Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Μητρόπουλος: Χιλιάδες δημόσιοι στο δρόμο πένητες και ανήμποροι
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Διοικητικής μεταρρύθμισης, Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των Δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για «χιλιάδες υπαλλήλους που θα πεταχτούν στο δρόμο, πένητες και ανήμποροι».

«Ο ακρωτηριασμός του κράτους, η διάλυση των νοσοκομείων, η κατάργηση των κοινωνικών υποδομών, η φορολογική τρομοκρατία, η βίαιη αρπαγή μισθών και συντάξεων, θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία είναι ήδη ειλημμένη απόφαση και θα αποτελειώσει χιλιάδες νοικοκυριά. Με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα μέχρι τα τέλη του χρόνου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα πεταχτούν στο δρόμο πένητες και ανήμποροι», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος και συνέχισε:

«Είναι μνημονιακές δεσμεύσεις του παραδομένου στην τρόικα υπηρετικού προσωπικού τις οποίες έχει ορκιστεί πάση θυσία να εφαρμόσει».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Παιδεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις περήφανοι και φιλόπονοι εργαζόμενοι, παρά τον άδικο διασυρμό και τις επιθέσεις που υφίστανται, δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν από την τροϊκανή κυβέρνηση που λεηλατεί τη χώρα, ξεπουλά τον πλούτο της, εξαθλιώνει του πολίτες στερώντας κάθε ελπίδα από τη νέα γενιά», και πρόσθεσε:

«Οι ΚΥΑ που θα εκδοθούν σήμερα και τις επόμενες μέρες για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα θα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τις αρχικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, κ. Αλέξη Τσίπρα. Στόχος της τροϊκανής κυβέρνησης και των δανειστών – εντολέων της είναι η κατάργηση του κοινωνικού κράτους και η παράδοση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης απευθείας στους δανειστές και ιδιώτες».

«Οι δημόσιο υπάλληλοι, όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, στους ΟΤΑ στις ΔΕΚΟ, στον βαριά μνημομιόπληκτο ιδιωτικό τομέα, οι αξιοπρεπείς συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Δεν μπορούν σε τίποτε να ελπίζουν από την τρόικα και την πειθήνια αυτή κυβέρνηση», τόνισε ακόμα ο κ. Μητρόπουλος και τέλος σχολίασε:

«Οι επιμερισμένοι αγώνες κατά κλάδο και επαγγελματική κατηγορία έχουν βέβαια τη μεγάλη σημασία τους. Ο κοινός όμως ενωμένος αγώνας όλων είναι περισσότερο από ποτέ άλλωστε αναγκαίος. Κυβέρνηση και τρόικα φέρονται στο λαό μας σα να είναι εχθρός. Εκδίδουν καθημερινά πολεμικά ανακοινωθέντα. Δεν τον σέβονται, τον εξαθλιώνουν χωρίς τελειωμό χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει άμεσα να τους σταματήσουμε. Με δημοκρατικούς και συλλογικούς αγώνες, μαζικούς και ενωτικούς, πρέπει να τους ανατρέψουμε. Είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα, τους περήφανους πολίτες της, τη θαυμαστή νέα γενιά που της έχουν στερήσει την ελπίδα και την προοπτική».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *