Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΗ χρήση των αθλητικών χώρων στο Χαλάνδρι είναι ένα θέμα που αποτελεί κατά την γνώμη μου - χρόνια τώρα - ΤΟΠΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ.

Η απόλυτη εκχώρηση των δημόσιων αθλητικών χώρων σε ιδιώτες ή σε μεσαζοντική διαχείρισή τους από ανεύθυνους  φορείς και χωρίς το παραμικρό έσοδο για το δημόσιο ταμείο, η παντελής απουσία του δήμου - δυστυχώς από το 1995 όταν διαλύθηκε το πιο μαζικό πρόγραμμα μη επαγγελματικού αθλητισμού που έχει γίνει ποτέ στον Δήμο Χαλανδριου, με πάνω από 3500 παιδιά - από αυτό που λέγεται "πολιτική μαζικού, λαϊκού αθλητισμού" με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την έλλειψη γυμναστών, δεν είναι βέβαια για κάποιους σοβαρό θέμα για να απασχολήσει την προεκλογική συζήτηση.

(Μιλάω για προσχηματική επίκληση της έλλειψης γυμναστών, διότι σας έχουμε αποδείξει ότι όποιοι δήμοι ζήτησαν - ακόμα και φέτος -  θέσεις γυμναστών, αυτές εγκρίνονται, αρκεί να αποδεικνύεται η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών που παρέχουν).

Δεν είναι λοιπόν "σοβαρό θέμα" διότι οι βολεμένοι  δεν επιθυμούν να ανατραπεί η παραλυτική για την τοπική κοινωνία, ισορροπία συμφερόντων και παραγόντων σε αυτή την πόλη και δεν πιάνουν τέτοια θέματα γιατί κάνουν τζιζ.

Όμως όσο και να προσπαθούν να μας φιμώσουν μερικοί ΑΙΩΝΙΩΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ή "παρά των δημάρχω",  επιχειρώντας να πετιέται η μπάλα της ανάδειξης ενοχλητικών θεμάτων στην εξέδρα, για να μην προβληματίζονται οι αρχηγοί,  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.

Και μέχρι να αλλάξει "η αυτοδιοίκηση όλο το κράτος" και οι αποφάσεις  για όλα τα θέματα να λαμβάνονται σε συνελεύσεις γειτονιάς και σε αυτοδιαχειριζόμενα πολιτιστικά στέκια (τριαλαρίμ, τριαλαρόμ), εμείς θα ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την εξουσία και τους θεσμούς να κάνουν την δουλειά της.
Και θα υπερασπιζόμαστε την απόδοση στους πολίτες αυτών των υπηρεσιών που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ και τους το στερούν οι βολεμένοι για να μην χαθεί η βολή τους.

Δεν θα την γλύφουμε εμείς την εξουσία για να μας δίνει καραμελίτσες.

Δεν θα ΄λέμε στους πολίτες "ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝ.ΣΕΠ για αυτά που δικαιούστε από εμάς και δεν σας τα δίνουμε και θα σας δώκουμε και ένα χιλιάρικο επιχορήγηση για να μας συγχωρνάτε τα αποθαμένα μας και να μας αφήνετε να διοικούμε".

Στο θέμα "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα αναφερθούμε εκτενώς πολιτικά και προγραμματικά, όπως σε όλα τα μεγάλα θέματα του δήμου.

Για αρχή θα σας παραθέσουμε μερικά στοιχεία μιας μικρής έρευνας.

ΤΟ ΘΕΜΑ:

Οι μαθητές που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΤΕΦΑΑ, στις στρατιωτικές σχολές και τις σχολές σωμάτων ασφαλείας πρέπει - ως γνωστόν - να εξετάζονται σε αθλήματα και οι επιδόσεις τους μοριοδοτούνται άρα πρέπει να προετοιμάζονται και να έχουν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

Κανονικά - σε μια χώρα στον πλανήτη Γκούφη, όπου η παραπαιδεία δεν είναι πάνω από την "δωρεάν" παιδεία (ειδικά αν είναι συνεταιριστική παραπαιδεία)  αυτό θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν, αφού πρόκειται για ΑΠΑΙΤΗΣΗ του ίδιου του συστήματος εισαγωγής σε σχολές της τριτοβάθμιας αλλά μην το τραβάμε πολύ το σκοινί και μας λένε λαϊκιστές οι διευθυντές του δήμου.

Ας πάμε στην mainstream λογική ότι όπως πληρώνει ο γονιός φροντιστήριο θα πληρώνει και την προπόνηση (τα ίδια ισχύουν και για άλλα ειδικά μαθήματα, όπως το σχέδιο) παρόλο ότι το φροντιστήριο είναι ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ διδασκαλία, ενώ εδώ μιλάμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ δυνατότητα προετοιμασίας σε ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ειδικά μαθήματα.

Πού πρέπει λοιπόν να γίνεται αυτό, όσο αφορά τις αθλητικές επιδόσεις;
Ε προφανώς ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, εκτός αν προπονηθούν στο σαλόνι τα παιδιά με .... WiiFit.

Ποιος διαχειρίζεται τους αθλητικούς χώρους;
Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (σου λέει).

Πήγαινε λοιπόν αναγνώστη μου, αν  το παιδί σου το χρειάζεται στον δήμο μας να βγάλεις άκρη για το τι πρέπει να κάνεις. Στον ΟΝΑ.

Στον ΟΝΑ που έκλεισε αλλά κάνει προγράμματα ενημέρωσης "Παιδικής Παχυσαρκίας" (Σου θυμίζει τίποτα;)

Και άμα βγάλεις άκρη για το πώς θα προετοιμαστεί ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ το παιδί σου, πάρε με ένα τηλέφωνο και εμένα ή στείλε ένα email, σε παρακαλώ πολύ.

Διότι στο Χαλάνδρι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (επίσημα, γιατί υπάρχει "ιδιωτικώς και υπογείως"  στο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ, αλλά σε αυτό θα επανέλθω).

Και επειδή δίπλα στο Salt Lake City βρίσκονται και άλλοι δήμοι, πάρε ένα τηλέφωνο στο 1521 στο Μαρούσι, για το ίδιο θέμα (ναι ρε αυτοί έχουν τετραψήφιο για να εξυπηρετούν τον κόσμο, χωρίς να πρέπει να είναι "κολλητός και έτσι").

Σε δέκα λεπτά θα έχεις εγγράψει το παιδί σου σε κατάλληλο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ πρόγραμμα του δήμου Αμαρουσίου  ΣΤΟ ΖΗΡΙΝΕΙΟ.
Θα τρέχεις λίγο παραπάνω αλλά άμα είσαι δημότης στο SALT LAKE αυτά είναι λεπτομέρειες.

Μετά πάρε και τον δήμο Κηφισιάς. Πάλι το ίδιο. Άλλο πρόγραμμα του δήμου Κηφισιάς, πάλι στο Ζηρίνειο!

Και μη με λένε οι διευθυντές του δήμου "στείρο αντιδεξιό" έτσι; Ο Πατούλης και ο Χιωτάκης δεν είναι και σύντροφοι, έτσι; Αλλά κάθονται και σε μια μεριά να σχεδιάσουν και ένα πρόγραμμα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΙ ...

Για τα κοστολόγια στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι και την Κηφησιά, θα τα πούμε σε δεύτερη φάση αναγνώστη μου, αφού μας επιτεθούν (πάλι).

Γιατί έχει πολύ ζουμί το θέμα, το αναδείξαμε και ήδη ο Νίκος Πανταζής ανέλαβε - με ενημέρωσε - πρωτοβουλία να παρέμβει στο θέμα, μέσω του στίβου του Γυμναστικού, τουλάχιστον.

Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις