iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή στην ολομέλεια της Βουλής«O Γκέμπελς αυτοκτόνησε αλλά ο γκεμπελισμός έμεινε». Με αυτή τη φράση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στηλίτευσε τη σκόπιμη και συνειδητή παραπληροφόρηση που επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη δεύτερη δραματική χρεωκοπία της Αργεντινής.

Μήλον της Έριδος οι δηλώσεις προ ολίγων μηνών του Αλέξη Τσίπρα «Μακάρι να ήμασταν Αργεντινή», οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν με ειρωνεία από βουλευτές της συγκυβέρνησης και ως δήθεν δικαίωση των ιδίων. Ο κ. Κουρουμπλής έβαλε τα πράγματα στη θέση τους εξηγώντας ότι τα γνωστά αρπακτικά των διεθνών χρηματαγορών οδήγησαν την Αργεντινή στη χρεωκοπία, προσφεύγοντας στα δικαστήρια των ΗΠΑ και μην επιτρέποντας να υλοποιηθεί η συμφωνία για κούρεμα έως και 60% του χρέους της την οποία είχε συνομολογήσει με τους πιστωτές της. Ως εκ τούτου προκλήθηκε πανικός στην ηγεσία του ΔΝΤ και των τραπεζών που προσβλέπουν σε κούρεμα και μερική αποπληρωμή.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπενθύμισε ότι η αχίλλειος πτέρνα της Αργεντινής ήταν ότι το χρέος της υπαγόταν στο Δίκαιο των ΗΠΑ και έψεξε τους Έλληνες υπερπατριώτες, όπως είπε, που συναίνεσαν στην υπαγωγή ελληνικών ομολόγων στο Αγγλικό Δίκαιο, το οποίο μάλιστα διέπεται από τους επαχθέστερους όρους, συντελώντας με αυτόν τον τρόπο και μετά τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου στην παράδοση της χώρας.

«Ποτέ δεν θα απαλλαγείτε από τις ενοχές και τις τύψεις όσο ζείτε για το έγκλημα της υπαγωγής των ομολόγων της χώρας μας στο Αγγλικό Δίκαιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους δουλόφρονες που την ίδια ώρα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα, συνέστησε νηφαλιότητα στην αποτίμηση του διεθνούς ζητήματος της Αργεντινής, ανάληψη ευθυνών από όλο το πολιτικό σύστημα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και φρένο στην υποτελή στάση των ελληνικών κυβερνήσεων στις ορέξεις και τις σκοπιμότητες των διεθνών κερδοσκόπων.

Όσον αφορά το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο κ. Κουρουμπλής έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας, εξηγώντας ότι και το γράμμα και το πνεύμα του άρθρου 24 του Συντάγματος εκεί κατατείνει: «Αν μας ενοχλεί, στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση ας το αποβάλουμε από τη συνταγματική μας τάξη. Αλλά από τη στιγμή που ισχύει το άρθρο 24, υπάρχει σοβαρός λόγος να έχουμε ισχυρότατες ενστάσεις γι’ αυτό που θα επιχειρηθεί. Κι επειδή η ζωή είναι ο πιο αψευδής μάρτυρας, θα δούμε σε πολύ λίγο καιρό, όπως τα έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι άλλα έλεγαν οι προθέσεις και άλλα οι βουλές των συγκεκριμένων συμφερόντων».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Κουρουμπλής υπενθύμισε σε όλους τις 21 νομοθετικές πράξεις που ψηφίστηκαν το 2013 από την κυβέρνηση, η οποία όπως είπε, στον βωμό όλων αυτών των μνημονιακών νόμων που ξεπουλούν την πατρίδα όχι μόνο παραβίασε το Σύνταγμα, αλλά δεν άφησε όρθιο τίποτα. Αυτή η συγκυβέρνηση αντικατέστησε το Σύνταγμα με τους νόμους που πραγματικά ξεπουλούν την πατρίδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κ. Κουρουμπλής αναρωτήθηκε: «Τι μας λένε τώρα; Δεν καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Θέλουν να μας πουν, δηλαδή και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -στο οποίο ήμουν κι εγώ βουλευτής κι αναλαμβάνω τις δικές μου ευθύνες- πως ό,τι ψηφίστηκε τηρήθηκε μέχρι σήμερα; Τηρήθηκε; Γι’ αυτό έχουμε όλες αυτά τα εκτρώματα που έχουν γίνει στην πατρίδα; Κι ερχόμαστε εδώ ως οσίες παρθένες ξεχνώντας ό,τι έχει συμβεί; Ακόμα και αυτός ο νόμος που ψηφίζεται σήμερα, μάλλον δεν θα τον υλοποιήσετε, όπως δεν έχετε υλοποιήσει τόσους νόμους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται κατά το δοκούν και προέτρεψε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να επισκεφτεί το Πόρτο Χέλι για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν και πώς τηρούνται οι νόμοι στις παραλίες της περιοχής. «Αυτοί οι κύριοι που έχουν “καταζαπώσει”, όπως λένε στα χωριά μου, τις παραλίες και δεν επιτρέπουν σε κανένα την πρόσβαση υπόκεινται σε νόμους ή δεν πρέπει να υπόκεινται σε νόμους», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Εκεί ισχύει ο νόμος ή υπάρχει ομερτά;» αναρωτήθηκε.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος αρχικά στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος είναι νέος πολιτικός και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει όλη την ευθύνη για τα αδύνατα σημεία του νομοσχεδίου και τις ελλείψεις των τελευταίων ετών, κατήγγειλε το γεγονός πως και πριν και τώρα οι γνώμες των βουλευτών δεν εισακούγονται, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα βουλευτές της συγκυβέρνησης χρησιμοποιούνται ως μέσα νομιμοποίησης των αμαρτιών των ανωτέρων. Συνιστώντας γενναιότητα στους πολιτικούς άνδρες, όπως άλλωστε είχε πει ο Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου, έθεσε καίρια ερωτήματα επί του νομοσχεδίου, όπως για παράδειγμα για ποιο λόγο δεν υπάρχουν δασικοί χάρτες, γιατί δεν έχει γίνει απογραφή των οικοδομικών συνεταιρισμών, γιατί δεν προχώρησε η κωδικοποίηση και το Εθνικό Κτηματολόγιο και γιατί γίνονται ακόμα τόσες καταπατήσεις; Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως υπό αυτές τις συνθήκες είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, πρότεινε δε να προστεθεί διάταξη στον Κανονισμό της Βουλής που θα ορίζει σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση των διαταγμάτων και των υπουργικών αποφάσεων που εμπεριέχονται σε νομοσχέδια, ώστε να μην παρατηρείται το σημερινό φαινόμενο να υπάρχουν 55.000 ανέκδοτες υπουργικές αποφάσεις.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο φαινόμενο του ρατσισμού, λέγοντας πως και πολλοί Έλληνες στη Γερμανία υπήρξαν θύματα ρατσιστικής αντιμετώπισης, ενώ όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης στη χώρα μας τόνισε ότι εμείς υπογράψαμε τη Συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ, άρα ας μη χρεώνουμε τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ ζητώντας μοίρα στον ήλιο. Σε συγκινησιακό τόνο ολοκλήρωσε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στη συγκλονιστική φωτογραφία γνωστής εφημερίδας, όπου ένα 4χρονο παιδάκι στη Γάζα της Παλαιστίνης, κλαίγοντας σπαρακτικά, κρατά στην αγκαλιά του το νεκρό αδερφάκι του. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να παρέμβει και να μην κωφεύει στα στυγερά εγκλήματα πολέμου, τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν το ποτάμι του αίματος και να υψώνουν ανυπέρβλητα τείχη μεταξύ του παλαιστινιακού και του ισραηλινού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου