Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Νεκρώνει και σήμερα το δημόσιο λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ



Δεύτερη μέρα την Τετάρτη, της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, και στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα διοργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Συντάγματος θα είναι κλειστός από τις 10 το πρωί. Σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλούν κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς. Στην απεργία συμμετέχουν οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη» και τονίζεται ότι ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

http://www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου