Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ! (ώωωωχ μωρέ, πάλι αυτός μιλάει).



Το θέμα που αναδείχτηκε πλέον επίσημα, από στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας, με την ρεματιά και τις παρασκηνιακές διεργασίες που γίνονται για την τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος, (όπως βεβαίως και τα υπόλοιπα, γνωστά από παλιά, θέματα του ΓΠΣ), δεν είναι καθόλου μικρό ή ασήμαντο για να σκεπαστεί από την αντάρα των προεκλογικών ανεξαρτητοποιήσεων συμβούλων της πλειοψηφίας.

Και αναδεικνύει απολύτως αυτό το οποίο καιρό τώρα ισχυριζόμαστε, ότι δηλαδή η "ισορροπία" που έχει "επιτευχθεί" γύρω από τον δήμο και βασίζεται σε ένα ιδιότυπο caumme il faut,  όταν δεν υποκρύπτει δομημένες σχέσεις διαπλοκής, υποκρύπτει τον αμοραλισμό εκείνων των τοπικών στελεχών, που στο όνομα του δικού τους προσωπικού  ή συλλογικού ρόλου ή συμφέροντος, αποσιωπούν ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας θέματα για το σύνολο των πολιτών του Χαλανδρίου, ΑΡΝΟΥΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ή να διαταράξουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Τα μεγάλα θέματα του Χαλανδρίου, αυτά που ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ την πολιτική ταυτότητα των τοπικών πολιτικών στελεχών και συλλογικοτήτων δεν είναι κατά την γνώμη μου πολλά.

Μην κοροϊδευόμαστε.

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτού που απασχολεί την καθημερινότητα και είναι θέματα διαχείρισης δεν καθορίζονται από την πολιτική ταυτότητα των εμπλεκομένων, όσο και αν αυτό ενοχλεί φιλικές αντιπολιτευτικές δυνάμεις που χρειάζονται εσωτερικό εχθρό για να υποκρύψουν την ανεπάρκειά τους στα μεγάλα και σοβαρά.

Το αν πρέπει ή όχι να μισθωθεί ένα χωράφι που κάθεται και χορταριάζει, για να δώσει ένα έσοδο στον δήμο είναι μια πολιτική απόφαση για την οποία η συζήτηση είναι μάλλον άχρηστη και η λύση της άσκησης εύκολη.

Το αν η μίσθωση εμπεριέχει παράνομο οικονομικό νταραβέρι, είναι ζήτημα των ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ  και όχι των ΑΠΟΦΑΣΙΣΙΚΩΝ οργάνων και δεν καθορίζει την σκοπιμότητα της απόφασης.
(Π.Χ. Όποιος ψήφισε να καθαριστεί ο καταυλισμός δεν φταίει για το πώς εκτελέστηκε το έργο, ούτε μπορούσε να ψηφίσει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ, για να μην τρελαθούμε και να θυμηθούμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, που δεν ισχύουν όμως κατά περίπτωση).

Πού βρίσκεται λοιπόν η διαχωριστική γραμμή, η πολιτική "απόχρωση" στις προτάσεις αλλά και στις πράξεις των τοπικών παραγόντων;

ΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ - ΕΞΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Η ΡΕΜΑΤΙΑ είναι ένα από αυτά.

Το ισοζύγιο πρασίνου, το δημαρχείο, το Πεύκο Πολίτη, η ζώνη γύρω από το Νεκροταφείο, η στρατηγική για το θέμα της οργάνωσης της καθαριότητας, οι χρήσεις γης στο κέντρο, οι κοινωνικές υπηρεσίες και το θέμα της χρήσης των αθλητικών χώρων, οι μεγάλες ιδιοκτησίες στον δήμο η απόδοση ή όχι εισφορών από αυτούς στον δήμο και το ΤΑΙΠΕΔ είναι τα υπόλοιπα τα οποία θα τα πιάσουμε άλλη φορά.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης και η πλειοψηφία του, σε τέτοια θέματα - ΜΕΓΑΛΑ - δεν ανακατεύεται διότι "δεν του το ζήτησαν", όπως Ο ΙΔΙΟΣ είπε στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Γιώργος Κουράσης αυτό είναι.
ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ένα ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ της κυβέρνησης και των ισχυρών κέντρων αποφάσεων.
Θεωρεί το ΟΧΙ και την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ επιλογές του διαβόλου.

Οι δικοί του παντού λένε - μου το είπαν και εμένα προχθές- ότι "έλα μωρέ, με τέτοιες συνθήκες διάλυσης των πάντων ποιος μπορεί να κάνει περισσότερα, κάτσε ήσυχα" και ξεμπερδεύουν.

Η διάψευση βέβαια της απόλυτης αδυναμίας παρέμβασης της τοπικής αυτοδιοίκησης την οποία προβάλλουν για να δικαιολογήσουν την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ απραξία τους,  ήρθε την ίδια μέρα, από έναν νεοδημοκράτη δήμαρχο, εκεί στα Μέγαρα, που είπε - όταν εκείνος έκρινε - ΟΧΙ.

Και δημιούργησε ΚΡΙΣΗ γιατί έβαλε μπροστά από το πολιτικό του νταραβέρι, το συμφέρον της πόλης του. ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Γ.Γ. ΑΤΤΙΚΗΣ!

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για τον Δήμαρχό σου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχό σου αναγνώστη μου, να υπάρχει στο τραπέζι ΑΛΛΩΝ αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος για την Ρεματιά και να λέει "ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ", να μην φτιάχνει ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ εγκεκριμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για ένα τέτοιο θέμα, γιατί ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ και να δηλώνει  (ξεδιάντροπα κατά την ταπεινή μου γνώμη) ότι "ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ και ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο η κα Ρήγα"!!!

Και αυτό να το ακούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να μην σηκώνουν τα τραπέζια, την ώρα που ομνύουν στο περιβάλλον και την οικολογία!

Και δεν ξέρω, περιμένω, να ακούσω και την αντίδραση του ίδιου του συλλόγου, που όμως εκπροσωπεί τα μέλη του, δεν εκπροσωπεί ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ στα θέματα της ρεματιάς, για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους επιτέλους!

Θα διαμαρτυρηθεί ο σύλλογος;
Θα καταγγείλει την αδιαφορία ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ για την ρεματιά και την αδράνεια του δήμου;
Του σημερινού δημάρχου γιατί ΣΗΜΕΡΑ αναθεωρείται το διάταγμα.
Παλιά ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.

Δεν θα γίνουν αυτά.

Ξέρετε γιατί;

Γιατί θεωρούν ότι δεν πρέπει να χρεώσουν προσωπικά τον δήμαρχο για να μην τους κρατάει μούτρα.

Και γιατί απλά αν αυτό που βγει από αυτή την ιστορία της επιτροπής του ΥΠΕΚΑ για το Προεδρικό Διάταγμα είναι αυτό που μας είπε η ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ στον ΣΚΑΙ, οι ευθύνες έχουν ήδη διαχυθεί μεταξύ αρμοδίων και αναρμοδίων εδώ στο Χαλάνδρι.
Θα φταίνε όλοι ΟΙ ΑΛΛΟΙ, και κανείς από την παρέα!

Και όλοι ξέρουν πού πάει το πράγμα με την αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος, όλοι έχουν αφτιά να ακούσουν το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Αλλά παριστάνουν ότι δεν άκουσαν.

Και όταν τους προκαλούμε και τους προσκαλούμε να δράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (όχι να πολιτευτούμε ΟΛΟΙΜΑΖΙ - ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ) για την αποτροπή τέτοιων εξελίξεων, μας αποκλείουν (επιχειρούν) για να μην λέμε τέτοια και ψάχνουν .... αντίμετρα.

Και όταν τους παραστριμώξουμε την στρίβουν δια της .... ταμπέλας  και αφορίζουν ως "εξουσιασμό" το να απαιτούμε "την ριζοσπαστική διαχείριση" τέτοιων "ασήμαντων μικροθεμάτων" που θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τις συνεπείς επαναστατικές δυνάμεις - βεβαίως, βεβαίως - μετά την μετάβαση σε άλλο σύστημα πολιτικοκοινωνικής οργάνωσης.

Αυτά όμως είναι ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ!

Και εμείς είμαστε ρεφορμιστές.

ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ!

ΥΓ ΑΣΧΕΤΟ: Θα μιλήσουμε και για το θέμα της Ριζαρείου, είναι βεβαίως σοβαρό, αλλά δεν είναι αιχμιακό, με την έννοια ότι ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ και το Χαλάνδρι δεν είναι εκεί να ενημερώνεται, να παρεμβαίνει και να βάζει φρένα.

Για να χτιστεί η Ριζάρειος .... έχουμε χρόνο ακόμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου