iaso


ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ .... (τάδε έφη Ζαρατούστρα)Πέρασε μια ολόκληρη βδομάδα από την ημέρα ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ακύρωσε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Για το θέμα ο δήμαρχος βγήκε στα κανάλια επικαλούμενος την ομοφωνία ως βασικό επιχείρημά του, κάλεσε τους εργαζόμενους του δήμου για να συντονίσουν τις ενέργειές τους, χωρίς καν να προσκαλέσουν τις άλλες δημοτικές παρατάξεις για την συνάντηση, επανεπιβεβαίωσε μόνος του το "εντέλλεσθε".....

Το μόνο που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ - μία ολόκληρη βδομάδα τώρα, που περιμένουμε να δούμε πού θα πάει η βαλίτσα  - είναι να επικοινωνήσει, έστω και άτυπα με τις δημοτικές παρατάξεις ή - ακόμα πιο ορθά - να συγκαλέσει ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο - όπως αρχικά διέρρευσε ότι θα κάνει - για να υπάρχει συναπόφαση του τρόπου αντιμετώπισης της προκλητικής κυβερνητικής απόφασης, όλων όσων είχαν ψηφίσει στο Δ.Σ.

Ούτε ο δήμαρχος, ούτε η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, το έκανε,  που έχει και  μια παραπάνω ευθύνη για την ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων
(Η απάντηση "να ερχόσαστε στον δήμο να ρωτήσετε" απορρίπτεται εκ των προτέρων για τέτοιο θέμα.)

Άλλωστε πρόκειται για μια κυβερνητική απόφαση ΠΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ - αφού δεν είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου, αλλά ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ των αποφάσεών του - αλλά αφορά όσους ΨΗΦΙΣΑΝ την επίμαχη απόφαση δηλαδή τους δημοτικούς συμβούλους που με την πρακτική της η διοίκησης απαξιώνει.

Μια κυβερνητική απόφαση που όλοι οι θιγόμενοι  - όσοι την έχουν ψηφίσει - έχουν δικαίωμα να προσβάλλουν, μέσα σε συγκεκριμένο, προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό ορίζοντα και που βέβαια δεν θα ήταν ό,τι πιο αποτελεσματικό να το κάνει καθένας μόνος του. Μια συντονισμένη αντίδραση θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική όπως όλοι κατανοούν αλλά όμως ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ.

Φαίνεται ότι κάθε μέρα που περνάει, η νέα διοίκηση επιλέγει όλο και περισσότερο πολύ παλιές, ξεπερασμένες, αναχρονιστικές πρακτικές.

Έχει το άλλοθι της απειρίας, θα αντιτάξουν πολλοί.

Η επιλογή όμως της διοίκησης να αφήσει να περάσει άπραγο το χρονικό διάστημα που έχει το δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει προσφυγή κατά της απόφασης Αγγελάκα και να συντονίσει την πολιτική αντίδραση εναντίον της δεν είναι απειρία.
Μόνο αφελής θα την εκλάβει έτσι. Δεν είναι και κανένας χθεσινός ο Ρούσσος, μην τρελαθούμε κιόλας.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ, που βεβαίως είναι στην δυσκολότερη πολιτική θέση αφού δεν θα ήθελε να συμμετάσχει σε προσφυγή κατά κυβερνητικής απόφασης, όπως καταλαβαίνει και παιδί του δημοτικού. Kαι θα εκτίθετο ανεπανόρθωτα, σε όσους τον ευχαριστούσαν που "στήριξε τους εργαζόμενους" (αλλά δεν έκανε εκείνος εντέλλεσθε).

Αλλά και οι σύμβουλοι του συγκυβερνώντος κόμματος της ΠΑΣΟΚΟΕΛΙΟκλπ, θα είχαν πρόβλημα και θα εκτίθεντο, θα φαινόταν ότι ΑΠΛΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΑΡΕΟΥΣ την προηγούμενη περίοδο και πούλαγαν εκ του ασφαλούς - όπως πάντα - ταξικές ευαισθησίες.

Και η νέα διοίκηση φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ να τους δυσκολέψει. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (διαχειριστικό ή πολιτικό) ακόμα και αν αυτό χρειάζεται θεσμικές παρεκτροπές, όπως αυτή, για να επιτευχθεί.

Της αρκεί το "κεντρικό" παιχνίδι που παίζει φαίνεται και των άλλων τους αρκεί ότι σε τοπικό επίπεδο ακόμα κάνουν ό,τι θέλουν στον δήμο για τους πολιτικούς τους φίλους και υποστηρικτές.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Όμως η απαξίωση των θεσμικών λειτουργιών  δεν θα αργήσει να γυρίσει μπούμερανγκ για τη νέα διοίκηση, αυτό που κάνει τώρα και νομίζει ότι την βολεύει, έχει κοντά ποδάρια.

Τάδε έφη Ζαρατούστρα ......
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου