Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Είναι προφανές ότι υπάρχει αγεφύρωτη απόσταση αντίληψης και νοοτροπίας για να συνεχίσω να παίρνω τις επαναλαμβανόμενες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιθέσεις από την παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, στα σοβαρά.

Επιλέγουν διαχρονικά την σιγουριά της αντιπολίτευσης, είμαστε πάντα με την διεκδίκηση της λαϊκής εντολής για την σύγκρουση με τα προβλήματα της πόλης και των πολιτών. Δεν θα αλλάξει αυτό.

Ναι! Διεκδικούμε ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ρόλους.
Αν θέλουν μας τους δίνουν, αν δεν θέλουν διαλέγουν άλλους.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Τα άλλα είναι μαγειρέματα.

Τα "συστήματα" προτιμούν τα μαγειρέματα γιατί ελέγχουν την βούληση των πολιτών, μην τυχόν και τους ξεφύγει.

Κάποιοι, διαφορετικοί από εμάς, παριστάνουν ότι διεκδικούν τους ίδιους ρόλους με εμάς, απλά για να ενισχύονται σε άλλες πολιτικές επιδιώξεις τους, επενδύοντας την ψήφο των πολιτών για τον δήμο σε άλλα πολιτικά, κομματικά ή κοινωνικά ενδιαφέροντα που ενδεχομένως έχουν και καλά κάνουν και έχουν.

Εμείς έχουμε πάντα πρόταγμα της δράσης μας την λειτουργία του Δήμου Χαλανδρίου, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ των τοπικών αυτοδιοικητικών εκλογών, και τις ΛΥΣΕΙΣ που θα επεξεργαστεί, η ΔΙΚΗ ΜΑΣ αντιμνημονιακή, ριζοσπαστική αντίληψη γι' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ και τους δημότες που περιμένουν από αυτόν τον θεσμό, υπηρεσίες και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν είμαστε για λέσχες εμείς. Είμαστε της μάχης, του ρίσκου, της δημιουργίας και της λογοδοσίας. Δεν μας ενδιαφέρει η ασφάλεια και η σιγουριά.

Ως προς το περιεχόμενο των "καταγγελομένων" έχω απαντήσει κατ' επανάληψη και το μοναδικό νέο στοιχείο είναι ΤΟ ΨΕΜΑ ότι είχα οποιαδήποτε έμμισθη θέση στον δήμο επί Κουράση.

Διατύπωση   ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ αλλά δεν πειράζει. Είμαστε και σύντροφοι για να τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια. Μια φορά φτάνει. Η λάσπη έτσι και αλλιώς δεν πιάνει.

Είναι και η μέρα, που βγήκε δύσκολη για τον κ. Καλομοίρη, στον οποίο άσχετα με τις ΥΠΑΡΚΤΕΣ πολιτικές διαφωνίες μας για τα τοπικά δημοτικά θέματα, εύχομαι ειλικρινά από καρδιάς περαστικά και σιδερένιος για τον τραυματισμό από την ΜΑΤατζίδικη επίθεση που δέχτηκε.

Το θέμα μας, ενόχλησε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ όμως για εμάς παραμένει ΥΠΑΡΚΤΟ και αξιολογείται ως ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΚΑ. Οι χαριτωμενιές και το χιουμοράκι  δεν αλλάζουν το γεγονός ότι διευκόλυναν και διευκολύνουν συστηματικά την διοίκηση του δήμου αντί να την στριμώχνουν και να την ελέγχουν.

Ούτε από το χρονοντούλαπο το ανασύραμε το θέμα, ούτε επανάληψη μασημένης τροφής ήταν, πολύ περισσότερο δεν ήταν δημιούργημα της φαντασίας μας.

Το να μην ανέχονται την πολιτική κριτική  και  κάθε φορά που την δέχονται να ενοχλούνται και να ξιφουλκούν σε προσωπικό επίπεδο, είναι δικαίωμά τους.
Παλιά γνωστή, δοκιμασμένη σταλινική μέθοδος.
Είναι άραγε αυτό το "ήθος της αριστεράς" που ζορίζεται με τις λέξεις και όχι με την ουσία των πράξεων;
Είναι αυτό ο πολιτικός πολιτισμός των ανανεωτικών δυνάμεων;

Το να μην σταματήσουμε εμείς να κριτικάρουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ό,τι νομίζουμε ότι χρήζει κριτικής, να μην θεωρούμε ότι έχουν το παπικό αλάθητο, είναι δικό μας δικαίωμα και δεν το παζαρεύουμε, ούτε το εκχωρούμε.

Το αν θα έχουν οι πολίτες στο Χαλάνδρι τον Μάιο ΣΟΒΑΡΗ, ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΘΕΤΙΚΗ, ΟΧΙ "ΑΝΤΙ",  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, για να μπορούν να επιλέξουν ή θα καταστεί η επανεκλογή  Κουράση και ΣΙΑ, μονόδρομος, δεν μπορεί, δεν πρέπει, να είναι θέμα καμιάς παρέας που θέλει να φιλτράρει τους αιρετούς πριν τους δημότες και που κατανοεί την κατανομή ρόλων ως προνόμιο κλειστών παρασκηνιακών συστημάτων.

Δικαίωμά τους να αποφασίζουν ότι προτιμούν την σιγουριά της καρέκλας, στον ρόλο της αντιπολίτευσης χωρίς ευθύνες.

Δικαίωμά τους να διαλέγουν τον ρόλο του κριτή των άλλων και των πάντων, να υπερασπίζονται τον μοναδικό ρόλο που πραγματικά διεκδικούν αποκλειστικά, αυτόν του ΤΙΜΗΤΗ, μέσα από το αποστειρωμένο πολιτικό περιβάλλον της παρέας τους.

Όλοι και όλα εδώ θα κριθούν.

Κλείνω με δύο ερωτήσεις προς τα μέλη, τους φίλους και τους συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην απάντησή τους βρίσκεται - πέρα από τις πλακίτσες και τον συνδικαλισμό - η πραγματική γενεσιουργός αιτία γι΄αυτά που προσπαθούν να μου προσάψουν οι "άσπονδοι σύντροφοι" εξ αρχής, εδώ και πολύ καιρό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1:

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα χρησιμοποιήσει αυτή η κυβέρνηση - όπου χρειάζεται - την μέθοδο της Σ.Δ.Ι.Τ;

Σε όποιον δήμο κερδίσουν οι αντιμνημονιακές, ριζοσπαστικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν οι αριστερές διοικήσεις τους τις Σ.Δ.Ι.Τ σε παραγωγικά σχέδιά τους;

Αν - με κάποιο τρόπο - στο Χαλάνδρι οι δυνάμεις του χώρου, μαζί με συμμαχίες είχαν την διοίκηση του δήμου ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΣΑΝ  ΜΙΑ Σ.Δ.Ι.Τ. για ανέγερση του δημαρχείου ή του υπόγειου γκαράζ στην πλατεία;

Διότι αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε τσάμπα μου επιτέθηκε η παράταξη στην οποία θυμίζω ότι συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η δεύτερη κρίσιμη ερώτηση: 

Είναι ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ  περιουσίας η εκμίσθωση ενός δημοτικού ακινήτου;

Ή η λέξη "ΕΚΧΩΡΗΣΗ" εμπεριέχει την ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ δηλαδή μεταβίβαση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ  στον ΙΔΙΩΤΗ;

Αν ΝΑΙ, κάτι τέτοιο ούτε υποστηρίξαμε πολιτικά ποτέ, ούτε τέτοιο πράγμα  έχει γίνει ποτέ  συντρόφια, δυστυχώς για την αξιοπιστία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που  βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *