Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ: ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Έχουμε δεσμευτεί να μην σηκώσουμε ψηλά αντιπολιτευτικά το θέμα του ακινήτου Καλλισπέρη διότι η σημασία του για τα οικονομικά του δήμου είναι μεγάλη - σε στρατηγικό επίπεδο, αν αυτό αξιοποιηθεί σωστά.

Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου φάτσα στον Παρθενώνα το οποίο η Σεβαστή Καλλισπέρη δώρισε στον Δήμο μας.

Αλλά αυτή η δέσμευση προϋποθέτει την σοβαρότητα της πλειοψηφίας (καλά μην γελάτε μωρέ).

Η μποουρδόλογία για "εδώ και τώρα" αξιοποίηση του ακινήτου που δεν αξιοποίησαν οι κακοί και άχρηστοι προηγούμενοι, απευθύνεται σε ηλιθίους.

Και ο Παττακός και ο Ζαφειρόπουλος θα ήθελαν να το αξιοποιήσουν αν μπορούσαν. Λεφτά είναι, ποιος δεν τα θέλει. Θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν και δεν θα το έκαναν.

Αλλά το θέμα δεν είναι απλό αφού πρόκειται για ακίνητο διατηρητέο, σημαντικό αρχιτεκτονικά στην αξιοποίηση του οποίου εμπλέκονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να εγκρίνουν κάθε κίνηση που θα γίνει εκεί.

Αλλά τώρα έχουμε διοίκηση - ΜΙΣΤΕΡ ΦΟΡΤΕ! Βέεεεβαια. Θα το αξιοποιήσει πάραυτα.

Υπάρχει βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Θα έρθουν οι επενδυτές και θα μας κάνουν προτάσεις.
"Εγώ θέλω να κάνω εκεί σπίτια"
"Εγώ θέλω να κάνω έναν χώρο τέχνης"
"Πιστεύω ότι είναι κατάλληλο για ένα ωραιο καμπαρέ"
Ό,τι του φανεί του ... Επενδυτή.

Αλλά ο ιδιοκτήτης είναι ο δήμος Χαλανδρίου - δηλαδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ - και θα έπρεπε να υπάρχει ένα συμφωνημένο σε επίπεδο πόλης σχέδιο για το τι στο διαλο θέλουμε να κάνουμε εκεί.

Θα το κάνουμε διαμερίσματα για Άκηδες, εστιατόριο πολυτελείας, ενοικιαζόμενα δωμάτια VIP επισκεπτών στην χώρα, μπαρ (που έχουμε ειδικότητα), χώρο τέχνης και φιλοξενίας εκθέσεων, οίκο ... (άντε πρωί πρωί), μουσείο;
Μήπως είναι καλύτερα να το πουλήσουμε;
Να το ανταλλάξουμε με το υπουργείο πολιτισμού με μια ιδιοκτησία εντός του δήμου μας - π.χ. να πάρουμε τους τίτλους του ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥ; (αυτά είναι έτσι, παπάρες σε επίπεδο ΙΔΕΩΝ, δεν είναι μελετημένες, αξιολογημένες προτάσεις, μηνσας πιάσει η υστερία σας).

100 ιδέες μπορεί να κατέβουν αν ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ το θέμα μέσα από έναν συντεταγμένο και δημοκρατικό διάλογο και ξιοποιηθούν όλα τα μυαλά.
Αλλά δεν συζητείται. Μόνο η αξιοποίηση συζητείται.

Και έρχονται "επιχειρηματικές προτάσεις" από παράγοντες του δήμου (μαζί με τονδικό του  επενδυτή ο καθένας) για το τι θα γίνει εκεί αν γίνει ΑΝΑΘΕΣΗ της αξιοποίησης στον κολλητό τους.

Ο βαθμός της ξεδιαντοπιάς αυξάνεται εκθετικά όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές και κάποιοι νιώθουν ότι ίσως ο χρόνος τους τελειώνει .... και δεν προκάνουν.

Και θα σκοτωθούν, έτσι όπως πάει μεταξύ τους. Μιλάμε βγήκαν μαχαίρια.

7 μήνες περίπου έμμειναν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το μυαλό τους ... στο κεχρί.

Σας έχουμε λοιπόν πιπεράτο  παρασκήνιο από τον καυγά. Ο σμπίρος μας ήταν ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

Σε λίγο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου