Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ


του Γ. Θέου
Οι εκλογές πλησίαζαν.

Ο αγάς σηκώθηκε από την αναπαυτική του πολυθρόνα και θώρησε το πόπολο:
-Ξέρω τι θέλουν: λίγο λευκό (πλακόστρωση), λίγη φαντασία (νησίδα) και λίγο κούνια μπέλα (παιδική χαρά), είπε μη μπορώντας να κρύψει το σαρδόνιο χαμόγελό του.
-Μα αγά μου, τέσσερα χρόνια είμαστε «αόρατοι», παρατήρησε αμήχανα ο πιστός αυλικός.
-Δεν ξέρεις ανόητε  ότι έχουν «κοντή» μνήμη, αποκρίθηκε ο αγάς.
Και συμπλήρωσε:
-Αν χρειασθεί, θα τους τάξουμε γέφυρες στην Πλατεία.. κι ας μην περνάει Ποτάμι!

Μιλώντας κυριολεκτικά τώρα:
Μία υποτυπώδης προσπάθεια καλλωπισμού μίας παροπλισμένης παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Πανδώρας και Νεφέλης (εδώ το σχέδιο απέτυχε, γιατί προδόθηκε από τα άτιμα τα χορταράκια που μεγάλωσαν πριν τις εκλογές), η δημιουργία μίας μικρής νησίδας στην Γρηγ. Γυφτόπουλου (με highlight τη διαγράμμιση του οδοστρώματος) και η ανακατασκευή ενός πεζοδρομίου (Κώστα Βάρναλη και Προφήτου Ηλία).

Τρεις εικόνες, μία αλήθεια: η υποτίμηση και ενσυνείδητη περιφρόνηση των πραγματικών καθημερινών αναγκών του πολίτη του Χαλανδρίου. Η γενικότερη οπτική ενός καθεστώτος που στην ουσία του έχει καταγκρεμιστεί στη συνείδησή μας.

Θα ποντάρουν στα πολυτελή φυλλάδια με τα περίφημα «πεπραγμένα». Κατιτίς σαν το περίφημο «πλεόνασμα», δηλαδή. Αν σε εκφράζει αυτή η προσέγγιση, μπορείς πολύ εύκολα να την αναπαράγεις, ψηφίζοντάς τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μην «πέσεις από τα σύννεφα», όμως, μετά.
Αν πάλι προσβάλλει αυτή η προσέγγιση, τότε σκεφτόμαστε το ίδιο, είμαστε στην ίδια όχθη. Εμείς καταθέσαμε έγκαιρα, με ειλικρίνεια και σαφήνεια, μία συνολική agenda για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας. Φροντίσαμε να την κοστολογήσουμε, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμη. Την κάναμε πρόγραμμα (τα Δέκα Σημεία). Δεν επιθυμούμε να είμαστε ένα απλό άθροισμα ατομικών συνειδήσεων. Θέλουμε η δύναμη του  Άγγελου, του Δημήτρη, του  Σπύρου, του Θανάση, της Μαρίας να δράσει πολλαπλασιαστικά. Επιθυμούμε τη συλλογική έκφραση μέσα από τη σύνθεση των επιμέρους απόψεων. Αυτό έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Σε θέλουμε δίπλα μας, έλα μαζί μας αγαπητέ συμπολίτη του Χαλανδρίου.

Ο Γιώργος Θέος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου