Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος με απούσα την αντιπολίτευση ο Γ. Πατούλης – Ποια είναι τα μέλη του προεδρείου (φωτο)

Με την απουσία και τις καταγγελίες των παρατάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης, συνοδεύθηκε η εκλογή του Γιώργου Πατούλη στη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ.
Τα πρόσωπα, που καταλαμβάνουν τα 4 αξιώματα είναι τα εξής:
– Πρόεδρος: Γιώργος Πατούλης (Δήμαρχος Αμαρουσίου)
– Α” Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Καφαντάρης (Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος)
– Β” Αντιπρόεδρος: Γιάννης Καραγιάννης (Δήμαρχος Λαγκαδά)
– Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Μουράτογλου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Έδεσσας).

proedreio kede
Υπενθυμίζεται η απουσία των παρατάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Με επιστολή του το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» (ΠΑΣΟΚ) του δημάρχου Αμφιλοχίας, Απόστολου Κοιμήση έιχε ενημερώσει ότι δεν θα παραστεί. Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι εκπρόσωποι της «Νέας Αυτοδιοίκησης» (ανεξάρτητοι) με επικεφαλής τον  δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, οι οποίοι ωστόσο αποχώρησαν καταγγέλοντας το γεγονός ότι δεν υπήρξαν διαβουλέυσεις για να σχηματιστεί ως είθισται διακομματική Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δήμαρχοι της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ) μέσω δήλωσης του επικεφαλής τους δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.
Προσπάθεια για συναίνεση την Τετάρτη αλλά…
Μετά τα παρατράγουδα, η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΚΕΔΕ ολοκληρώθηκε χωρίς να εκλεγούν τα υπόλοιπα εφτά μέλη της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και τα τρία του Εποπτικού Συμβουλίου. Γι” αυτό και ορίστηκε νέα συνεδρίαση την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 11 πμ. Στόχος του Γ. Πατούλη είναι κάποιες από τις θέσεις αυτές να καταληφθούν από τα 15 μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Σε σχετική ανακοίνωση της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ σημειώνεται ότι στη «σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης»,
Και προστίθεται: Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει.»
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις.»
Ωστόσο, νεότερη ανακοίνωση του «Κινήματος Ανατροπής» δυναμιτίζει το κλίμα κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μικροκομματικές σκοπιμότητες και νοοτροπία να χρησιμοποιούν την ΚΕΔΕ σαν κομματικό τους μικρομάγαζο.
kede 25012

Ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών του νέου προεδρείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιμένουμε ενωτικά, ελπίζοντας, όπως δώσαμε  ήδη και το πρώτο  σήμα – στη  δυνατότητα εκλογής διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα  και αυτός ήταν ο λόγος της άμεσης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές  βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός  – και άρα και τα οικονομικά των δήμων –  οδεύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος».

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου