Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ

Η σημασία  της ανέγερσης του δημαρχείου της πόλης επιχειρείται να υποβαθμιστεί από κάποιους συνειδητά ή ασυνείδητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ!

Και όμως ακούμε και διαβάζουμε ακόμα, το 2014,  τοποθετήσεις που προξενούν ερωτηματικά.

Η ανέγερση του Δημαρχείου είναι παρέμβαση που δεν έχει - λένε κάποιοι - άμεση ανταπόδοση στον πολίτη και υποκρύπτει - ισχυρίζονται - την καθεστωτική νοοτροπία  αυτοδιοικητικών, που θέλουν καινούργια γραφεία για να θρονιαστούν.

Απίστευτος γκαιμπελισμός που αν δεν ξεκινάει από ασυγχώρητη άγνοια των δεδομένων, βασίζεται στην προσπάθεια να διατηρηθούν τα κεκτημένα όσων εμπλέκονται στις συμβάσεις μισθώσεων των κτιρίων του δήμου.

Το θέμα της ανέγερσης των αναγκαίων δημοτικών καταστημάτων - του Δημαρχείου αλλά και των εγκαταστάσεων στέγασης των εργατοτεχνικών συνεργείων του δήμου - ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και ένα από τα σημεία που εμείς θέτουμε χρόνια τώρα, δημόσια ως ΚΟΜΒΙΚΑ, ακόμα και για την δόμηση πιθανών προγραμματικών συμφωνιών και συμμαχιών.

Είναι στρατηγικό θέμα, τόσο στο επίπεδο της χωροταξίας, της πολεοδομικής οργάνωσης και της οικονομικής ανάπτυξης, αφού το δημαρχείο αποτελεί το κεντρικό στοιχείο του πολεοδομικού κέντρου για κάθε οργανωμένη πόλη, όσο και στον καθορισμό συμβατών και ρεαλιστικών χρήσεων γης, που μπορεί να αποτελέσουν μοχλό μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης σε αναξιοποίητες περιοχές της περιφέρειας του δήμου με σημαντική συμβολή μάλιστα στην αποσυμφόρηση και οργάνωση ολόκληρης της πόλης.

Είναι στρατηγικής σημασίας  για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ των δημοτικών υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη - δημότη.

Δεν είναι περιττή πολυτέλεια για το δημόσιο, όπως προσπαθούν να εμφανίσουν, όσοι έχουν κατανοήσει το ιδεολογικό τους υπόβαθρο περί "λιγότερου κράτους" ως "ανοργάνωτου, εκφυλισμένου και διαλυμένου κράτους" και καταφεύγουν στους λαϊκισμούς περί "βολεμένων που θέλουν νέα γραφεία".

Αν ήταν το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών ασήμαντο για την παραγωγικότητα τότε οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, δεν θα επένδυαν σε κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, φίλοι μας "εκ δεξιών", για να δούμε το θέμα στο "δικό σας" ιδεολογικοπολιτικό γήπεδο.

Και τέλος είναι στρατηγικής σημασίας στο οικονομικό επίπεδο, στο επίπεδο του προϋπολογισμού του δήμου, αφού η μείωση των λειτουργικών δαπανών, δεν είναι βέβαια ένα δευτερεύον ζήτημα - που τουλάχιστον εμείς - δεν έχουμε σκοπό να το χαρίσουμε στους νεοφιλελεύθερους καλβινιστές που κατηγορούν - πολλές φορές δικαίως - τους αριστερόστροφους για παντελή αδιαφορία σχετικά με την δημοσιονομική σταθερότητα.

Η ανέγερση ιδιόκτητου δημαρχείου σημαίνει ότι στον προϋπολογισμό του δήμου θα εξοικονομούνται  περί τα 400 χιλιάρικα τον χρόνο, δηλαδή ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΝΕΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΠ, ΜΕΡΙΚΑ ΝΕΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  κάθε τρία χρόνια ή το κόστος λειτουργίας (π.χ.) του κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου ως πραγματική κοινωνική δομή και όχι ως ψηφοθηρικών  παντοκοροϊδείων.

Αν αυτά δεν αφορούν τον δημότη, δεν ξέρουμε τι πρέπει να τον αφορά άραγε περισσότερο.
Ίσως τα κουτσομπολιά για το αν  συναντήθηκε ο κύριος Τάδε με τον κο Δείνα και συμφώνησαν να κατέλθουν μαζί στας εκλογάς - χωρίς όμως να έχουν συμφωνήσει στα ασήμαντα θεματάκια περί ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ για τον δήμο ΜΕΤΑ ΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ;

Έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρη άποψη σχετικά με τις χωροθετήσεις των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για ην οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου μας.

Υπενθυμίζουμε περιληπτικά:

1. Το δημαρχείο επιμένουμε (αταλάντευτα) να γίνει στον χώρο του ΟΤ 50 - εκεί που προβλέπεται, εκεί που βρίσκεται ο μισθωμένος δημοτικός χώρος στάθμευσης (ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί με το άλλο στρατηγικής σημασίας έργο στο κέντρο - το υπόγειο γκαράζ).

Δεν θα πάμε πίσω στο παρελθόν για να μην μας λένε κάποιοι ότι περιαυτολογούμε.

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, ας τελειώσει επιτέλους αυτή η συζήτηση με μια καθαρή λαϊκή εντολή ανέγερσης του δημαρχείου σε αυτούς που το πιστεύουν και το υπερασπίζονται διαχρονικά  χωρίς καιροσκοπικές παρεκκλίσεις και προσεγγίσεις.

Του Δημαρχείου όπως προβλέπεται από τις ΕΤΟΙΜΕΣ και ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ μελέτες που προέκυψαν ΑΠΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, όχι από ανάθεση της μελέτης στον κολλητό του τότε αντιδημάρχου.

2. Ο χώρος στέγασης και οργάνωσης της υπηρεσίας καθαριότητας προτείνουμε να γίνει στον ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ χώρο ΝΟΤΙΑ του νεκροταφείου, εκεί που βρίσκεται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο εισηγηθήκαμε να μεταφερθεί στο σκεπαστό της Αττικής Οδού, εκεί που έχουμε προτείνει να οργανωθεί - σε συνεργασία με τον δήμο Βριλησσίων - ένας μεγάλος υπερτοπικός χώρος νεολαίας και μαζικής άθλησης σε μια κρίσιμη πολεοδομική ενότητα με το Αθλητικό κέντρο "ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ".

Η απόφαση για την χωροθέτηση δίπλα στο νεκροταφείο ενός σύγχρονου ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ - γατί πλέον με τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες περί αυτού πρόκειται -  στον οποίο θα οργανωθεί η υπηρεσία καθαριότητας και  πράσινου, πρέπει επιτέλους να ληφθεί.
ΦΤΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ.

Άλλωστε μπορούμε να εξηγήσουμε ότι θα  γίνει μοχλός για την αξιοποίηση ΟΛΩΝ των ιδιοκτησιών στην περιοχή από τους ιδιοκτήτες τους, με ταχύτερη ένταξη στο σχέδιο πόλης (σε αυτό θα επανέλθουμε).

Είναι  ΕΦΙΚΤΕΣ προτάσεις τόσο οικονομικά, όσο και τεχνικά, και αυτό αποδεικνύεται ΕΥΚΟΛΑ, αφού η χρηματοδότηση των αναγκαίων επενδύσεων μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ίδια την εξοικονόμηση πόρων που θα επιτευχθεί από τα μισθώματα των κτιρίων και την μείωση του λειτουργικού κόστους της αποκομιδής των απορριμμάτων και της συντήρησης των οχημάτων του δήμου.

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ.

ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αν ερωτηθεί - αλλά δεν ερωτάται διότι αυτά που λέμε είναι κόντρα σε άλλους σχεδιασμούς συνειδητής ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ και ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των δημοτικών υπηρεσιών.

Μια νέα διοίκηση του δήμου, χωρίς ιδεολογικές εμμονές  και χωρίς δεσμεύσεις απέναντι σε συμφέροντα, μπορεί να υλοποιήσει μέσα σε μια πενταετία αυτά που λέμε, αφού διερευνήσει ΟΛΑ τα χρηματοδοτικά εργαλεία (τραπεζικό δανεισμό, ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ, κλπ) και αξιοποιήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ (αλλά χωρίς ΕΜΜΟΝΕΣ) την δημοτική περιουσία.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.

Είμαστε όλοι αυτιά για να ακούσουμε αντίλογο ή αντιπροτάσεις.

Είμαστε όλοι αυτιά για να ακούσουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις του θέματος.

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να κουβεντιάσουμε, αν υπάρχουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ σχέδια, διότι μπορεί κάποιοι να πουν κάτι σοφότερο και να μας αρέσει.

Και εμείς δεν θα φοβηθούμε να το αποδεχτούμε επειδή το είπε άλλος, αν είναι για το καλό της πόλης.

ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ή ακούσουμε μαυρογυαλούριες προτάσεις του στυλ "να φύγουν τα απορριμματοφόρα να πάνε άλλου" ή "να στεγαστούν οι εργατοτεχνίτες μας στην κορυφή του όρους Πατέρα ".....

ΑΝ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, να το πουν καθαρά και δημόσια όσοι το πιστεύουν για να αποφασίσουν οι πολίτες σε ποιον θα δώσουν την εντολή και ποιοι είναι οι "σοβαροί" και ποιοι οι "ασόβαροι".

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΦΙΚΤΟ, ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ  ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ

ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ....

.... ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Και ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι  μόνο εσύ συνδημότη θα αποφασίσεις τελικά για το μέλλον του Δήμου Χαλανδρίου!
Ας το καταλάβουν οι μηχανισμοί!

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!
Άγγελος Νταβίας
ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *