Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

ΡΗΓΑΣ ΒΛΑΧΟΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΓεννήθηκα το 1966 στο Βόλο όπου πέρασα τα σχολικά μου χρόνια.

Σπούδασα στα Χανιά, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, από όπου απέκτησα Δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής & Διοίκησης.

Εργάζομαι στην COSMOTE ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Διαχείρισης Διαδικασιών.

Είμαι παντρεμένος με τη Χριστίνα, έχουμε τρεις κόρες και ζούμε στο κεντρικό Χαλάνδρι από το 2010.

Ανήκω κι εγώ στη γενιά που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάσταση και ταυτόχρονα είναι αυτή που προσπαθεί να οδηγήσει την κοινωνία στην επόμενη μέρα, μαζί με την επόμενη γενιά στην οποία παραδίδει τη σκυτάλη.

Ήμουν από μικρός και συνεχίζω να είμαι «ενεργός πολίτης». Είτε μέσα από συλλογικότητες (δεκαπενταμελές συμβούλιο στο λύκειο, φοιτητικοί σύλλογοι στο Πολυτεχνείο, σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων) είτε έξω από αυτές, ως απλός πολίτης.

Πιστεύω ότι η ποιότητα της δημοκρατίας περνά μέσα από την ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία των πολιτών. Και ο πολίτης που έχει προσωπικότητα και έχει αξία είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του αλλά ενδιαφέρεται και για τους άλλους, ενδιαφέρεται για το «εμείς». Ανήκει κάπου και φροντίζει για το σύνολο, στο οποίο ανήκει. Αυτό είναι το ζητούμενο και κυρίως είναι το ζητούμενο των επόμενων ετών. Ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία, συμμετοχή, άποψη, έκφραση και προσφορά.

Με τον Άγγελο γνωρίστηκα μέσω του Δημήτρη Λέρτα και δε χρειάστηκε πολλή σκέψη για να αποφασίσω να συμπορευτώ μαζί του.

Ο Άγγελος έχει σημαντική εμπειρία στα τοπικά πράγματα ως αποτέλεσμα της μακράς πορείας του σε αυτά. Δεν είναι «πολιτικάντης» για να παραμυθιάζει με το λόγο του, είναι καθαρά «αυτοδιοικητικός» και έχει άποψη, έχει ρεαλιστικό όραμα και υλοποιήσιμες προτάσεις για το Χαλάνδρι.

Από την πλευρά μου, θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου για το στήσιμο ενός δήμου που θα λειτουργεί με απλές διαδικασίες και θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους δημότες του.

Θέλω το Χαλάνδρι να Αλλάξει Πορεία.

Θέλω η πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά μου γίνει η καλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Ρήγας Βλάχος

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Συνεχίζουμε - μετά την διήμερη πασχαλινή διακοπή - την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κίνησής μας.

Επανερχόμαστε με το βιογραφικό του Ρήγα Βλάχου.
Δεν γνωριζόμασταν από παλιά, όπως αναφέρει και ο ίδιος, ο Δ. Λέρτας μας έφερε σε επαφή.
Δεν είναι και "παλιός Χαλανδραίος", είναι νέος Χαλανδραίος μέσα σε μια ομάδα που οι περισσότεροι κουβαλάμε μέσα μας, το παλιό Χαλάνδρι, άρα είναι μια άλλη ματιά.

Η προσφορά του στο σχολείο των παιδιών του, μέσα από τον σύλλογο γονέων είναι γνωστή στην σχολική κοινότητα του 1ου δημοτικού και οφείλω να αναφέρω ότι - όταν πρώτη φορά εμφανίστηκε με κείμενό του στην Πλατεία, ο Ρήγας με το λογότυπο της δημοτικής μας κίνησης - έλαβα τηλεφωνήματα από παλιούς φίλους με παιδιά στο 1ο δημοτικό, που μου "διαφήμισαν"τον Ρήγα ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για την παράταξή μας. 

ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ, και "δεν είμαι πολιτικάντης - ό,τι γράφω το πιστεύω".

Η συγκρότησή του, η ευστροφία αλλά και η ευστοχία του, η ολοκληρωμένη θέση του για το "τι πρέπει να κάνουμε τώρα" στον δήμο, στην κοινωνία, κατά την διαρκεια αλλά και μετά την μνημονιακή λαίλαπα, για να καταφέρουμε να πορευτούμε ως πολίτες, έχουν την πληρότητα, την καθαρότητα, την λιτότητα αλλά και την ακρίβεια ενός κοινωνικά ευαίσθητου, ενεργού πολίτη, με την απόλυτα δομημένη σκέψη όμως ενός μηχανικού. Ενός μηχανικού μάλιστα που αρνείται πεισματικά να είναι νεογιάπης.

Και μόνο όταν διάβασα το βιογραφικό του - πρόσφατα ο Ρήγας "απελευθέρωσε" το μυστικό του, ότι είναι δηλαδή μηχανικός παραγωγής - μου λύθηκε η απορία: Πώς μπορεί να είναι τόσο εύστοχα, τόσο περιεκτικά και τόσο ακριβή τα κείμενά του, πώς καταφέρνει να πετάει με τόση άνεση το περιττό και να δίνει τόσο ξεκάθαρη έμφαση στην ΞΕΓΥΜΝΩΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑ κάθε θέματος με το οποίο καταπιάνεται.

Ναι ο Ρήγας με έχει εντυπωσιάσει - και επιτρέψτε μου να το αναφέρω δημόσια - μέσα από τα κείμενά του και τις τοποθετήσεις του. (Ένας γραφιάς όπως ο υπογράφων βλέπει καθαρά μέσα από τα κείμενα και ένας παλιός στο κουρμπέτι συλλογικοτήτων ξέρει τι να προσέξει πίσω από μια τοποθέτηση).

Με έχει εντυπωσιάσει η επιλογή των θεμάτων του Ρήγα σε αυτά τα 3-4 άρθρα που έχει ανεβάσει στην Πλατεία (και σας προτρέπω να τα διαβάσετε αν δεν το έχετε ήδη κάνει), ξέρω ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή του χρόνου κάθε παρέμβασής του (το timing στα ελληνικά) αλλά κυρίως με γοητεύει η διαυγής κατάθεση ουσιαστικής άποψης με πέντε απλές, καθαρές, σταράτες κουβέντες, πολύ μακρυά από εκείνη την παλαιοκομματική  "πολιτικάντικη, ψευτοδιανοουμενίστικη γλώσσα" που σιχαθήκαμε, απορρίψαμε και πλέον χλευάζουμε, ξέροντας ότι ήταν σκόπιμα φτιαγμένη έτσι, ώστε να είναι δυσνόητη για τον απλό πολίτη, να τον δυσκολεύει να ελέγχει την εξουσία και να τον εξαπατά.

Ρήγα η παρουσία σου μεγαλώνει το ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ, ανοίγει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΥΡΟΣ  για την ομάδα, αλλά κυρίως προσθέτει άλλο έναν πιστοποιημένο στέλεχος με αναμφισβήτητη διοικητική επάρκεια που μπορεί να γίνει - ΛΑΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ -  πολύτιμη για τον δήμο.
Προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη που άνθρωποι σαν εσένα με αποδέχτηκαν ως επικεφαλής, ως πρώτο μεταξύ πραγματικά ίσων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *