Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ; ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ;

Ένα - από τα πολλά - θέματα που θα πρέπει σιγά - σιγά να διευκρινίσουμε διότι υπάρχουν παρεξηγήσεις στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ - εμείς κυρίως ασχολούμαστε με το αυτοδιοικητικό κομμάτι - ως γνωστόν διότι δηλώνουμε "αυτοδιοικητική εφημερίδα".

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ (και ΚΕΔΕ στη συνέχεια) ΠΟΤΕ δεν έχει διατυπωθεί τέτοια άποψη - ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ - αλλά κυρίως από το πατρώον κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που εκπροσωπείτο στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ, όταν συζητείτο το θέμα της αλλαγής του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (επί Παυλόπουλου), οπότε και προβλέφθηκε η ίδρυση ανωνύμων εταιρειών αξιοποίησης  δημοτικής περιουσίας.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ (τότε) η πρόταση για τον

Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων - Ν.3463/2006 από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  και ΣΥΝ.

(μόνο το ΚΚΕ διαχώρισε την θέση του, αλλά αυτό δεν είναι ειδήση διότι αυτή είναι πάγια στάση του ΚΚΕ στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ, στην γραμμή 4-5-6-7 .....20 κόμματα - δύο πολιτικές).

ΑΡΑ: 

Μέχρι τη σήμερον ημέρα δεν έχει διατυπωθεί ΕΠΙΣΗΜΑ, ΠΟΤΕ άλλη άποψη για το θέμα των ανωνύμων εταιριών της αυτοδιοίκησης από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κια τον ΣΥΝ.

Τι σημαίνει αυτό; 

Ότι κάτι ΚΑΤΙΝΑΡΕΣ που λένε άλλα ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕΣ (το θυληκό γένος αφορά τις ΚΑΤΙΝΑΡΕΣ, που βεβαίως είναι και ΑΝΤΡΕΣ - ή μάλλον "ΑΝΔΡΕΣ").

Αν ανοίξει συζήτηση για την χρησιμότητα ή όχι των δημοτικών επιχειρήσεων, του ρόλου τους (αν θα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ή και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ) και επιθυμούν κάποιοι ειλικρινή, καθαρό και χωρίς ιδεοληπτικές εμμονές διάλογο, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε (ΚΑΙ ΑΥΤΟ, όπως πολλά άλλα) για να διαμορφώσουμε - ίσως - χρήσιμες για την τοπική κοινωνία συγκλίσεις ή να κατανοήσουμε πού βρίσκονται οι διαφωνίες μας.

Και πρέπει να καταλάβουν κάποιοι/ες ότι η σιωπή, που τους παρείχε ασυλία - σιγά, σιγά, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

ΥΓ: ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ Α.Ε.! Και το θεωρούμε ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ, για την εκπόνηση αυτοδιοικητικών ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου