Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ανακοίνωση

Η κυβέρνηση με αντιδημοκρατικές συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.

Σε αυτά τα πλαίσια με πραξικοπηματικό τρόπο και πιστή στις εντολές της τρόικας, αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων της.  Επιδιώκει μέσω της κατάργησης να απαξιώσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να προσφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της ως «δώρο» στα φιλικά της ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και εντέλει να επαναφέρει το «ενημερωτικό» καθεστώς της ΥΕΝΕΔ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πραγματική υστερία διάλυσης και ξεπουλήματος κάθε δημόσιου φορέα, απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων και επιβολής ενός αυταρχικού καθεστώτος.

Για πρώτη φορά πολίτες ευρωπαϊκού κράτους στερούνται για λόγους δήθεν «εξυγίανσης» την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για πρώτη φορά σε μια δημοκρατική χώρα καταργείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση –και μάλιστα σε μια νύχτα- με τα ΜΑΤ να αναλαμβάνουν τον έλεγχο ραδιοπομπών και κτιρίων!

Πέραν της σημασίας και των επιπτώσεων του τρόπου διάλυσης της ΕΡΤ, επιβεβαιώνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες πράξεις κυβερνητικής αυθαιρεσίας θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υπόσταση ακόμα και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μας οδηγούν πλέον, για να εφαρμόσουν τις εντολές της τρόικας και να καλύψουν  την πολιτική τους αποτυχία, σε έναν αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, όπου με Π.Ν.Π. διαλύουν, απολύουν, επιστρατεύουν, καθορίζουν μισθούς και καταργούν την ενημέρωση. Είναι ακραίοι και επικίνδυνοι!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και  εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της. Καλούμε σε στήριξη και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου