Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 3-2-2014

εργαζομένων Δήμου Xαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 3-2-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Μιλούσαμε τον Οκτώβριο του 2013 για την «Κοινωφελή παραπλάνηση ανέργων».
Σήμερα, Φεβρουάριος του 2014 και 4 σχεδόν μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, η θεατρική παράσταση του παραλόγου «αντιμετώπιση της ανεργίας», βρίσκεται σε εξέλιξη. Και, μάλιστα, με γοργούς ρυθμούς και με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», προκειμένου να προγραμματιστεί και να προετοιμαστεί ο προεκλογικός στρατός των αέναων πολιτικάντηδων.
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανάγκης για εργασία, με παράλληλες υποσχέσεις για μείωση της ανεργίας που στηρίζεται στα περιβόητα «πεντάμηνα προγράμματα» με πλήρες ωράριο απασχόλησης και αμοιβή λίγο πάνω από τα 400 ευρώ. Όμως, πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πραγματικά πιστεύουν ότι μειώνεται η ανεργία. Αντιθέτως, αυτή αυξάνεται, αγγίζοντας το 28%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Οκτώβριος 2013).
Η γνωστή πρακτική της «ομηρείας» και των υποσχέσεων για ανανέωση της σύμβασης, οδηγεί χιλιάδες νέες και νέους σε μια ουτοπία εργασίας. Συγχρόνως δε, στέλνονται στον Καιάδα της ανεργίας και της ανατροπής της καθημερινότητάς τους χιλιάδες άλλοι (μέχρι χθες) εργαζόμενοι. Δημιουργούνται, δηλαδή, ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ στη θέση των παλαιών. Αυτό ακριβώς ονομάζεται από τους κυβερνώντες «αντιμετώπιση της ανεργίας»!!
Αφού πρώτα με πρακτικές οριζόντιων καταργήσεων και εξίσωσης της «κινητικότητας» με την απόλυση καλλιέργησαν την αδράνεια, την ανασφάλεια και το φόβο στους υπαλλήλους, έρχονται τώρα να μας πείσουν ότι, όλα αυτά , σε συνδυασμό με τις αρθρόες προσλήψεις – ενόψει, μάλιστα, δημοτικών (τουλάχιστον…) εκλογών – έκτακτου προσωπικού, οδηγούν σε ένα καλύτερο, ποιοτικότερο και πιο ευέλικτο δημόσιο!
Είναι σαφές, αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί φίλοι, ότι αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ως μοναδικό τους στόχο την απενοχοποίηση της πρακτικής των απολύσεων. Άλλωστε, ουδείς από τους «επιστήμονες» της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της μας εξήγησε μέχρι σήμερα πώς σε μια δημοκρατία θεωρείται «αναδιάρθρωση» η κατάργηση, π.χ., της Δημοτικής Αστυνομίας ή του (άκρως απαραίτητου) θεσμού των σχολικών φυλάκων…
Το επόμενο – προεκλογικό – χρονικό διάστημα είναι πολύ κρίσιμο. Οι υποσχέσεις, οι ψευδαισθήσεις και οι κατάπτυστες ψευδολογίες θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, με σκοπό να κάμψουν και να συκοφαντήσουν την όποια «άλλη άποψη», να κάνουν τη νύχτα μέρα, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι
Δεν εφησυχάζουμε. Αντιθέτως, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και «διυλίζουμε» την κάθε είδηση, την κάθε πληροφορία, ευρισκόμενοι πάντα σε μια κατάσταση αναμονής ραγδαίων εξελίξεων.

Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

πρΟΤΑση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου