Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ: "ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΕΝΑ" (παραίνεση Παττακού προς πάσα κατεύθυνση)

Η μακαριστή ευεργέτης του Χαλανδρίου Σεβαστή Καλλισπέρη

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ:

1. Το μισό δημοτικό συμβούλιο έλλειπε, όπως βεβαίως σας είχαμε από πριν πει ότι θα γίνει.

2. Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν στον σύνολό της ΑΠΟΥΣΑ! Δεν πήγε στο δημοτικό συμβούλιο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ή ΕΝΑΣ! Αυτό ίσως σας παρουσιαστεί ως μείζονα επαναστατική κίνηση! Στην ουσία όμως είναι τέτοια θεσμική απαξίωση που ούτε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει επιλέξει ως πρακτική της. 
Η παράταξη του Πρίγκηπα στον κατήφορο .....

3. Το μείζον θέμα του χθεσινού Δ.Σ. - το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου Καλλισπέρη - αποσύρθηκε, εν μέσω αντιπαράθεσεων (ουσιαστικών όμως αντιπαραθέσεων, δεν είμαστε από αυτούς που θεωρούν κάθε αντιπαράθεση κακή),  με κατάθεση επιχειρημάτων, από όλες τις πλευρές. 
Επιχειρημάτων που είχαν ουσιαστικό ενδιαφέρον και σε ένα άλλο πολιτικό περιβάλλον, συναινετικό, με πρώταγμα την κοινή δράση για το δημόσιο συμφέρον - αντίθετο δηλαδή από αυτό το ακραίο που διαμόρφωσε ο Αεικίνητος ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ, στον δήμο με τις πολωτικές επιλογές του και τα κλειστά συστήαματα των οπτικοεπικοινωνιολόγων - θα έπρεπε να αξιοποιηθούν ΟΛΑ,  για να  συνθέσουν ένα εποικοδομητικό πλαίσιο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση, ενός κρίσιμου περιουσιακού στοιχείου του δήμου μας - Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ Σ. ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ.

4. Δεν το κάνουμε συχνά να λέμε καλά λόγια αλλά εχθές ο Παττακός έκανε την διαφορά στο δημοτικό συμβούλιο με την συνολική του θέση ενώ η Καρατζά ήταν - και πάλι - διαβασμένη καλά. (θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας και θα αξιολογήσετε τις κρίσεις μας, με τα ηχητικά που θα ανεβάσουμε - μάλλον αύριο γιατί δεν προκάνουμε).

5. Ανδριανάκης, Λαδόπουλος και Δρίβας βγήκαν απέναντι στην εισήγηση Μπαλέρμπα - Αεικίνητου και όταν φάνηκε ότι θα καταψηφίσουν το θέμα αποσύρθηκε.

6. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ευχαριστεί τους -  αρκετούς - δημοτικούς συμβούλους που εχθές έκαναν αναφορά επώνυμα στις αναρτήσεις μας, ως πηγή ενημέρωσής τους - αναγνωρίζοντας, κριτικά και έστω έμμεσα - τον ουσιαστικό ρόλο που παίζει αυτή η διαδικτυακή γωνιά στην πόλη μας.

7. Η παραίνεση του Παττακού προς όλες τις πλευρές  "εντός και εκτός αιθούσης" όπως είπε, "να μην γίνει το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου Καλλισπέρη - που μπορεί να λύσει σημαντικά οικονομικά θέματα για τον δήμο και το Χαλάνδρι - επίκεντρο προεκλογικών αντιπαραθέσεων μικρότητας και μικροπρέπειας", παραίνεση που απεύθυνε ο πρώην δήμαρχος στρεφόμενος αρχικά προς το προεδρείο και στην συνέχεια προς εμάς στο ακροατήριο, ζητώντας μας να την μεταφέρουμε εκτός αιθούσης, στη νεολαία και τους πολίτες του Χαλανδρίου, παρελήφθη, δήμαρχε.

Γνωρίζεις ότι το συμφέρον του δήμου - για εμάς - είναι ιερό και μάλλον είμαστε τόσο μαλάκες που το βάζουμε και πάνω από το .... γινάτι μας και το παραταξιακό μας συμφέρον.
Και σε διαβεβαιώνουμε ότι από εμάς δεν θα μπει ούτε τώρα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  κάτω, στην σκληρή αντιπαράθεση που θα συνεχίσουμε όμως να έχουμε με αυτή την πλειοψηφία, που όπως και εχθές αποδείχτηκε, δεν είναι ικανή να διαχειριστεί με επιτυχία τέτοια θέματα.

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ αγαπητέ ΚΩΣΤΑ.
Νομίζεις όμως - μετά τα χθεσινά που σε εξέπληξαν - σε ξέρουμε εμείς  - ότι το έλαβε κανένας άλλος το μήνυμά σου;
Και στο έχουμε ξαναπεί και βέβαια το γνωρίζεις καλύτερα από όλους:
ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΣΤΙΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΤΟΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτούν τα φάλτσα του, όταν τα ... τρίτα βιολιά, απλώς σταματήσουν να παίζουν.

8. "Στρακαστρούκα η επιστολή Βάσιου" κατά τον Κώστα Παττακό και όχι "μπουρλότο" όπως έγραψε η Πλατεία.
 "Τροχιοδεικτικά πυρά, λόγω προϋπηρεσίας" είπε με νόημα ο πρώην δήμαρχος.

Και που να ήξερε δηλαδή ότι ο Βάσιος - εκτός του ότι έχει ψηφίσει την ανάθεση της μελέτης αξιοποίησης στην ΦΛΥΑ - όταν ήταν αντιδήμαρχος, είχε επισκεφτεί - όπως λέει ο σμπίρος μου - ο ίδιος μαζί με τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας τις κυρίες Ασπρογέρακα και Βακαδήμα, την εταιρία στην οποία ανατέθηκε η μελέτη - και είχε κάνει σύσκεψη για κατευθύνσεις με τα στελέχη της - ως αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας, δηλαδή ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ.

Αλλά ό,τι κάνει ως αντιδήμαρχος είναι .... ως μη γενόμενα όταν πάψει να είναι (μέχρι να ξαναγίνει). 

9. Η Καρατζά παρεξηγήθηκε! 
Όταν ειπώθηκε (λανθασμένα) ότι η επιστολή Βάσιου (που ακόμα ψάχνουν πώς έπεσε στα χέρια μας) απευθύνεται σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους (αντί του σωστού που είναι ότι απευθύνεται στην πλειοψηφία) απασφάλισε!
"ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ο ΒΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΑΤΕ; ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΜΑΙ, ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΖΗΤΑΝΕ!"

Άντε καλημέρες. 
Δεν προκάνουμε για περισσότερα τώρα το πρωί. 
Αλλά θα σας δώσουμε όλο το ρεπορτάζ. 
Σιγά - σιγά όμως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *