Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΝΑ ΠΩΣ MΠAINOYN OI ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ



Το 2012 ένας μηχανικός της ΤΥ - ο τοπογράφος Γιώργος Ξυδόπουλος - χειρίστηκε την υπόθεση των νομιμοποιήσεων κρίσιμων για τον δήμο εγκαταστάσεων, μόλις δόθηκε η ευκαιρία με το νόμο περί αυθαιρέτων.

Ξεκίνησε διαδικασίες νομιμοποίησης για το αθλητικό κέντρο Νίκος Πέρκιζας ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (το κομμάτι που ανήκει στον δήμο και που ήταν σφραγισμένο τότε), τον αθλητικό χώρο της Αποστολοπούλου και την επέκταση του κτιρίου των δημοτικών ιατρείων που είχε κάνει ψιλοαυθαίρετα ο Γιάννης Λαδόπουλος.

Και ο άνθρωπος προχώρησε τις υποθέσεις σωστά.
Υπέβαλε φακέλους υπαγωγής στο Ν. 4014/2011 περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων, υπογράφοντας και σφραγίζοντας όλα τα απαραίτητα σχέδια  με την δική του - ΙΔΙΩΤΙΚΗ - σφραγίδα μηχανικού.

Και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες, όπως σας αποδεικνύουμε με τις βεβαιώσεις που έχουμε από το ΥΠΕΚΑ.

Αυτό θεωρείται μεγάλη παραβίαση του κώδικα αναγνώστη μου.
Ποιανού κώδικα;
Μα εκείνου του κώδικα που καθορίζει το παιχνίδι πίσω από το παραβάν.
Ο κώδικας λοιπόν λέει ότι "οι μηχανικοί της ΤΥ δεν υπογράφουν μελέτες και σχέδια, απλά επιβλέπουν ιδιώτες μελετητές και εργολάβους.
Είναι σα να πας στο νοσοκομείο και ο νοσοκομειακός γιατρός να σου λέει φέρε έναν ιδιώτη γιατρό να σε γιάνει και εγώ θα κοιτάω αν τα κάνει καλά .... ένα τέτοιο πράγμα.
Αλλά ενίοτε υπογράφουν ιδιωτικά, σχέδια ιδιωτών επιχειρηματιών που τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι μετά,  ως δημόσιοι υπάλληλοι και ελέγχουν (τα σχέδια που έκαναν οι ίδιοι και τα εγκρίνουν για λογαριασμό του δημοσίου, την ώρα που όποιος επιχειρηματίας δεν τους δώσει την δουλειά για να του φτιάξουν τα σχέδια, φτύνει της μάνας του το γάλα. (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει).

(Γιατί δεν φταίνε μόνο οι αιρετοί φίλοι της ΠΡΟΤΑΣΗΣ και το ξέρετε αυτό).

Όσοι κάνουν το δεύτερο παραμένουν σε κρίσιμες θέσεις, δεν τους αγγίζει κανείς, ανεξάρτητα από υποτιθέμενες "μεγάλες αλλαγές" στην διοίκηση του δήμου και άλλα τέτοια ηρωικά, αγωνιστικά και  κόκκινα άλογα σε γαλαζοπράσινα λιβάδια.

 Ό,τι και να γίνει, όποιος και να κερδίσει τας εκλογάς (αφού για να κερδίσει τας εκλογάς θα πρέπει να έχει δεσμευτεί ότι αυτά δεν αγγίζονται) αυτοί δεν πειράζονται.ΜΗ ΤΖΙΖ!

Ενώ αν κάνεις την δουλειά σου καλά όπως ο συγκεκριμένος μηχανικός που έκανε την δουλειά νομιμοποίησης των αυθαιρέτων;

Ε με πρώτη ευκαιρία σου αλλάζει "το κόλπο" αντικείμενο - βάζοντας μπροστά τους αιρετούς που πάνε πάντα με το ρεύμα   και έτσι βεβαίως η δουλειά μένει στην μέση αφού ο επόμενος γνωρίζει ότι αν συνεχίσει αυτά που έκανε ο προηγούμενος, θα δυσαρεστήσει ... "το κόλπο".

Αυτό έγινε και στην προκειμένη περίπτωση.
Με τις διαβόητες δια την αξιοκρατία τους  "τοποθετήσεις Κουράση" ο κος Ξυδόπουλος έγινε προϊστάμενος σε άλλη υπηρεσία και δεν έγιναν τα επόμενα βήματα που έπρεπε για να μην εξελιχθεί το σήριαλ του κλεισίματος των αθλητικών χώρων. (Γιατί βεβαίως το κόλπο ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αποφευχθεί το κλείσιμο των αθλητικών χώρων και η εκχώρησή τοςυ σε ιδιωτική διαχείριση ως "μόνη διέξοδος")

Θα σου πουν βέβαια ότι αυτά τα λέει η τρελοπλατεία και ότι οι κρίσιμες μετακινήσεις έγιναν εντελώς τυχαία, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς και κάτι τέτοια ....

Εσύ άμα θες τα πιστεύεις ....

Ή άμα δεν θες βάζεις τα κομματάκια στο παζλ για να δεις που πήγαινε και που πάει το πράγμα.

Ό,τι θες κάνεις. Γούστο σου και καπέλο σου.

Δημοκρατία - και καλά - έχουμε, σου λέει.
Και αξιοκρατία και καλό μανατζάρισμα και ισότητα και ..... τα γνωστά.

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Ξυδόπουλο σήμερα - δέχτηκε να μας ενημερώσει (βαράτε τον) - για τις απαιτούμενες ενέργειες για να τελειώσει η δουλειά.

Εύκολα είναι τα πράγματα, τα έχει πει και στην διοίκηση.
Πολιτική βούληση να υπάρχει .... 

ΥΠΑΡΧΕΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου