Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 25-10-2013


Ο μνημονιακός Δήμαρχος κ. Στεργίου
 Η Αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και των αλλεπάλληλων Μνημονίων, που οδήγησαν στην έλλειψη πόρων και προσωπικού, τον υπερσυγκεντρωτισμό, τη συρρίκνωση ή κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών και την επιχειρούμενη επιτροπεία των Δήμων από την Τρόικα.

Ο Δήμαρχος, κ. Στεργίου, πιστός στις επιταγές του Μνημονίου και της Τρόϊκα, εναρμονισμένος με το κόμμα που υπηρετεί - τη ΝΔ,  απέστειλε στους υπαλλήλους των τροϊκανών το προσχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου μας. Δεν σεβάστηκε ούτε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που καλούσε όλους τους Δήμους της χώρας να μην αποστείλουν προς έγκριση στο «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τα προσχέδια των προϋπολογισμών του 2014. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, για ποιο λόγο πρέπει ο προϋπολογισμός αυτός να ψηφιστεί στη συνέχεια και από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, αφού έτσι και αλλιώς άλλοι λαμβάνουν τις αποφάσεις; Μήπως επειδή ο κ. Στεργίου γνωρίζει ότι καλείται να υλοποιήσει έναν νέο σκληρό και αντιλαϊκό μνημονιακό προϋπολογισμό και προσπαθεί από τώρα να κατασκευάσει άλλοθι για να μπορεί να διατυμπανίζει ότι όλα αυτά του επιβλήθηκαν από την Τρόικα;

Για το ΣΥΡΙΖΑ η Αυτοδιοίκηση είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Θεωρούμε δε ότι το κατ΄ επίφαση «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» καταλύει τη σχετική αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μετατρέπει τους αιρετούς σε φοροεισπράκτορες. Θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες για μια αυτόνομη και αυτοτελή Αυτοδιοίκηση που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, να στηρίζεται και να λογοδοτεί στον λαό.

 Οργάνωση Μελών Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου