Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Καλημέρα ...

Σε κλίμα "εθνικής συμφιλιώσεως" και θρησκευτικής κατανύξεως, τελέστηκε εχθές το απόγευμα Αγιασμός, ώστε να λάβει την θεία φώτιση η νέα δημοτική αρχή και στην συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου και του νέου δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσου.

Η εθνική συμφιλίωσις μεταξύ της δεξιάς και της πολύ αριστεράς (Κουράση και Κουρασικής Αριστεράς) σηματοδοτήθηκε με μια πρωτοτυπία - σε σχέση με τις ορκωμοσίας άλλων αριστερών νέων διοικήσεων:

Πανηγυρικό δεν εκφώνησε  μόνο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αλλά κάλεσε εις το μικρόφωνο δια να απευθύνει εορταστικό χαιρετισμό  και τον απερχόμενο, ο οποίος υπογράμμισε ιδιαιτέρως ότι από την προεκλογική του συγκέντρωση  ακόμα είχε φροντίσει να κηρύξει την παύση εχθροπραξιών και είχε καλέσει  σε εκεχειρία και λήξη του πολέμου.

Το κλίμα εθνικής ανάτασης, μετά τη τοπική Βάρκιζα υπογράμμισε με δήλωσή του στην Πλατεία ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Μιχάλης Κόσσυβας ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντάς μας τους συμβούλους της πλειοψηφίας:

"Βλέπεις που λες ότι αποτύχαμε; Όλοι αυτοί γίνανε δεξιοί".
 Και συνέχισε (απευθυνόμενος στο Νταβία):
"Μόνο η Καρατζά είναι αριστερή εδώ μέσα, ε, άντε και συ μισός-μισός. Όλους τους άλλους τους κάναμε επιτέλους δεξιούς και να το γράψεις αυτό". (Γνωστές Κοσσυβίες, τις οποίες αναπαράγουμε μόνο για λόγους πληρότητας του ρεπορτάζ, χωρίς βεβαίως να υιοθετούμε).

Το κλίμα ενότητας και κατανύξεως χάλαγε - ποια άλλη .. εκείνη η απίστευτη παλιοκουμουνίστρια Καρατζά - η οποία σημειωτέον ορκίστηκε όπως γούσταρε, κάτι παπατζες είπε, δεν τις συγκρατήσαμε, αντί να ορκιστεί εις το Σύνταγμα και τους νόμους του αστικού, δημοκρατικού κράτους - και η οποία δεν σταμάτησε στιγμή να ειρωνεύεται τον Νταβία που έκανε τον σταυρό του (από έκπληξη για τα τεκταινόμενα άραγε;)

"Όσους σταυρούς και να κάνεις δεν ξεπλένονται οι αμαρτίες σου ρε αμαρτωλέ" τον προκαλούσε συνεχώς, ενώ παράλληλα υπενθύμιζε στους παρευρισκόμενους ΣΥΡΙΖαίους την αλλαγή στην θρησκευτική συμπεριφορά της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε σχέση με το 2010, όταν τότε ο σημερινός Δήμαρχος είχε καταγγείλει - εγγράφως μάλιστα -  την επιλογή Κουράση να κληθεί παπάς στην τότε ορκωμοσία.

Και το έκανε αυτό η προβοκατόρισσα Καρατζά με προφανή στόχο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ (ΚΚΕδες, τι να περιμένει κανείς) κεντρίζοντας τα παλαιοαριστερά  αντανακλαστικά παρευρισκομένων πρώην κομμουνιστών, ώστε να ενισχυθεί η εσωκομματική - συνεχώς εντεινόμενη - γκρίνια για την επίσκεψη του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος - βοήθεια μας.

(Στις νέες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την εκκλησία αποδίδουν έγκυροι αναλυτές και την επιλογή Ρούσου για τέλεση αγιασμού προ της ορκωμοσίας, αν και το δικό μας ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο).

Το  "σάλια-μύξες"  κλίμα κατάνυξης και εθνικής ομοψυχίας ήταν τέτοιο που ακόμα και ο Πανταζής προέτεινε την δεξιά του (όλα δεξιά πήγαιναν εχθές, δόξα τω Θεώ) και είχε χειραψία με τον Νταβία, ο οποίος ανταπέδωσε (είχε κάνει τον σταυρό του και δεν ήθελε να αμαρτήσει - άβυσσος τελικά η ψυχή των αιρετών αναγνώστη μου).

Το μόνο που δεν είδαμε (ακόμα;) είναι αγκαλιασμένους Κουράση, Νταβία, Καραμολέγκο να τραγουδούν σε πρίμο σεκόντο το "Φίλοι και αδέλφια" του Ξαρχάκου.

Έτσι όπως το πάνε αυτοί εκεί μέσα πάντως , να δεις αναγνώστη μου ότι στο τέλος θα δώσουν και αύξηση στο μίσθωμα του κοινωνικού παντοκοροϊδείου, για να ενισχυθεί το καλό κλίμα ολιμαζιδισμού  μεταξύ των μεγάλων δημοτικών παρατάξεων στο νέο Δ.Σ.

Και αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα αφού πρέπει να σημειώσουμε ότι ΗΔΗ - όπως παρατήρησε το πανεπόπτης οφθαλμός της Πλατείας -  άρχισαν να βολεύουν  "δικούς":

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος (κατά ένα ανεξήγητο τρόπο διαδικαστικά) εθεάθη μεταξύ των υπηρεσιακών της γραμματειακής υποστήριξης της διαδικασίας. (Έγιναν προσλήψεις γραφιάδων στον δήμο μετά τις δημοτικές εκλογές; ΕΓΙΝΑΝ, ΕΓΙΝΑΝ ...)

Τώρα να με ρωτήσεις πότε τα είπανε, πότε τα συμφωνήσανε  και άρχισαν τα βολέματα ... τι να σε πω, τι να σε πω ... Και εμείς όλα δεν τα προκάνουμε ...

(Σοβαρό ρεπορτάζ από την ορκωμοσία θα κάνουν οι "σοβαροί" και θα το αναδημοσιεύσουμε).




(Ξυπνήσμαε κουνημένοι από τον σεισμό ....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου