Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα και βραβεία φωτογραφικού διαγωνισμού του Συλλόγου Ρεματιάς

 

Στις 2 Ιουνίου 2013, η 5-μελής κριτική επιτροπή επέλεξε τις 3 καλύτερες φωτογραφίες από όσες υποβλήθηκαν ως συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας "ΡΕΜΑΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ένας πολύτιμος υγρότοπος". του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού.

Η Νένα Ρήγα, πρόεδρος του Συλλόγου,ο Νίκος Σμαραγδής, Διευθυντής Φωτογραφίας, η Δάφνη Λιαναντωνάκη, εικαστικός και εκπαιδευτικός, η Ματρώνη Δικαιάκου, δημοσιογράφος αναπληρώτρια γραμματέας του Συλλόγου και ο Θεολόγος Γρύλλης, ερασιτέχνης φωτογράφος, που έχει καταγράψει με τον φακό του κάθε σπιθαμή της ρεματιάς εξέτασαν με προσοχή όλες τις φωτογραφίες.

Μας κέρδισαν:

1) H pεντάτοξη γέφυρα για την ασπρόμαυρη ευαισθησία της που ένωσε το άρτι αναδειχθέν μεγαλόπρεπο μνημείο με τη φύση και δη το νερό, που εδώ αστράφτει, του κ. Σπύρου Τρίγκου


2) Ο παράδεισος της μικρούλας όπως αποτυπώθηκε σ' αυτόν τον γοητευτικό, σχεδόν μυστηριακό "διάλογο", της κας Δάφνης ΣυμιγιάννηΗ αντανάκλαση της Αθωότητας

3) Ο ανοικτός ορίζοντας και το - θαρρείς- αμόλυντο τοπίο που φωτογραφημένο μέσα από το ίδιο το νερό δυσκολευτήκαμε να το αναγνωρίσουμε στην μεγαλοσύνη, που του αναγνωρίζει αυτή η "γωνία" της κας Μαίρης Δημητρίου.
 Ενας μικρός Παράδεισος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους συμμετασχόντες στο διαγωνισμό φωτογραφίας, για την ευαισθησία με την οποία αποτύπωσαν στιγμές της Ρεματιάς μας και έκαναν την επιλογή ένα πραγματικά δύσκολο έργο για την επιτροπή, και έχει τη χαρά να δωρίσει στον πρώτο νικητή το βιβλίο «Το δέντρο της Ζωής», μια εξαιρετική από κάθε άποψη έκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο παραχώρησε το μέλος του Δ.Σ. αρχαιολόγος κ Βούλα Καλλιώδη.

Το δέντρο της ζωής σε τέσσερις εποχές
Στις δεύτερη και τρίτη νικήτρια χαρίζουμε από ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου «Ο θησαυρός της Ρεματιάς» και ένα άλμπουμ με όλες τις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν.

Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                     Η γεν γραμματέας
Ελένη Ρήγα                       Κέλλυ Δάνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *