Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η "Κοινωνία Ενεργών Πολιτών" απαντά στην επιστολή του Γιώργου Κουράση



 
Η "Κοινωνία Ενεργών Πολιτών" με δελτίο Τύπου απαντά στην επιστολή του του δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση.

Αναλυτικά:

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Χαλανδρίου, κ. Γ. Κουράση, με τη θεσμική του ιδιότητα, στην ηλεκτρονική εφημερίδα «thessi.gr» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Πρώτον. Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κο Δήμαρχο Χαλανδρίου και Πρόεδρο των 21 ΟΤΑ, ότι όταν συμμετέχει σε εκδήλωση στα όρια Δήμου και μάλιστα με τιμητική πρόσκληση, όπως αναφέρει, οφείλει να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί την ορθή ονομασία του.

Δεύτερον. Δεν κατανοούμε γιατί η επιστολή του δεν απευθύνθηκε στη δημοτική μας παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». Φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος των 21 ΟΤΑ είτε έχει λόγους να απαξιώνει τη Δημοτική μας Κίνηση, είτε ξαφνικά θυμήθηκε ότι δεν θέλει να μπλέξει «…σε μικροπολιτικά παραταξιακά παιχνίδια…».

Τρίτον. Η έκφραση προσωπικής γνώμης είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη, αρκεί να μη γίνεται με την επίκληση των αξιωμάτων που η κοινωνία του έδωσε. Άλλωστε με αυτές τις ιδιότητες ανέβηκε ο κος Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος των 21 ΟΤΑ στο βήμα και όχι ως ένας τυχαίος και περαστικός πολίτης.

Τέταρτον. Είναι σε όλους μας γνωστό τι θέσεις εκφράζει και τι προσπάθειες έκανε ο κος Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος των 21 ΟΤΑ για την μετεγκατάσταση των Ρομά που κατοικούν στα όρια του Δήμου του. Γνωστοί είναι επίσης και οι αγώνες που έδωσαν οι κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για να μην ευοδωθούν οι προσπάθειες του αυτές.

Πέμπτον. Παρόλο που ο κος Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος των 21 ΟΤΑ προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι δεν εμπλέκεται θεσμικά στις προεκλογικές διαδικασίες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, δεν καταφέρνει τελικά να αποφύγει ένα ακόμα θεσμικό ατόπημα, αφού προχωρά σε αξιολογικές κρίσεις και αρνητικούς χαρακτηρισμούς για την «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών».

30.03.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου