Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΕΦΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΠΕΠΛΕΓΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ή ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

του Α, Νταβία
Πέρασε και η 25η Μαρτίου, αποκαλύφθηκαν και οι δύο συνταρακτικές προσχωρήσεις καθώς και μια συγχώνευση συνδυασμών, που είχαν προαναγγελθεί από την προηγούμενη βδομάδα με πρόθεση να «ταρακουνήσουν», «να βάλουν βόμβα» (και άλλα τέτοια θορυβώδη και καταστροφικά), στο πολιτικό σκηνικό στο Χαλάνδρι:

Ο φίλος γιατρός κος Θωμάς Β. εντάχθηκε στον συνδυασμό του Γιώργου Θ. , ο αξιόλογος και αξιοσέβαστος κος Φώτης αποφάσισε να κάνει come back μετά από είκοσι χρόνια με τον Γιάννη , αλλά σεισμός ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ακόμα, ούτε βόμβα έσκασε.

Είχε όμως σαν συνέπεια ο Γιώργος να χάσει  τον Άρη που έλεγαν ότι πάει μαζί του αλλά πήρε τον Θωμά όμως, οπότε ΟΚ. πάτσισε.

 Σημαντικό είναι ότι τα έφτιαξε  ο Γιάννης με το Νίκο, ενώ πολύ κοντά είναι με τον άλλο Γιάννη, τον παλιό, που θα κάνει λέει come back από το 1994 για να ξεκινήσει (με μια μικρή καθυστέρηση καμιά 20αριά ετών), η αναγέννησις του Χαλανδρίου με όλο το πολιτικό προσωπικό της προηγούμενης τριακονταετίας επί σκηνής και ηλικιακό ΜΟ στις ηγετικές ομάδες των παρατάξεων τα 65 και βάλε κια στο Δ.Σ. που επιθυμούν, τα 70.

 Με αφορμή την σύναψη συμφωνίας του Γιάννη με το Νίκο τα πήρε, όμως έμαθα ο  Ηλίας που φωνάζει ότι φοράει παντελόνια και δεν πάει με αυτόν που έχει μηνύσει, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, ούτε με πολυνοιάζει.

Α και να μην ξεχάσω στα ενδιαφέροντα, πάντα στα δεξιά ημών:

Ο Τάκης που μας έλεγε ότι ο μεγάλος χρειάζεται επαγγελματική υποστήριξη από ειδικό ψυχίατρο, διότι είναι τρελός,  τώρα τον συνοδεύει στους εσπερινούς και στην παρέλαση, διότι σε ένα τέτοιο ολικό came back ολόκληρης της γενιάς των  πολιτικών – αυτοδιοικητικών προσώπων μεταξύ 64 και 80 ετών, που αποτελεί αυτό που λέμε «τοπικό γαλαζοπράσινο κατεστημένο» δεν μπορούσε να λείπει.
Συμμαθητής τους είναι και αυτός.
Εκτός αν τον πάει τον μεγάλο στις εκκλησίες ελπίζοντας ότι θα συνέλθει από το πρόβλημα που έλεγε ότι έχει, αν τον διαβάζει ο παπάς στους εσπερινούς. Δεν ξέρω, άβυσσος ...

Οι αντιμνημονιακοί ΑΝΕΛ τα βρήκαν με τον Ανδρεόπουλο,  που δεν είναι τώρα ΠΑΣΟΚ, είναι ανεξάρτητος και Έλλην βεβαίως, άρα κάνει.
Δεν είναι λοιπόν τώρα ΠΑΣΟΚ – μετά από δύο χρίσματα, δέκα κοπητηπίτα και εξήντα ταβέρνες με όλους τους πρώην υπουργούς  που κατέβαιναν στην β Αθήνας.

 Εμφανίστηκε στην παρέλαση λοιπόν συνοδευόμενος από  τον  φανατικό αντιμνημονιακό Σταμάτη Πετρόπουλο, γνωστό διαδηλωτή  της πάνω πλατείας του Συντάγματος (κάτω τότε ήταν κάτι τσογλάνια με μαλλιά και φουλάρια, δεν τους πάει αυτούς ο Σταμάτης) κατά τα συλλαλητήρια των Αγανακτισμένων , όταν φώναζε μόνος του, χτυπώντας την κατσαρόλα «ΠΑΣΟΚΙΑ πεινάμε, πέστε να σας φάμε».

 Ο οποίος Σταμάτης  μάλιστα, έλεγε σε πηγαδάκι  - μου είπε ο σμπίρος μου - ότι τον πιέζουν να είναι ξανά υποψήφιος για να στηρίξει το (αντιμνημονιακό) μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΑΝΕΛ.

(Ποιος τον πιέζει τώρα μην με ρωτήσεις, δεν κατάλαβε ο σμπίρος μου αλλά μάλλον  οι ΑΝΕΛ  υποθέτω ότι τον πιέζουν, που γνωρίζοντας  την αντιμνημονιακή του δράση, δεν θέλουν να αλλάξει το σημείο ισορροπίας του συμμαχικού σχήματος, υπέρ των αμετανόητων ΠΑΣΟΚων του ψηφοδελτίου του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ πλέον Ανδρεόπουλου - στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι).

Στην άλλη πάντα τώρα – εξ ευωνύμων ημών:

Η Αντίσταση παρήλασε όπως πάντα αλλά μάλλον πήρε ένα μήνυμα με την  μαζικότητα και το υποτονικό κλίμα της καθιερωμένης – λαϊκής  -  παρέλασης μετά το το τέλος της μαθητικής.

Μισή σε σχέση με πέρυσι η πορεία,  παγωμένοι πλέον οι δημότες,  δεν ακολούθησαν στην καθιερωμένη και επιβεβλημένη διαμαρτυρία στη νέα υποδούλωση. Διαμαρτυρία που θα έπρεπε να είναι ανοικτή, ευρεία, ευρύχωρη, παλλαϊκή, ενωτική και όχι περιχαρακωμένη αλλά δεν βολεύει αυτό προσωπικές και παρεϊστικες στρατηγικές.

Και ήταν παγωμένοι αυτοί ακριβώς οι συμπολίτες μας που τα προηγούμενα χρόνια προσέγγιζαν, ξεπερνώντας στερεότυπα και διαχωρισμούς προηγούμενων δεκαετιών, τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και εναπόθεταν σε αυτόν τις ελπίδες τους.

Η παγωμάρα βέβαια θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο αποτέλεσμα του σεχταρισμού μιας αυτιστικής ηγεσίας της οργανώτριας παράταξης, ανίκανης να επικοινωνήσει με την λαϊκή βούληση, που διολισθαίνει συνεχώς προς τον αριστερισμό και την αυτοπεριθωριοποίηση.

Σεχταρισμός που πλέον έχει γίνει αντιληπτός από τους πολίτες που ξέρουν  ότι αλλιώς έπρεπε να είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο των «από δω» δυνάμεων που ΟΦΕΙΛΟΥΝ, έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να ΠΑΡΑΓΟΥΝ ελπίδα γι'  αυτό το τμήμα του πληθυσμού που την έχει ανάγκη.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΩΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΣΟ ΑΥΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ.

Και η Λούλα με το ΚΚΕ;
Πάει λέει για δεύτερη για να νικήσει. Τα είπαμε αρκετά.
Μόνη της γιατί οι άλλοι δεν κατήγγειλαν παλιά το Μάαστριχτ. Τότενες.
Δεν θέλει κανέναν το ΚΚΕ.
Θα πάρει τον δήμο μόνο του.
 Στο Χαλάνδρι λέει θα πάρει τον δήμο το ΚΚΕ. Λες να γίναμε τέτοιοι, εδώ στα Β.Π που θα βγάλουμε μόνο του το ΚΚΕ διοίκηση;
Τι να πούμε; Μακάρι.

Μην ρωτήσετε όμως πού είναι η πολιτική για τον δήμο και οι ιδέες για τα δημοτικά θέματα μέσα σε όλα αυτά που συζητήθηκαν εχθές στα πηγαδάκια.

Μην ρωτήσετε που είναι οι προτάσεις για την πόλη, τον δήμο και τα ανοικτά θέματά του.

Μην με ρωτήσετε τι στο διάολο συμφωνούν ότι θα κάνουν όταν τα βρίσκουν και πώς μετά (αφού συμφώνησαν όταν τα βρήκαν) τα χαλάνε αφού – υποτίθεται – ότι είχαν συμφωνήσει τι θα κάνουν στον δήμο. (λέμε τώρα, καρέκλες απλά μοιράζουν μόνο και μετά τα χαλάνε όταν μπαίνει ο επόμενος και τους μπερδεύει την προηγούμενη μοιρασιά).

Και όμως, τόσοι πολλοί συμπολίτες μας (ελπίζω όχι η σιωπηλή πλειοψηφία) ασχολούνται με το ποιος τα έφτιαξε με ποιον και ποιος τα χάλασε με ποιον, αναφερόμενοι πάντα σε έναν στενό κύκλο δεινοσαύρων αντί να ψάχνουν το ΤΙ ΛΕΝΕ οι δεινόσαυροι, τα δεινοσαυράκια και οι καινούργιοι της πιάτσας, για την ζωή του και τα προβλήματά του.

- Όλοι μαζί μπορούμε σου λέει.
- ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ!
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

- ΆΣΕ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΕΡΙΕΡΓΕ! Η αναμόρφωση του Χαλανδρίου μόλις αρχίζει!
Μπράβο!
Τι ώρα; Πώς;
Και γιατί άργησε 14 χρόνια;

ΝΑ! Εδώ είναι το Χαλάνδρι σου λέει ο άλλος.
Σώωωωωπα! Το βρήκαμε;
Είναι μια αρχή! Σε καλό δρόμο είμαστε.

Μεγαλοστομίες, επικοινωνιακές παπάτζες χωρίς περιεχόμενο, τεχνητές συγκολλήσεις αλληλοσυγκρουόμενων θέσεων , νομή της εξουσίας για την εξουσία, μεταξύ όσων έχουν χριστεί να σε εξουσιάζουν και έχουν μόνο μία στόχευση: ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
Και ας λένε ότι είναι ανεξάρτητοι.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ! Παρασκηνιακά είναι ΟΛΟΙ χρισμένοι. ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΈΝΟΙ!

Και απέναντι σε όλα αυτά;


  • Απέναντι σε όλα αυτά η προσπάθεια μιας χούφτας ανθρώπων που μιλούν για ένα άλλο αύριο και τους πυροβολεί ολόκληρο το τοπικό πολιτικό σύστημα.
  • Μια χούφτα άνθρωποι που μιλούν με ιεραρχημένες προγραμματικές θέσεις και θέτουν στην κρίση σου 10 απλούς στόχους για την πόλη.
  • Δεν μιλούν για όλα, δεν σου λένε ότι θα σε σώσουν, δεν σου τάζουν λαγούς με πετραχείλια.
  • Μια χούφτα δημότες που επιχειρούν να κάνουν πράξη αυτό που λένε όλοι στο καφενείο: «Καλά νέοι άνθρωποι που να έχουν δουλέψει στην ζωή τους, που να έχουν κολλήσει ένσημα εκτός κομμάτων, που να έχουν διοικήσει ένα περίπτερο, δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα κοινά; Φτάνει πια οι ίδιοι και οι ίδιοι» Αυτό  λέει το σοφό καφενείο ότι χρειάζεται σήμερα.
  • Μερικοί δημότες που υπάρχουν, βρίσκονται, κινητοποιούνται, συζητούν για την πόλη και τον δήμο και μόνο.
Μόλις τους γνωρίζουν οι άλλοι, προσποιούνται ότι τους θέλουν για να τους εμφανίζουν ως σεχταριστές και ξεροκέφαλους εμονικούς.
Όλοι.
Τους τάζουν …
Τους θέλουν  αλλά μετά την οριστικοποίηση των εξουσιαστικών deals όμως.
Η πίτα της εξουσίας μοιράζεται μεταξύ των παλιών, των χρισμένων, του τοπικού συστήματος.
Οι συμφωνίες που γίνονται φτάνουν από το Χαλάνδρι μέχρι ... την Ακρόπολη.

Κυρίως την Ακρόπολη (όχι δεν έχω πιει πρωί - πρωί, σύντομα θα καταλάβεις, όταν ακούσεις ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ - κατά την γνώμη τουλάχιστον 3 άλλων παρατάξεων το μεγάλο θέμα του Χαλανδρίου - αν σου πουν).

Όλα έτοιμα είναι στο κεφάλι τους.
Μένει απλά να επικυρωθούν  – αν επικυρωθούν – από τους δημότες τα deals. Εκτός αν τους κάνεις έκπληξη και δεν επικυρώσεις τις παρασκηνιακές προεκλογικές συμφωνίες και επιβάλεις τα θέματα - όλα τα θέματα - να τεθούν στο φως του δημόσιου διαλόγου στο δημοτικό συμβούλιο και να αντιμετωπιστούν ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΗΣ και όχι ιδιωτικών συμφερόντων.

Τώρα ψάχνουν το κερασάκι στην τούρτα των συνδυασμών τους.
Θέλουν τους «άφθαρτους» νεροκουβαλητές.
Ψάχνουν τους κουβαλητές ψήφων και τα άλλοθι των ηγετικών ομάδων.

«Έχεις μέλλον» σου λένε. («Κάτσε τώρα να έχω εγώ παρόν και βλέπουμε» σκέφτονται όμως).

«Εδώ είμαστε πολλοί που ξέρουμε και θα σώσουμε την πόλη. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.  Έλα μαζί, μην είσαι χαζός.»

Βέεβαια!
Ξέρουν.

Αλλά τους ξέρουμε και εμείς. Τους μάθαμε.

Οι νέοι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι μικρομεσαίοι,  οι βιοπαλαιστές, οι γονείς παιδιών που σπουδάζουν, οι άνθρωποι σε παραγωγικές ηλικίες που δηλώνουν ότι δεν έχουν χρόνο για τα κοινά ας κατανοήσουν πλέον ΣΗΜΕΡΑ ότι αν δεν τον βρουν τον χρόνο, δεν τον κλέψουν από την τηλεόραση, δεν τον εξοικονομήσουν , θα διοικούνται πάντα από επαγγελματίες πολιτικούς, αργόσχολους αμειβόμενους του συστήματος, έμμισθους κομματικούς υπαλλήλους, χρισμένα τσιράκια των ισχυρών (που πάντα τα βρίσκουν  ψηλά για τα παρακάτω διοικητικά επίπεδα  και έχουν συμφωνήσει ήδη ποιος θα κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές, αν δεν τους κάνεις έκπληξη), ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή άρα δεν έχουν καμιά αντίληψη των αναγκών, των βασάνων και των αναγκαίων ιεραρχήσεων για το συμφέρον του μέσου πολίτη, της μέσης οικογένειας.

Θα διοικούνται πάντα από κάποιους και που είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κατώτεροι τους.

Όσοι τσιμπάνε στην ακραία και αντιδημοκρατική καθεστωτική αντίληψη ότι ρόλο στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική δικαιούνται μόνο οι «έχοντες και κατέχοντες», ότι η δημοκρατία πρέπει να είναι ακριβή ασχολία μόνο των πλούσιων (ή των κομματικών αργόσχολων), ότι ο βιοπαλαιστής δεν πρέπει να πολιτεύεται, τσιμπάνε σε μια αντίληψη βαθιά αντιδραστική με συγκεκριμένο  και συνειδητό ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ και ΤΑΞΙΚΟ στόχο:  να περιορίζεται η συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των μη προνομιούχων στην λήψη αποφάσεων,  ώστε να έχουν οι αιωνίως χρισμένοι εκλεκτοί  έτοιμα τα υποζύγια για να τους  στέλνουν τον λογαριασμό της «χρηστής, συνετής και εμπνευσμένης  διαχείρισής τους – που κάνουν αυτοί που ξέρουν και είναι ειδικοί" και που βέβαια διέλυσε την χώρα.

Εσύ δικέ μας όσο ακόμα τσιμπάς σε αυτή την αντίληψη, ψαρωμένος, κοινωνικά συμπλεγματικός αν δεν συμπεριλαμβάνεσαι στους ραγιάδες, οσφυοκάμπτης στους ισχυρούς ή ακόμα χειρότερα για σένα  σε όσους  παριστάνουν  τους ισχυρούς ενώ είναι τελειωμένοι, πρέπει να ξέρεις ότι  αυτή η αντίληψη και η υπηρεσία της δια της αποχής σου, ο δισταγμός σου και η φοβία σου μεγενθύνει την απόσταση της εξουσίας από τις ανάγκες ΣΟΥ και ανατροφοδοτεί τα προβλήματά σου.

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, δια των συνεχών αδικιών που επιτρέπεις σε  βάρος των συμφερόντων ΣΟΥ,  σου ΣΤΕΡΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΊΣΑΙ   ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ και να αναζητήσεις επιτακτικά και με ένταση ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΣ ΕΣΥ  Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ.

Πρόσεχε: Αναπαράγεις τον φαύλο κύκλο αν τους ακούς.

Η εναπόθεση των ελπίδων σου σε κάποιον  ΣΩΤΗΡΑ και η σιγουριά της μη ευθύνης και μη προσωπικής  έκθεσης σε ρίσκα συμμετοχής και αμφισβητήσεων μοιάζει για κάποιους ανόητους «έξυπνη επιλογή» μέσα σε τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας, όπως τώρα. (Να υπήρχε φαβορί, να πας μαζί του να είσαι με το νικητή είναι εύκολο και σίγουρο).

 Καναπεδάτη και σίγουρη λύση λοιπόν η αποχή, για ιδιώτες που βλέπουν ως πιθανή διέξοδό τους – ακόμα, αν είναι δυναμόν -  ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ στις ηγετικές θέσεις και  μέσω αυτού του ίδιου προσωπικού την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.

Ελπίζουν δηλαδή οι ανόητοι, να τους σώσουν οι καταστροφείς τους, οι βιαστές τους, οι υπεύθυνοι για το χάλι τους και το χάλι της χώρας.
Τρομεροί τύποι. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ.

Η υποβοήθηση στην γέννηση του νέου και η υπηρεσία του όμως είναι για εμάς πιο έξυπνη επιλογή στρατηγικά για όσους δεν είναι από την πλευρά των ευνοημένων του πάρτυ που τέλειωσε στην χώρα το 2010.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ καμιά 40αριά στο ψηφοδέλτιο (για όσους αγωνιούν αν θα έχουμε ή όχι ψηφοδέλτιο).

Σταματήστε την ανοησία ότι δεν θα κάνουμε ψηφοδέλτιο, όπως λέγατε στα πηγαδάκια σας εχθές το πρωί - για να  πάρετε κουράγιο -  γνωρίζοντας ότι έχετε γίνει ελαφρώς νούμερα με το «τα βρήκαν» - «τα χάλασαν», άντε "τα ξαναβρήκαν" και ασχολούμενοι συνεχώς ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

Εμείς δεν κάνουμε αριθμητική.
Κάνουμε πολιτική (ή προσπαθούμε).
Μιλάμε σε πολίτες, ξέρουμε ότι οι πελάτες θα πάνε αλλού.
Θέλουν μεγάλα φαντεζί γραφεία, πουλ μουρ και επίδειξη ισχύος οι πελάτες.
Γνωστοί παπαρίκοι οι πελάτες, ψηφίζουν Άδωνη, Χριστοφιλοπούλου, Ρεπούση και τέτοιους, οποιονδήποτε τους ψαρώνει με ύφος μπλανζε για να ικανοποιούν τα συμπλέγματα κατωτερότητας που έχουν.

Τουρκόσποροι που χρειάζονται τον πασά τους.

Εμείς μέχρι τελευταία στιγμή θα κουβεντιάζουμε τα θέματα του δήμου και θα εξηγούμε τις θέσεις μας σε όσους προλάβουμε να συνομιλήσουμε, όσο οι άλλοι θα τα φτιάχνουν και θα τα χαλάνε για να "πάρουνε τον δήμο".
Μετά θα δουν τι θα τον κάνουν.

Μέχρι τελευταία ώρα θα προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε το ψηφοδέλτιό μας,  έτσι ώστε να περιλαμβάνει στελεχιακό δυναμικό ικανό να ανταποκριθεί σε όσο το δυνατό περισσότερες προκλήσεις, θα προσπαθούμε να εκφράσουμε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να περιλάβουμε περισσότερες οικογένειες του Χαλανδρίου, να διασφαλίσουμε την εκπροσώπηση όλων των γειτονιών και να διαμορφώνουμε μια ομάδα πολιτών που αντικατοπτρίζει  όσο γίνεται μεγαλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό τμήμα της τοπικής κοινωνίας.

Θα προσπαθούμε να πείσουμε όσους συμπολίτες έχουμε καλέσει και ακόμα κωλώνουν ότι είναι η ώρα να αλλάξει σε βάθος το τοπικό πολιτικό προσωπικό και να μην καταδικαστεί το Χαλάνδρι σε άλλη μια πενταετία … με μια από τα ίδια των τελευταίων 30 ετών.

Μέχρι τελευταία ώρα θα προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε και άλλους συνδημότες μας, που ακόμα δεν έχουμε προλάβει να πλησιάσουμε,  να ασχοληθούν ενεργά για να λύσουν τα προβλήματά τους.

Διότι πρόβλημά τους πρέπει να θεωρούν ότι είναι η μείωση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, το κλειστό κτίριο της ΕΣΤΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ, ο αποκλεισμός των αθλητικών χώρων από την χρήση των παιδιών τους που πάνε σχολείο, η καθαριότητα μπροστά στο σπίτι τους, το πράσινο, η παιδική χαρά που πάνε το εγγόνι τους να παίξει, οι λειψές και υποκριτικές κοινωνικές δομές, η ελαστική εργασία,  η «δημοτική»  πολιτιστική εκδήλωση το καλοκαίρι που αδυνατεί να παρακολουθήσει μια τετραμελής οικογένεια, γιατί θέλει 80 ευρώ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ή την υπολειτουργία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Είναι στημένο το κόλπο να μην έχει χρόνο ο αυτόνομος πολίτης και να ιδιωτεύει.
Είναι σοβαρή αντίδραση η συμμετοχή.
Περισσότερο σοβαρή από το να τους  βρίζεις στο fb.

Σκεφτείτε το φίλοι μου και θα δείτε ότι έχουμε δίκιο.

Και επειδή έχουμε δίκιο  και θέλουμε αυτό να αναδειχθεί, δεν μας ικανοποιούν μόνο οι ευχές σας για επιτυχία, ούτε καν μόνο η ψήφος σας που δεν επαρκεί για την μάχη που δίνουμε.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Μην τους ακούς που σου λένε μπούρδες για να κάτσεις σπίτι σου.
Δεν είναι τόσο ακριβή η δημοκρατία, ούτε τόσο δύσκολη, όσο στην εμφανίζουν.
Δεν πρέπει να είναι.

Μην τους ακούς.

Εκτός αν προτιμάς να είσαι πελάτης και όχι πολίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *