Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΛΥΑ Α.Ε.Χαλάνδρι 5/11/2013
Αρ. Πρωτ. 210/5-11-13

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Με αυτή μου την επιστολή επιθυμώ απλά να επισημοποιήσω την αποχώρησή μου από το Δ.Σ. της ΦΛΥΑ ΑΕ, κάτι που στην πράξη έχει συντελεστεί, όπως γνωρίζετε, εδώ και μήνες, αφού δεν συμμετέχω στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων.

Οι λόγοι της παραίτησης αυτής μπορούν να αναζητηθούν σε τρεις κατευθύνσεις:

-         Στην μετωπική διαφωνία μου με την ασκούμενη «πολιτική - μη πολιτική» της διοίκησης του δήμου σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση βεβαίως στο κομμάτι των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που αφορούν την εταιρία. Η υπόθεση κληροδοτήματος Καλλισπέρη και όσα έχουν γίνει  το τελευταίο διάστημα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

-    Στην σχεδιασμένη καταδίκη σε αδράνεια της εταιρίας - παρά τις διακριτές σε αρκετές περιπτώσεις προσπάθειες Μπαλέρμπα να περισωθούν τα προσχήματα - στρατηγική των ιδεοληπτικών αντιπάλων της λειτουργίας και του ρόλου των δημοτικών επιχειρήσεων για την αυτοδιοίκηση, που επικυριαρχούν στο δημοτικό συμβούλιο, υπό την ανοχή, σιωπή και την άνευ όρων παράδοση στελεχών που γνωρίζουμε όλοι ότι έχουν αντίθετη αντίληψη.

-      Στην ανάγκη  μου να διαχωρίσω έμπρακτα την θέση μου  από την εκκωφαντική σιωπή του προεδρείου και των μελών του Δ.Σ. της εταιρίας, που αδιαφορούν προκλητικά για την υποχρέωσή τους να υπερασπιστούν ενιαία και συλλογικά το έργο και την δημόσια επιχειρηματική εικόνα της εταιρίας, που πλήττεται και κατασυκοφαντείται. Τακτική μικροπολιτικής που αγγίζει όμως τα όρια της απιστίας.

Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι αυτής της παραίτησης,  δεν πρέπει να αναζητηθούν από τους νοήμονες, σε υποταγή μου σε εκβιασμούς, ούτε σε προσωπική πολιτική υπαναχώρηση, απέναντι στις παραπάνω επιθέσεις των ιδεοληπτικά αυτιστικών συκοφαντών της εταιρίας.

Ξεκαθαρίζω επίσης ότι η παραίτησή μου, δεν επιθυμώ να εμπλακεί με μια στρεβλή, «συστεμικά» βολική για τον Δήμαρχο και την ηγετική του ομάδα αντίληψη, περί «πολιτικής δεοντολογίας», στην οποία δεν επιθυμώ να ενταχθώ υποκριτικά, την ώρα που στην διοίκηση της εταιρίας, την ηγετική ομάδα του δήμου και σε ένα – μικρό θέλω να ελπίζω - μέρος της τοπικής κοινωνίας είναι ανεκτό «δεοντολογικά» να μην αυτοεξαιρούνται ή αποπέμπονται στελέχη με άμεση προσωπική εμπλοκή σε διερευνούμενες ποινικές υποθέσεις κατά την άσκηση δημόσιων καθηκόντων τους,  μέχρι της απόδειξης της αθωότητάς τους, την οποία εύχομαι και ελπίζω. 

Από αυτή την δεοντολογία, ευχαριστώ, δεν θέλω να πάρω. 

Πολιτικά είναι τα θέματα, πολιτικά ας  αντιμετωπιστούν, χωρίς ηθικοπλαστικούς φερετζέδες παλαιοκομματικού τύπου.

Το προσωπικό ενδιαφέρον και η πίστη μου στις δυνατότητες της ΦΛΥΑ ΑΕ, στην χρησιμότητά της για την τοπική κοινωνία και την παραγωγή κοινωνικού έργου για  τον δήμο και το δημόσιο ταμείο, δεν παραιτείται σήμερα.

Αντίθετα αναβαθμίζεται και επαναπροσδιορίζεται, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, όπου ευελπιστώ, μέσα από προτάσεις αναγκαίων βελτιώσεων και διορθωτικών παρεμβάσεων στην δομή της, να συμβάλλει για να επιτευχθεί ένας άλλος πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων στην τοπική κοινωνία, με γνήσια αυτοδιοικητικά προτάγματα, χωρίς ιδεοληπτικούς παραμορφωτικούς φακούς που θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Χαλανδραίων για την εταιρία αλλά και για τον δήμο  και θα επιτύχει ΕΝΤΟΛΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ, σε μια πραγματικά αναπτυξιακή κατεύθυνση.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
Πρ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΛΥΑ Α.Ε.

                                                                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *