Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ Ο ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΜΟΣ



Για το Pune της Ινδίας ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι του ο 20χρονος σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου Φίλιππος Στάμος, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται δανεικός σε ομάδες Α' Εθνικής. Ο Φίλιππος θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 20 Οκτωβρίου, και θα είναι ένας από τους τρεις Έλληνες σκακιστές που συμμετέχουν.

Το συγκεκριμένο πανίσχυρο πρωτάθλημα είναι η σημαντικότερη διοργάνωση στην οποία έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα ο Φίλιππος και, εκτός από τις αγωνιστικές εμπειρίες που θα του προσφέρει, θα του δώσει την ευκαιρία να βρεθεί δίπλα σε κορυφαίους σκακιστές της παγκόσμιας σκηνής. Χαρακτηριστικό είναι πως στους αγώνες θα παρευρεθεί και ο Ινδός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βισβανάθαν Ανάντ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων μέχρι 20 ετών ξεκινάει λίγες μέρες μετά τα παγκόσμια πρωταθλήματα στις μικρότερες ηλικίες, στα οποία η Σταυρούλα Τσολακίδου βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 16 ετών (αν και μόλις 14 χρονών) μετά την περσινή κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία έως 14 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των αγώνων:

http://www.worldjuniorchess2014.com/players_open.php

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου εύχεται καλή επιτυχία στους δύο Έλληνες και την μία Ελληνίδα που αγωνίζονται στην Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου