Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Με ιδιαίτερη τιμή, χαρά και συγκίνηση σας παραδίδουμε το www.attikisynergasia.gr, την κοινωνικά ευαισθητοποιημένη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης των πεπραγμένων των περιφερειακών κοινών.

Η «Aττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο» είναι η Περιφερειακή Παράταξη που δημιουργήθηκε το 2010 ενόψει των πρώτων περιφερειακών εκλογών και εκφράζει τις απόψεις και τη πολιτική πρόταση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Το www.attikisynergasia.gr βασίστηκε αποκλειστικά σε ανοιχτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, κατά παρέκκλιση του συνήθη κανόνα της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για χρήση ακριβών λογισμικών.

Aπό την διαδικτυακή πύλη της Περιφερειακής Παράταξης «Aττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο», θα μπορείτε να ενημερώνεστε για:
τα θέματα που συζητήθηκαν στα Περιφερειακά Συμβούλια,
τις τοποθετήσεις μας για κάθε θέμα που σας απασχολεί,
τα θέματα που προτείναμε να συζητηθούν στο Περιφερειακό (ψηφίσματα, εκτός ημερησίας),
τις θέσεις μας,
τις δράσεις μας.

Περάσανε ήδη αρκετοί μήνες και βρισκόμαστε 6 μήνες πριν από τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι προηγούμενες εκλογές εξέλεξαν 3 από εμάς για τα περιφερειακά κοινά. Σήμερα είμαστε 5. Η αριθμητική μας δύναμη 5 στους 101 του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλεγε κάποιος ότι είναι μικρή. Η δυναμική μας, αναμφίβολα, έστησε εμπόδια σε όσους πίστεψαν ότι η εκλογή τους, τους παρέχει και το δικαίωμα κατάργησης των κοινωνικών αυτοδιοικητικών υποδομών και της διάθεσης των κοινωνικών αγαθών και ελευθεριών σε μονοπωλιακά καρτέλ. Οι αγώνες μας συνέβαλαν ως τροχοπέδη στις παράνομες και αντισυνταγματικές αποφάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Μαζί, προτείναμε, αναδείξαμε και οδηγήσαμε σε ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβούλιου σημαντικά κοινωνικά προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής, όπως για παράδειγμα τη σίτιση των απόρων μαθητών, την μη πώληση του παράκτιου μετώπου, την αντισυνταγματική προσπάθεια ενοικίασης των βραχονησίδων, τις απολύσεις των εργαζομένων αορίστου χρόνου, την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες του προηγούμενου χειμώνα. Αντισταθήκαμε στην αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιων πόρων, προτείναμε κοινωνικές πολιτικές, στροφή σε δημόσια έργα με αυξημένη κοινωνική ανταποδοτικότητα, προβάλαμε μέτρα με γνώμονα τόσο την οικονομική ανακούφιση των συμπολιτών μας όσο και την οικολογική προστασία της Αττικής. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να φέρουμε την κραυγή αγωνίας των πολιτών μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συνοπτικά τα πεπραγμένα μας μπορείτε να τα βρείτε στον δεσμό www.attikisynergasia.gr/pepragmena.pdf .

Το attikisynergasia.gr θέλουμε να αποτελέσει για εσάς ένα εργαλείο ενασχόλησης με τα κοινά της Περιφέρειας, γιατί ο θεσμός της διαδραματίζει καθοριστικό πλέον ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Για αυτόν τον λόγο παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε παρατήρηση και πρόταση.

Φίλοι και φίλες, συμπολίτες συμπολίτισσες, ανήσυχοι πολίτες, εκπρόσωποι του τύπου,

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου