Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ - ΕΝΑΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΕΡΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

   

Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι συζητήσεις, τα mail και γενικώς οι παρεμβάσεις από φίλους και γνωστούς για την «αλλαγή πορείας» στο Χαλάνδρι.

Απ όλα αυτά, θα ήθελα να δημοσιοποιήσω ένα mail που έλαβα από ένα καλό φίλο, με την άδειά του φυσικά και να του απαντήσω, έτσι για να αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε περισσότερο, να αρχίσουμε να «εμπλεκόμαστε» σιγά-σιγά και αυτή τη φορά πρέπει όλοι να εμπλακούμε, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να κατακτήσουμε το δικαίωμα να μιλάμε, να έχουμε άποψη και να μπορούμε να τη βροντοφωνάζουμε.

(Με κόκκινο οι απαντήσεις, συγχωρήστε του τα «Γαλλικά», απ ότι φαίνεται ούτε αυτός είναι κόρη Ναυάρχου)

«Καλά τα λέει "στην πλατεία" αλλά θα έχετε τα ΑΡΧΙΔΙΑ να συγκρουστείτε με τα πάσης φύσεως "χρόνια παράσιτα", λαμόγια, και συμφέροντα τρίτων που δεν αφήνουν τον Δήμο να πάρει ανάσα τόσες δεκαετίες !»

Δηλαδή τι κάνουμε και ειδικά ο Άγγελος τόσα χρόνια; Αν μπεις στην «ΠΛΑΤΕΙΑ»και πας στις παλαιότερες αναρτήσεις θα δεις ότι δεν έχει ξεφύγει ούτε ένα θέμα, ούτε μια υπόθεση που να μην έχει εκφραστεί η άποψή μας. Θα μου πεις σένα blog; Αυτό έχουμε και αυτό χρησιμοποιούμε, όταν είχαμε παρουσία στο Δ.Σ. τα λέγαμε εκεί. Όσο για το μέρος του σώματος που αναφέρεις ο μόνος τρόπος για να το μάθεις είναι να μας ψηφίσεις, γιατί χωρίς τη δύναμη των συμπολιτών μας, ότι και να έχεις….. σου μένει στο χέρι.

Η μεγάλη πρόσκληση συνεργασίας προς άλλα σχήματα, πιστεύεις ότι θα λειτουργήσει ουσιαστικά ή θα γίνει μια μικρογραφία δημοτικής εθνικής σωτηρίας όπως η τρέχουσα κυβέρνηση ?

Κατά τη γνώμη μου μόνο με τη συνεργασία και την συνειδητοποίηση της ανάγκης για αλλαγή πορείας μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη μέρα για το Χαλάνδρι. Τώρα για το αν θα λειτουργήσει, τι να σου πω, γιατί να μην λειτουργήσει; Όλοι στο ίδιο στρατόπεδο είμαστε, όλοι τα ίδια προβλήματα έχουμε και όλοι οραματιζόμαστε ένα καλύτερο Χαλάνδρι για τα παιδιά μας. Αυτοί που δεν συμφωνούν θα είναι έτσι κι αλλιώς απέναντι. Όσο για την τρέχουσα κυβέρνηση ούτε έχουμε, ούτε είχαμε καμία σχέση και αυτοί που έχουν είναι οι αντίπαλοι.

Η "αλλαγή πορείας" για μένα τον φτωχό και μόνο Χαλανδραίο καουμπόι πρέπει να αρχίσει από την κακοδιαχείρηση της Λερναίας Υδρας που λέγεται ΔΗΜΟΣ. Και έχει πολλά κεφάλια η γαμημένη ...

Η άποψή μου ανέκαθεν ήταν ότι, ο υπεύθυνος για την κακοδιαχείριση του Δήμου ή οποιουδήποτε οργανισμού και επιχείρησης, είναι η διοίκηση. Τι μπορεί να φταίει ένας υπάλληλος της καθαριότητας, ή του πρασίνου για την κακοδιαχείριση του Δήμου; Ακόμα και αυτό που λένε όλοι για τους δημοσίους υπαλλήλους (ότι είναι τεμπέληδες, δουλεύουν λίγες ώρες και την κοπανάνε νωρίς από τη δουλειά τους) όταν ισχύει και εδώ πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι πάντα έτσι, πάλι η διοίκηση φταίει. Για να σκεφτούμε λίγο, στον ιδιωτικό τομέα που εργαζόμαστε οι περισσότεροι όταν κωλοβαράει ο υπάλληλος ποιος φταίει; Ο υπάλληλος ή ο εργοδότης; ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έτσι που τα έχουν κάνει. Άλλωστε σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες συζητάμε, δεν εμπλέκονται υπάλληλοι του Δήμου παρά μόνο σε μια δύο μεμονωμένες και συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Όσο για τα κεφάλια της «Λερναίας Ύδρας»; Άμα την καρφώσεις στη καρδιά τι θα κάνουν τα κεφάλια; Θα πέσουν κι αυτά, όσα κι αν είναι.

Περιμένουμε και λεπτομερή σχέδια δράσης και προτάσεις του Αγγελου και της ομάδας του. Και ΜΗΝ κάνετε το λάθος να συμπεριλάβετε παλιά καμένα ονόματα του παρελθόντος ( κατ'επάγγελμα ψεύτες και κλέφτες ), μετρώντας μόνο ψηφαλάκια, γιατί θα το χάσετε το παιχνίδι.

Τα σχέδια υπάρχουν ήδη, προσπαθούμε να δημοσιοποιούμε όσο το δυνατόν πιο πολλά Π.Χ. http://stinplatia.blogspot.com/2013/11/blog-post_13.html?spref=fb το πιο πρόσφατο και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα βγαίνουν όλο και περισσότερα. Μην μας αδικείς όμως γιατί είμαστε οι μόνοι που ότι κάνουμε και λέμε είναι γραμμένο από το 2002. Αν σου φαίνεται παλιό θα σου δώσω ένα έντυπο για να διαπιστώσεις και εσύ πόσο επίκαιρο είναι, καθώς και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχε εφαρμοστεί τότε. Φυσικά δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί μια και οι συνθήκες έχουν αλλάξει και σύντομα θα ανακοινωθεί ολόκληρη η πρότασή μας. Για τους επαγγελματίες ψεύτες και κλέφτες πρέπει να ξέρεις ότι, αυτό που μάθαμε τα τελευταία χρόνια να προσέχουμε πιο πολύ απ΄ όλα είναι οι παρέες μας. Το καλό σε αυτή την ιστορία είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με συγγενείς τους οποίους ως γνωστόν δεν τους διαλέγουμε. Για να μην υπάρχει όμως η παραμικρή πιθανότητα για κάτι τέτοιο, πρέπει εσύ, εγώ και πολλοί άλλοι που σκέπτονται έτσι, να συμμετέχουν και να μην περιμένουν από κανένα να τους πραγματοποιήσει τα όνειρα τους.

Ο ΔΗΜΟΣ έχει την δυνατότητα και μπορεί να αυτοδιαχειριστεί και να λειτουργήσει με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση. Φτάνει να διοικείται από ανθρώπους με φιλότιμο, υπεύθυνους και με όραμα για την πόλη !

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και περιμένουμε όλους αυτούς που έχουν την ίδια άποψη να συμπορευτούμε για την πραγματοποίηση του στόχου για μια καλύτερη πόλη.

Υ.Γ. Αν στα έλεγα κατάμουτρα, θα στα έλεγα πιο λιμανίσια, αλλά εδώ ας κρατήσουμε τους τύπους.
Ευχαριστώ, για την άποψή σου Λέρτας Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου