Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡΟΥΠΟΛΗ

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο έγινε με αφορμή μια αίτηση για τραπεζοκαθίσματα ενός μαγαζιού.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ....

Διότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο, αυτή η διοίκηση, αυτή η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συζητούν και δεν αποφασίζουν συνολικές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Ψευτοκαυγαδίζουν με αφορμές.
Δεν συζητούν ΑΙΤΙΕΣ.
Δεν αναζητούν ΛΥΣΕΙΣ.

Δεν διαβουλεύονται για να επιβάλλουν ΚΑΝΟΝΕΣ που να ισχύουν, να είναι γνωστοί από τα πριν σε όλους.

Διεκπεραιώνουν απλά υποθέσεις και αιτήματα.

Υποθέσεις και αιτήματα που θέτει  "η αγορά", από εμπλεκόμενους ιδιώτες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες.

Από αυτό που ονομάζεται από άλλους "ιδιωτικό συμφέρον" και που εμείς αρνούμαστε να δαιμονοποιήσουμε διότι το θεωρούμε θεμιτό και αυτονόητο να υπάρχει αλλά κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι η δαιμονοποίησή του βολεύει και αποκρύπτει τους υπάλληλους - υπηρέτες του, δημόσιους λειτουργούς, αιρετούς και υπηρεσιακούς εντεταλμένους να εντάξουν - υποτίθεται - το ιδιωτικό συμφέρον στο επίπεδο της εύρυθμης και ισόρροπης λειτουργίας της πόλης.

Λειτουργούς που επιλέγονται και στηρίζονται ποικιλότροπα από τα "συμφέροντα" για να διαγωνίζονται και να διαγκωνίζονται για το  ποιος θα τα υπηρετήσει αποτελεσματικότερα και χωρίς να θέτει προσχώματα στην ακατάσχετη βουλιμία τους για κέρδος, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις σεβασμού άλλων πλευρών της κοινότητας (κάτοικοι, περιβάλλον, αισθητική, πολιτισμός).

Λειτουργούς με μοναδικό τους μέλημα να εξασφαλίζουν την εύνοιά τους (και την χρηματοδότησή τους).

Λειτουργούς που αντιμετωπίζουν τα θέματα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ανάλογα με την ρουσφετολογική ή επαγγελματική/οικονομική εμπλοκή τους στην υπόθεση του κρινόμενου θέματος.

Θα μιλήσουν πάλι για αοριστίες σε αυτά που λέμε.

  • Θα κάνουν ότι δεν ξέρουν πώς ανοίγουν τα μπαρ, με ποια κεφάλαια και πώς.
  • Θα κάνουν πως δεν ξέρουν τι λέει η πιάτσα.
  • Θα παραστήσουν ότι δεν ακούν τα περί "αδειών λειτουργίας" που διανέμονται κατ΄ οίκον" με ταρίφα παροχής υπηρεσίας από 5 έως 10 χιλιάρικα.
  • Θα παραστήσουν ότι δεν βλέπουν την εμπλοκή υπαλλήλων και αιρετών του δήμου, άμεσα εμπλεκομένων με την έκδοση αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την διαμόρφωση - ως εργολάβων - των μπαρ που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
  • Θα προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν ότι οι αποφάσεις σφράγισης δεν υλοποιούνται - παρά σε ΣΠΑΝιες περιπτώσεις - ανθρώπων που αγανάκτησαν και βαρέθηκαν να παίζουν το παιχνίδι τους και να τους έχουν συνέταιρους.
  • Θα σας πουν ότι δεν κατάλαβαν ότι αποφάσεις σφράγισης δεν υλοποιούνται με αντάλλαγμα την χρηματοδότηση εφημερίδων και των εκδόσεων του "συστήματος" μέσω ολοσέλιδων καταχωρήσεων.

Αυτά θα σας πουν και μετά θα πάνε στο δημοτικό συμβούλιο να δώσουν παράσταση για τους μπαμπουίνους - ιθαγενείς.

Και ξαφνικά θα βρεθούν εκεί, μέσα στο κυρίαρχο δημοκρατικό όργανο της πόλης, παλιές και έμπειρες δημοτικοί σύμβουλοι να παριστάνουν ότι έπεσαν από τα σύννεφα όταν άκουσαν - για πρώτη φορά τάχα - στο δημοτικό συμβούλιο ότι η παράταξή της στην επιτροπή ποιότητας ζωής έχει ψηφίσει τα πάντα, συνδιοικώντας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με τον Αεικίνητο!

Δεν θα ξιφουλκήσουμε εμείς .... ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ.
Διότι αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με ... ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ.

Δεν θα ζητήσουμε εμείς από την διοίκηση Ανδρεάση να κάνει το αυτονόητο σήμερα: ΝΑ ΠΑΡΕΙ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - έστω και τώρα μια απόφαση ετήσιας αναστολής έκδοσης νέων αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουλάχιστον μέχρι τις δημοτικές εκλογές, ώστε να προστατευτεί η πόλη από τον διαγωνισμό ρουσφετιών και συμψηφισμού των deals.
Και δεν θα το κάνουμε διότι δεν θα παραστήσουμε τους αφελείς και τους ανήξερους που θα ζητήσουν από τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα.

Απλά και σε αυτό τον κομβικό για το Χαλάνδρι τομέα, της ανακοπής του ρυθμού μετατροπής του σε μπαρούπολη, θα αναζητήσουμε εφαρμόσιμες προτάσεις που σύντομα θα παρουσιάσουμε, για να σου ζητήσουμε την εντολή να τις εφαρμόσουμε.

Κλείνοντας θα ήθελα μόνο να σου υποδείξω αναγνώστη μου θέμα για σκέψη το Π-Σ-Κ:

Όταν μπήκαν τα παρκόμετρα ζητήσαμε με εκτεταμένη αρθρογραφία την εφαρμογή του μέτρου νυκτερινές ώρες, τις ώρες που το Χαλάνδρι μετατρέπεται σε ζούγκλα, οι πεζόδρομοι γίνονται πάρκιν, οι κάτοικοι δεν έχουν που να βάλουν .... την κάρτα μόνιμου κατοίκου που τους έδωσε ο δήμος.

Η απάντηση του τοπικού κατεστημένου ήταν ότι δεν μπορούν να υποχρεώσουν τους δημοτικούς αστυνομικούς να δουλέψουν νύχτα - μέχρι τις 1.30 η ώρα τις καθημερινές και τις 2 το Π-Σ-Κ που θα αρκούσε.

Δηλαδή δεν μπορεί - κατά τους ηγέτες σου - να επιβληθεί  σε μια δημόσια υπηρεσία τέτοιας φύσης - ΕΝΣΤΟΛΗΣ, -  να φροντίσει να εργάζονται 6 δημομπατσάκια με ωράριο 19.30 - 1.30 (1 εβδομάδα βάρδια τον μήνα στον καθένα πέφτει) ώστε να ελεχθεί :
  • το χάος της στάθμευσης των επισκεπτών σε θέσεις μονίμων κατοίκων, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, όπου βρουν τέλος πάντων ΑΛΛΑ  και -
  • με ένα απλό ντεσιμπελόμετρο - η υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων ηχορύπανσης και η σύσταση ή τιμωρία των παραβατών που δεν σέβονται τον ύπνο εργαζόμενων ανθρώπων, ηλικιωμένων, παιδιών που είχαν την ατυχία να είναι οι ιθαγενείς της περιοχής.
  • Η εκτεταμένη νυκτερινή παραβατικότητα, αυτό βέβαια σε συνεργασία με την ΚΑΝΟΝΙΚΗ αστυνομία.
Οι ίδιοι αυτοί τύποι λοιπόν που ψηφίζεις και που μας είπαν τότε ότι  δεν γίνεται, προσπαθούν να επιβάλουν σε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ, να πάνε να δουλέψουν νύχτα στο θέατρο της ρεματιάς, για να αποφύγουν επιχειρηματίες να δώσουν κάνα χαρτζιλίκι σε κανένα άνεργο να τους κάνει την δουλειά του ταξιθέτη.

ΚΑΛΟ Π-Σ-Κ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις