Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Hey, Συριζαίοι! - του Άρη Δαβαράκη



του Άρη Δαβαράκη

Πατάω καμιά φορά αυτό το κουμπί στο τηλεκοντρόλ την ώρα περίπου των ειδήσεων και των «παράπλευρων» εκπομπών που είναι κι’ αυτές «σαν ειδήσεις». Σε πολύ λίγα λεπτά, αλλά πάρα πολύ λίγα, νοιώθω σαν να έχω μπει στην μηχανή του χρόνου που με πάει πάλι πίσω-πίσω-πίσω, πολύ πίσω, σε συμπεριφορές και νοοτροπίες, διαμάχες και συγκρούσεις συμφερόντων που ήμουνα νιός και γέρασα κι’ ακόμα τα ίδια ακούω.

Το γάλα, τα ταξί, τα φαρμακεία ήταν τα πιο επίκαιρα αρχαία θέματα την Τετάρτη το βράδυ. Ο Λοβέρδος διαφωνεί για να καταγραφεί «πολιτικά» η διαφωνία του, αλλά σε τι ακριβώς διαφωνεί δεν καταλαβαίνεις. Έτσι κι’ αλλιώς δεν καταλαβαίνεις. Το μόνο σαφές είναι πως ο πρωθυπουργός και το «μαντρί» του έχουν κοστολογήσει 500 ευρώ την ψήφο και δεν ντρέπονται καθόλου που μας γυρνάνε τόσο πίσω, αλλά, δεν πειράζει, έχει πλάκα η υπόθεση γιατί και τα 500άρικα θα μοιράσουν και οι ψήφοι θα πάνε αλλού.

Χάλια η κατάσταση, χάλι μαύρο. Η φίλη μου η Λιάνα Κανέλλη (δεν μπορώ να μην πω «φίλο» έναν άνθρωπο που ξενύχτησε μαζί με τους άλλους φίλους μου στον Ευαγγελισμό την νύχτα του 1989 που εγχειριζόμουν) βρίζει με τρόπο ανήκουστο έναν άνθρωπο πολύ ηπίων τόνων και πολύ ευγενικού στη συμπεριφορά του (τον Αλέξη Τσίπρα εννοώ) και τον λέει "τσογλάν μπόι", "δεξιούρα", βέβαιη όπως δηλώνει ότι "θα πατήσει σε οποιοδήποτε πτώμα" –ποιος ο Αλέξης που δεν μπορεί να πατήσει ούτε μυρμήγκι –και συντάσσεται με αυτό το ογκώδες, άχρηστο παχύδερμο, τον Θεόδωρο Πάγκαλο που μέσα από το twitter του, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «τσόγλανο». Αν ο Τσίπρας είναι τσόγλανος, τότε ο Πάγκαλος τι είναι; Υπάρχει χαρακτηρισμός που να τον καλύπτει;

Το ζήτημα είναι πως θες δε θες στεναχωριέσαι. Η Δούρου με την έγκαιρη παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα έδωσε ένα στίγμα και ένα καλό παράδειγμα «νέας συμπεριφοράς». Έκανε και κάποιες δηλώσεις σχετικές με την πατρίδα μας και την σχέση της με την Ορθοδοξία. Εκεί να δείς. Αγριεμένοι Συριζαίοι την περιλάβανε στο facebook και τα άλλα «κοινωνικά μέσα» και μέσα σε λίγες ώρες είχε γίνει το μαύρο πρόβατο εκείνου του παλιού 3% και των συνιστωσών του –προκαλώντας βραχυκύκλωμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δούρου-Δούρου, Δούρου-Δούρου, στην πλατεία Κουμουνδούρου». Ο Βασίλης Ξυδιάς έγραψε ένα πολύ ψύχραιμο και «σωστό» (ισορροπημένο) άρθρο στο tvxs αλλά και αυτός υπέστη επιθέσεις πολλές και θυμωμένες από τους ορκισμένους «άθεους». Δεν χρειάζεται βέβαια να πει κανείς πως η Δούρου δεν έγινε ξαφνικά «θεούσα» μιλώντας στην ιστοσελίδα “Αγιορείτικο Βήμα” (Α΄ μέρος 20/3/2014 και Β΄ μέρος 21/3/2014).

Κατεβαίνει και ζητάει την ψήφο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον, κακώς η καλώς, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, νηστεύουν, πάνε εκκλησία – ή λένε βρε αδερφέ μου αυτό το «Παναγιά μου βόηθα» ή «Ο Θεός να βάλει το χέρι του» όταν νοιώθουν ότι τα σύννεφα που μαζεύονται κατά καιρούς γίνονται πολλά, μαύρα σκούρα και δυσοίωνα. Έτσι είναι η Ελλάδα, τι να κάνουμε τώρα; Θα την ακυρώσουν κάποιοι κολλημένοι «παλαιοαριστεροί» που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο αγώνας του Αλέξη Τσίπρα είναι αγώνας για μια νέα, σύγχρονη, Ευρωπαϊκή αριστερά;

Το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας θα τεθεί αργά η γρήγορα και είμαστε οι περισσότεροι υπέρ αυτού του συναινετικού διαζυγίου – δεν θα το λύσει όμως η Δούρου στην προεκλογική της εκστρατεία. Οι «Συριζαίοι» που δεν έχουν καταλάβει ότι είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση και ότι διεκδικούν άμεσα (και με πάρα πολλές ρεαλιστικές πιθανότητες) την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, δεν έχουν παρα να ξαναφτιάξουν ένα « κομματάκι» εκεί έξω αριστερά να νοιώθουν καλά εκεί μέσα - όπως έχουνε συνηθίσει. Εμείς οι διψήφιοι σε ποσοστά ψηφοφόροι δεν σκεφτόμαστε μέσα σε μαντριά, ούτε στου Αντωνάκη το μαντρί (το Αβερωφικό) ούτε στο άλλο (των «συνιστωσών»). Αν δεν θέλουν να μας διώξουν άρον-άρον μερικοί, καιρός είναι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Όμως, στη σούμα, το θέμα είναι πως η γενική εικόνα των «γνωστών κομμάτων» σε μας τους πολλούς, τους πάρα πολλούς, (τους τόσο πάρα πολλούς που θα σας αφήσουμε έκθαμβους όταν φτάσουμε στις κάλπες) είναι αηδιαστική, απωθητική, σιχαμένη και λεκιασμένη ανεπιστρεπτί.

Γι’ αυτό φροντίστε τον Μάϊο όλοι να μη μας θυμίζετε τίποτα από το παρελθόν σας - που έγινε βέβαια και δικό μας αφού σας επιτρέψαμε, σας δώσαμε την «εντολή» να κυβερνήσετε.

Και, γενικεύοντας, επιτρέψτε στην ταπεινότητά μου να σας δώσει και μια συμβουλή: Αφήστε την (κάθε) Δούρου να κάνει την δουλειά της όπως εκείνη κρίνει πως πρέπει να την κάνει.

Η Δούρου (και η κάθε Δούρου) είναι που διεκδικεί την ψήφο που θα σας κάνει αύριο να κοκορεύεστε.
Μην ανακατεύστε στα πόδια της λοιπόν.
Έχει πολλή δουλειά η γυναίκα.

toportal.gr
Halandri Pedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου