Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 14-6-2013

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Η κρισιμότητα, των στιγμών επιβάλει από όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας .Η κίνηση της κυβέρνησης , να κλείσει την συχνότητα της ΕΡΤ, με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δείχνει τις προθέσεις του Κυβερνητικού συστήματος για όλο το δημόσιο τομέα.
Όλοι καταλαβαίναμε ότι, για να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα για 2000 απολύσεις μέχρι 30 06 2013, θα έπρεπε να βρεθεί ένας μεγάλος δημόσιος οργανισμός για να κλείσει. Η κίνηση αυτή ειδικότερα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε , προσβάλει τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και πλήττει, κατά τη γνώμη μας, το κοινοβουλευτικό δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Δεν είναι δυνατόν να παραμερίζονται οι Νόμοι οι Θεσμοί και με απόφαση ενός ανθρώπου να πετιούνται στο δρόμο 3000 ανθρώπινες ψυχές.
Κακά τα ψέματα, η κυβέρνηση με μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, προσπαθεί να τελειώσει μια και καλή με το δημόσιο τομέα και συγχρόνως εκβιάζει τους εταίρους που τη στηρίζουν, προκαλώντας ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Εάν τελικά περάσουν οι κυβερνητικές επιταγές και κλείσει η ΕΡΤ, τότε το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί για όλο το υπόλοιπο δημόσιο τομέα . 
Δυστυχώς ζούμε μέρες ανθρώπινης φτωχοποίησης σχεδιασμένη από την τρόικα, με εκτελεστές την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση. Με ανεργία στο 28% (1.500.000 άνθρωποι) πώς θα έρθει η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας ; πώς θα έρθει η ανάπτυξη; πώς θα σχεδιαστεί το μέλλον της Ελλάδας; 

Η συντακτική ομάδα της "πρΟΤΑσης" πιστεύει ότι, όλοι μας και κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας . Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις δικαιολογίες, τους πιθανούς μας φόβους και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αναγκάζοντας και την αντιπολίτευση να αναλάβει επιτέλους πολιτικές πρωτοβουλίες. Και το πιο σημαντικό , θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι . Το σύστημα εξουσίας - εάν είσαι ενωμένος και δυνατός - σε υπολογίζει, γιατί σε φοβάται. Ενωμένοι να παλέψουμε για το σήμερα και να σχεδιάσουμε το αύριο σε μια Ελλάδα που θα λειτουργούν οι Νόμοι , το Σύνταγμα, οι θεσμοί , ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο. 
Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα και δε θα πρέπει να γελοιοποιείται .

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

http://www.protasiergazomenwn.gr
pr_ota_si@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου