Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Την «κερκόπορτα» ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των Δήμων άνοιξε ο Μιχελάκης


amaksostasiou_dimou_irakleiou_attikis_aftodioikisi

Τον « ασκό του Αιόλου» για την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, άνοιξε τροπολογία ,που συμπεριελήφθη στο Νόμο 4257/2014 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 93/14-4-2014), «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών».

Αυτό καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , αναφερόμενη στο ΑΡΘΡΟ 43, στο οποίο :

«Στο άρθρο 209 του Ν.3463/2006 προστίθεται ενδέκατη παράγραφος ως εξής:

«11. Επιτρέπεται η εκχώρηση και η ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη για την εξασφάλιση κάθε είδους δημοσίων συμβάσεων ιδίως έργου, προμήθειας, υπηρεσίας, παραχώρησης, σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κατά το Ν.3389/2005 και σύμβασης ενεργειακής απόδοσης κατά το Ν.3855/2010, οι οποίες συνάπτονται από τους Δήμους με σκοπό αποκλειστικά την εξυπηρέτηση της αντίστοιχης υπηρεσίας χάριν της οποίας επιβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη».

Η υλοποίηση της εξέλιξης αυτής , αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ των Δημοτικών Αρχών που θα προκύψουν ή θα επανεκλεγούν από τις Δημοτικές εκλογές και την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ .

Ήδη Δημοτικές Αρχές , προσκείμενες στη ΝΔ , όπως του Αμαρουσίου, του Περιστερίου κ.α , με «πρόσχημα» την έλλειψη προσωπικού , έχουν προβεί σε αναθέσεις εργασιών καθαρισμού σχολείων κ.α

http://www.newsta.gr/, 6/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου