Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου για τις Κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδριου





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Κλιμακώθηκαν οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου το διήμερο 11 και 12/7 με συνέχιση της Κατάληψης του Δημαρχείου, καθημερινές ΓΣ με συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων και δυο πολύ μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, όπου μοιράσθηκε σε καταστήματα και δημότες ενημερωτικά φυλλάδια για τις επιπτώσεις των απολύσεων/διαθεσιμοτήτων που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Στις εκδηλώσεις και συνελεύσεις μας συμμετείχαν και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα μας, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον βουλευτή κ. Απόστολο Αλεξόπουλο, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου» κ. Λούλα Καρατζά μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους κ. Πέτρο Αναστασιάδη και κα Στέλλα Μπράτιμου, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης«Χαλάνδρι αλλάζουμε πορεία» κ. Άγγελος Νταβίας και ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος εκπρόσωπος τύπου και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ο οποίος αναφέρθηκε στα αντίστοιχα προβλήματα που δημιουργούνται με τις απολύσεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση που στηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου εξέδωσε και η Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου.

Την υποστήριξή τους στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου δήλωσαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ με την παρουσία τους και με την προβολή των θέσεών μας από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και πολλοί εργαζόμενοι συμμετείχαν επίσης και στην κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζε η ΚΕΔΕ για να αποφασίσει για την αντίδρασή της στην υποβάθμιση της Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που είχε ζητηθεί από τον Σύλλογο των εργαζομένων, με μοναδικό θέμα συζήτησης την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης κατά των απολύσεων και υπέρ της απόσυρσης του πολυνομοσχεδίου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν και αρκετές δεκάδες εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο του Συλλόγου οι θέσεις των εργαζομένων (link - επισυνάπτεται σε αρχείο) για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και των απολύσεων, στις οποίες όλες οι δημοτικές παρατάξεις εξέφρασαν την υποστήριξή τους

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με γνώμονα την αναγκαιότητα ενημέρωσης και συντονισμού με την ευρύτερη κοινωνία, βρίσκεται από την πρώτη μέρα σε συνεννόηση και συνεργασία με σωματεία γειτονικών δήμων και με άλλους τοπικούς φορείς.

Ο Σύλλογος εργαζομένων με ευθύνη απέναντι στους δημότες και στα πλαίσια της εξυπηρέτησης τους, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, έχει δημιουργήσει Ομάδα Εθελοντών Εργαζομένων για την αντιμετώπιση έκτακτων και σοβαρών αναγκών που παρουσιάζονται σε θέματα καθαριότητας και δημόσιας υγιεινής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου