Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ματαιώνει την είσοδο ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Ελευσίνας


Το Δήμο Ελευσίνας καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., για την πρόθεσή του να συνάψει σύμβαση με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ), όπου πρόκειται, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, να παραχωρηθούν και αρμοδιότητες Καθαριότητας.

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. κάνει λόγο για «εκχώρηση κοινωνικών δομών και βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες», τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει να περάσει αυτή η συμφωνία.


Μάλιστα, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας βρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ελευσίνας, όπου είχε μπει για συζήτηση η Προγραμματική Σύμβαση με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., πιέζοντας και καταφέροντας εντέλει να ματαιώσει τη λήψη απόφασης.

Μολαταύτα, καλεί εργαζόμενους και πολίτες σε επαγρύπνηση, όχι μόνο για την περίπτωση του Δήμου Ελευσίνας, αλλά και για παρόμοιες ενέργειες και από άλλους δήμους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ:
"Εν μέσω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δημοσίου τομέα ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης και των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας εισήγαγε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπου μεταξύ άλλων εκχωρούνται και αρμοδιότητες της Υπηρεσίας καθαριότητας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Τσουκαλά Γεώργιο που όπως φαίνεται σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τους πλέον νεοφιλελεύθερους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκμεταλλεύεται επιταγές του μνημονίου προκειμένου να εκχωρήσει Κοινωνικές Δομές και βασικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) είναι πολιτική που πηγαίνει «χέρι - χέρι» με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις των εργαζομένων, το πετσόκομμα των χρηματοδοτήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ισοπεδωτικό πάγωμα προσλήψεων στους Ο.Τ.Α., και την αντικατάστασή τους από «εξαρτημένους» εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

«Πολιτική γραμμή» της μνημονιακής κυβέρνησης είναι οι απολυμένοι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. μέσω διαθεσιμότητας (Σχολικοί Φύλακες, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.λπ.) να συστήνουν ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Η υιοθέτηση λοιπόν αυτής της «πολιτικής γραμμής» από τη πλειοψηφία του Δήμου Ελευσίνας είναι «πολιτική ψήφος» υπέρ των απολύσεων των εργαζομένων και της ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Ιδιαίτερα σε μια εργατική περιοχή που πλήττεται από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία η υιοθέτηση τέτοιων πολιτικών συμβάλλει στην πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, υπονομεύοντας «εκ των έσω» όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Μετά την παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ελευσίνας αλλά και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας το θέμα «αποσύρθηκε» προσωρινά!!! Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί οριστικά το σχέδιο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για πλήρη εκχώρηση των Κοινωνικών Δομών σε ιδιωτικά συμφέροντα με ταυτόχρονη επιπλέον επιβάρυνση των Δημοτών!!!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου