είναι;

Γιατί μπαίνει αυτό το επιχείρημα στην συζήτησή μας;
Για να δικαιολογηθεί - ίσως - μια Τελική  (για το Χαλάνδρι) λύση;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΑ ΜΑΤ, και να τους απομακρύνουν στέλνοντάς τους να περιφέρονται ανά την επικράτεια;

Και όσα πιτσιρίκια, γραμμένα στα δημοτολόγια μας, φοιτούν στα σχολεία μας, να ξεμπερδέψουν μια και καλή με κάθε σκέψη να αποκτήσουν επαφή με τα γράμματα και να καταλήξουν νωρίς νωρίς ότι άλλο μέλλον από την διακίνηση ναρκωτικών δεν τους επιφυλάσσει, αυτή η κοινωνία;

ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ!

"ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ" 

Και αν για κάτι με έχουν κάνει περήφανο που είμαι Χαλανδραίος οι αναγνώστες της Πλατείας είναι ότι  στην ηλεκτρονική δημοσκόπησή μας η συντριπτική πλειοψηφία τους λέει ΟΧΙ σε απομάκρυνση χωρίς προετοιμασία της λύσης υποδοχής (εντός ή εκτός Χαλανδρίου - αυτό είναι το μόνο θέμα για την συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας).

Υπάρχει όμως και άλλο σοβαρό πακέτο επιχειρημάτων: Τα δάνεια και η διαχείριση των κονδυλίων στο παρελθόν.
Ε αυτά εμείς τα είπαμε, τα γράψαμε, τα αναδείξαμε.
Και εμείς ΡΩΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ:
Ρε αδέλφια, στελέχη του δήμου, ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ; ΤΑ ΠΗΡΑΝ; ΤΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΑΝ;
Αν ναι πείτε μας ΠΟΙΟΙ. Τι στο διάολο! Δεν ξέρετε;
Ποιοι τους τα έδωσαν, με ποιες προϋποθέσεις, με ποιες διαδικασίες, ε, ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ πριν μας μαλώνετε ... ότι σας μπερδεύουμε.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΪΝΤΑΝΙ.
Γιατί το είχατε πολύ ισορροπημένο το πράγμα και κάποιοι πρέπει να σας μπερδέψουν επιτέλους  για να ανατραπεί η παραλυτική ισορροπία του τοπικού κατεστημένου που μας βρίζει.

Πάντως - ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας - μέσα από την έρευνα που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, αφού οι αρμόδιοι σιωπούν αντί να λογοδοτούν, λένε ότι τα δάνεια των 60.000 ευρώ ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΗΚΑΝ.
Εγκρίθηκαν 17 και από αυτά εκταμιεύτηκε ΜΟΝΟ 1.
Είναι έτσι;
Δεν είναι έτσι;
Ε ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤE ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Όμως αυτή η συζήτηση ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Είναι απαραίτητη για την απόδοση ευθυνών αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρέπει να ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ.

Κράτησα στο τέλος το πιο σημαντικό θέμα που δείχνει πόση έλλειψη ενημέρωσης υπάρχει και πόση κακοπιστία.

Αφορά την "επίθεση" (με την καλή έννοια, ευπρόσδεκτη ήταν) που μας έγινε γιατί προτείνουμε να παραμείνουν οι τσιγγάνοι σε διαμερίσματα στο Πεύκο Πολίτη και δεν τους πάμε στην .... Τούφα.

Πέρα από το ότι θεωρώ εντελώς άδικο να μας γίνεται εμάς τέτοια κριτική - ότι και καλά κοιτάμε μόνο την γειτονιά μας - ένα έχουμε να πούμε στον φίλο μας:

Φίλε μου Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΖΩΝΗ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ (Πευκάκια - Ρουπάκια) δεν είναι μόνο στο Κάτω Χαλάνδρι.

Η πολεόδομηση της εκτός σχεδίου περιοχής είναι ζήτημα που ξεκινάει από το Κάτω Χαλάνδρι και φτάνει στο Πάτημα, και επηρεάζει ΑΜΕΣΑ και την ΤΟΥΦΑ, την ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και το ΠΑΤΗΜΑ.

Και να σκεφτείς ΚΑΛΑ τι εννοούμε όταν επιμένουμε ΜΟΝΟΤΟΝΑ στην λέξη ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ συγκροτήματα πολυκατοικιών.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου