Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Η μέρα είναι χρονιάρα.
Και θα αρχίσουμε πάλι σε λίγο την βουτιά στην χοληστερίνη και τα κρασά.

Αυτό το άρθρο, που θα δείτε με δική σας ευθύνη αν πατήσετε το κουμπί ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ είναι μια απίστευτη γροθιά στο στομάχι - περιέχει την πιο σκληρή φωτογραφία που έχω δει τα τελευταία χρόνια, που σερφάρω καθημερινά για να διαλέγω θέματα για το blog.

Μου ήρθε με email, δεν είναι αυτοδιοικητικό ή συναφές θέμα, τα θέματα που ανήκουν δηλαδή στην "αρμοδιότητα" της Πλατείας και δεν είναι δυστυχώς, καθόλου σατυρικό ή αστείο.

Γνωρίζοντας την κριτική που μας κάνουν που χαλάμε την ευδαιμονία και την χαρά των εφησυχασμένων ατομιστών, προβληματίστηκα πολύ για το αν και πότε θα το σηκώσω. Θα μου την πέσουν πάλι βλέπεις. Δεν βαριέσαι ...

Επέλεξα λοιπόν να το κάνω σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, της γιορτής όσων δηλώνουμε Χριστιανοί (ορθόδοξοι, αιρετικοί, δεν έχει σημασία) και να σας καλέσω να το διαβάσετε και να δείτε τις εικόνες ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, έχοντάς σας προειδοποιήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ - ΒΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ - ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ" ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ και τις διεθνείς οργανώσεις προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτά αν δεν το έκαναν το έγκλημα οι  "δυνάμεις του φιλοδυτικού πόλου, που εκπολιτίζουν τους βαρβάρους" βέβαια.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ .... ΠΟΛΟΥ!

Τα υπόλοιπα ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! (Οικία βουλήσει που λένε)
ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Ισλαμοφασίστες κατέστρεψαν Ελληνορθόδοξη μονή, βασάνισαν και κρέμασαν παιδί ιρανικής οικογένειας.


ΠΡΙΝ


ΜΕΤΑ

ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ (ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ)


Βρυξέλλες ΠορφύρηςΔ./Σταφυλά Π
ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ

Οι ισλαμιστές αντάρτες σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και επίδειξης δύναμης προς επικοινωνιακή κατανάλωση κατέστρεψαν το καθολικό της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας στην Μaaloula επιχειρώντας να πείσουν για την αποφασιστικότητα των προθέσεών τους απέναντι στην χριστιανική μειονότητα.Φωτογραφίες απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής. Φωτιές, λεηλασία, βανδαλισμός. Το μαρμάρινο τέμπλο στερείται πλέον ολοκληρωτικά τις εικόνες που το κοσμούσαν. Τίποτα δεν θυμίζει ότι πρόκειται για ναό.
Η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική και για την μεταχείριση που υφίστανται οι μοναχές που απήχθησαν. Αποκαλύπτει δε τον προπαγανδιστικό καθησυχαστικό χαρακτήρα του βίντεο που προβλήθηκε στο Αλ Τζαζίρα και προοιωνίζει την δυσμενή κατάληξη της απαγωγής των 16 απαχθέντων.
Οι ισλαμιστές αφού κατέλαβαν αρχές Δεκεμβρίου την ιστορική κωμόπολη Maaloula απήγαγαν 13 μοναχές και 3 ορφανές κοπέλες και τις μετακίνησαν στην πόλη που ελέγχουν το Yabroud. 


Κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε κάνουν δημοπρασίες στο Internet με κειμήλια και αρχαιολογικούς θησαυρούς που υπεξαίρεσαν από την Maaloula. Με το κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας που έστησαν οι μαχητές της Jabhat al-Nusra βιοπορίζονται.(Τhe Voice of Russia)

Η λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar μετέδωσε πριν από κάποιες μέρες ότι πολλοί σταυροί της πρώιμης χριστιανικής περιόδου αλλά και δισκοπότηρα και αγάλματα θρησκευτικής θεματογραφίας διακινήθηκαν προς πώληση στο διαδίκτυο.

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΜΑΡΙΤΑ
Οι μεσάζοντες που ενεργούσαν στο όνομα της Al-Nusra και του ΙSIS (Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Ανατολής) επιδίδονται στην αναζήτηση πλούσιων πελατών.

Αρχαιολογικοί θησαυροί λεηλατήθηκαν συστηματικά καθ΄ όλην την περίοδο του πολέμου και τα μεγάλα μουσεία του κόσμου έχουν ήδη συντάξει μιά “κόκκινη λίστα” με συριακά ευρήματα που ενδέχεται να διοχετευθούν στην αγορά. Προέρχονται από όλο το πολιτισμικό φάσμα της συριακής κληρονομιάς. Σύμφωνα με την Sheila Canby, την προισταμένη της πτέρυγας της ισλαμικής τέχνης του Metropolitan Museum της Nέας Υόρκης διακυβέβευται η ασφάλεια όλων αυτών των αντικειμένων.

Η UNESCO έχει απόλυτη συνείδηση της λεηλασίας στη Maaloula, όσο και στην αρχαία πόλη της Palmyre και δεκάδων μουσείων σε συριακές πόλεις.Τον Σεπτέμβριο η Γενική Διευθύντρια της Ουνέσκο Irina Bokova συνάντησε τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία τον Lakhdar Brahimi για να εξετάσουν το θέμα. Η Bokova δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει ν΄αντιδράσει τώρα για να σώσει την συριακή πολιτισμική κληρονομιά γιατί αύριο ενδέχεται να είναι πολύ αργά.

Το ΙΡΑΝάκι που είχε τραγικό τέλος στα χέρια των "ΑΝΤΑΡΤΩΝ" που θέλουν τον εκδημοκρατισμό της Συρίας. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες του ΟΗΕ και υπουργοί πολιτισμού συζήτησαν την κατεπείγουσα κατάσταση στη Συρία όπως διαμορφώνεται και σ΄αυτόν τον τομέα, για τις πολύτιμες εικόνες, τα αρχαία αγάλματα αλλά και τους σταυρούς-κειμήλια που συνεχίζουν να βγαίνουν από την Maaloula.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος με το Πράσινο Κίνημα

  Συνεχίζοντας το μπαράζ των ανακοινώσεων, των προσώπων που συστρατ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις