Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

"Μπλόκο" στην αξιολόγηση στην Τ.Α. "στήνει" η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.


Μπλόκο στην αξιολόγηση στην Τ.Α. στήνει η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή τής Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε συνέχεια του εγγράφου που απέστειλε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, αντίστοιχα, αναφορικά με την εγκύκλιο τού Υπ.Δ.Μ.Η.Δ., για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που κάνει λόγο για εφαρμογή καταργημένων διατάξεων, «που ως στόχο έχουν η αξιολόγηση αυτή, να επεκταθεί και στους εργαζόμενους των Δήμων», καλεί τους Συλλόγους - Μέλη της σε «διαρκή επαγρύπνηση» και παρέμβαση σε οποιαδήποτε προσπάθεια αξιολόγησης εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

H ανακοίνωση

«Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση έπειτα από την επινόηση χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» (που δεν έφερε το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα) καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού» (που διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα), προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. 

Στο πλαίσιο αυτό και με ξεκάθαρη στόχευση, δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό σύστημα αξιολόγησης αλλά καθορίζει εκ των προτέρων, επί ποινή μάλιστα «παράβασης καθήκοντος», τα ποσοστά και τις κλίμακες αξιολόγησης.

Η επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) αναγκάζει τους Προϊστάμενους να αξιολογήσουν το προσωπικό υποχρεωτικά και όχι με ελεύθερη βούληση, με προκατασκευασμένα αποτελέσματα και οδηγίες, γεγονός που ακυρώνει το ίδιο το νόημα της αξιολόγησης που δήθεν προασπίζονται. 

Μέσω του φόβου και της τρομοκρατίας προσπαθούν να δημιουργήσουν πειθήνειους εργαζόμενους που θα αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους για την εύνοια της Διοίκησης με απώτερο στόχο τον απόλυτο έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης στην εκάστοτε εξουσία.

Με εγκύκλιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στην εφαρμογή του νέου τρόπου αξιολόγησης γίνεται προσπάθεια επέκτασης των σχετικών διατάξεων και στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού «πατώντας» και επικαλούμενοι διατάξεις που προ πολλού έχουν καταργηθεί (Ν.1188/1981) και έχουν αντικατασταθεί (Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων»). Σχετικό είναι το με αριθμ. πρωτ.: 375/14-4-2014 έγγραφο της Ομοσπονδίας που ήδη σας έχει σταλεί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τονίζει και επισημαίνει ότι τα παραπάνω δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:

- Να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση μιας και η κυβέρνηση έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν διστάζει να παραβλέψει Νόμους και διατάξεις προκειμένου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και

- Τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να παρέμβουν στους χώρους ευθύνης τους προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια σε εφαρμογή των νέων διατάξεων περί αξιολόγησης, του Ν.4250/2014, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Είναι σαφές πως επιδίωξη και αυτής της προσπάθειας είναι ο έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης υπαλλήλων, η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι εργαζόμενοι να στερούνται βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία.»

http://www.poli-politiki.gr/, 16/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος με το Πράσινο Κίνημα

  Συνεχίζοντας το μπαράζ των ανακοινώσεων, των προσώπων που συστρατ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις