Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τα 16 οικόπεδα που προτείνει η Αποκεντρωμένη Aυτοδιοίκηση για μετεγκατάσταση του καταυλισμού Ρομά στο Χαλάνδρι

Αντιγράφουμε από το site της παράταξης που διοικεί τον δήμο www.stasi.gr την καλή παρουσίαση που κάνει για την πρόταση - τρολιά της αποκεντρωμένης για μεταστέγαση του καταυλισμού. 

Η παράταξη του Γ. Λαδόπουλου, δια του Ν. Πανταζή επανέρχεται σήμερα, αναφέρεται στην ακαταλληλότητα του χώρου μεταφοράς στα Μέγαρα και καταλήγει ότι - αφού δεν υπάρχει χώρος μεταστέγασης - μένει μόνο μία λύση: Η βίαιη απομάκρυνση των τσιγγάνων και ... ό.τι κάτσει.
Μένει να υιοθετήσουν και την άποψη που εισηγήθηκε η Ιταλίδα συνάδελφος.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ, να τελειώνουμε.

 Αυτές οι θέσεις του συνδυασμού φαίνεται ότι τώρα τελευταία αρέσουν πολύ στην πλειοψηφία και τις επιβραβεύει με τις αποφάσεις της στην εκπροσώπηση του δήμου.

Εμείς δεν επαναλαμβανόμαστε: ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

Διαβάστε το άρθρο της ΣΤΑΣΗΣ, με μία μόνο παρατήρηση από εμάς: Δεν υπάρχει χώρος του ΦΟΤ στην Μεταμόρφωση, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ που χρησιμοποιεί ο ΦΟΤ, του παραχωρεί την χρήση Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Όπως δεν υπάρχει χώρος ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ).

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ:

Μετά από πολλές ημέρες κυοφορίας και αφού από πριν είχε προαναγγελθεί στα ΜΜΕ της εξουσίας ότι βρέθηκε λύση για το που θα μετεγκατασταθεί ο καταυλισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο έφθασε την Τετάρτη 29/10 στον δήμο Χαλανδρίου η πρόταση, η λύση, της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης. Για την ακρίβεια οι 16 πιθανές λύσεις.
Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση πριν από 1 μήνα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έστελνε τους Ρομά στο όρος Καντύλι είχαμε απαντήσει με τεκμηριωμένο ρεπορτάζ για το τι ήταν αυτή η λύση που έμοιαζε περισσότερο με ..τελική λύση παρά με σχέδιο που εκπονήθηκε με βάση τον στοιχειώδη ανθρωπισμό.
Στην προκειμένη περίπτωση αναδεικνύουμε στο νέο σχέδιο της για κάθε μία από τις πιθανές λύσεις που προτείνει, όλα τα στοιχεία που την την κάνουν να μην συνιστά και τόσο ... λύση
Το ίδιο το κείμενο που στάλθηκε αποτελεί μνημείο προχειρότητας καθώς για κανένα από τα 16 οικόπεδα που αναφέρει δεν υπάρχει:
  • Ακριβής θέση του ακινήτου. Όλα τα ακίνητα είναι είτε κοντά σε κάτι είτε πλησίον σε κάτι άλλο ή αποτελούν διάφορα γήπεδα της περιοχής, είτε απλά βρίσκονται κάπου σε κάποια περιοχή πχ Νέο Χαλάνδρι ή είναι κοντά στην Κηφισίας
  • Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε οικοδομικό τετράγωνο Π Ο Υ Θ Ε Ν Α
  • Δεν υπάρχει Π Ο Υ Θ Ε Ν Α ακριβής εμβαδομέτρηση των ακινήτων
  • Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης και τις χρήσεις γης που αυτό προσδιορίζει θέτοντας στα μισά ακίνητα που αναφέρει τον προσδιορισμό αδόμητα, χαρακτηρίζοντας έτσι πχ οικόπεδα που προβλέπεται η χρήση εκπαίδευσης και που πρέπει να ανεγερθούν σχολεία ως λύσεις !!!
  • Μπερδεύει περιοχές δρόμους και εκτάσεις σε έναν απαράδεκτο γεωγραφικό αχταρμά που σε κάποια σημεία γίνεται από γεωγραφικός απλά γραφικός όταν αναφέρει πιθανό υποδοχέα στο κάτω Χαλάνδρι του καταυλισμού των Ρομά αδόμητη έκταση πλησίον της οδού 25ης Μαρτίου!!!
Πριν ξεκινήσουμε να απαντάμε στα .. περίπου δεδομένα της αποκεντρωμένης απλά να αναφέρουμε ότι όσα στοιχεία εμφανίζουμε τα έχουμε συλλέξει από:
  • Το τεύχος Β2 ΣΤΑΔΙΟ : Πρόταση της Μελέτης Αναθεώρησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Χαλανδρίου Αττικής κεφάλαιο Π3.5 Προγραμματικά μεγέθη κοινωνικού εξοπλισμού και χώρων πρασίνου – εκτίμηση πρόσθετων αναγκών σελ 112 – 126. Να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση λίγες μήνες πριν τις εκλογές.
  • Χάρτης Π3.1 Πολεοδομική οργάνωση (τμήμα της ίδιας μελέτης)
  • Αποτυπώσεις της επιφάνειας Χαλανδρίου (απλή εφαρμογή Google earth)

Περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου 3 οικόπεδα
Προσδιορίζεται ως περιοχή μεταξύ Έθνους και Ηρακλείου. (μπερδεύουν την Ηρακλείτου με το Ηράκλειο) . Τα οικόπεδα βρίσκονται πλησίον Οδησσέως (εννοούν την οδό Οδησσέως) & Δαμασκηνού (εννοούν οδό Δαμασκηνού)





















 Στην οδό Οδυσσέως το οικόπεδο που αναφέρει το διδακτορικό της Αποκεντρωμένης είναι η έκταση 12.993τμ σε επαφή με την οδό στο ανατολικό της τμήμα και είναι χώρος για την ανέγερση σχολείου (δημοτικού και ειδικό σχολείο).

Η οδός Δαμασκηνου βρίσκεται σε αυτό που προτείνει η μελέτη του ΓΠΣ «πολεοδομικό κέντρο» της περιοχής του Πατήματος . Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος πως υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί εκεί καταυλισμός όταν εκτός όλων των άλλων οι μόνοι δημοτικοί ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν εκεί είναι οι ΚΧ 1221 – 1224 με 150 – 830τμ και κάποιοι μικρότεροι. Είναι όλοι κοινόχρηστοι χώροι κατά το ΓΠΣ και προφανώς ούτε αυτοί μπορούν να φιλοξενήσουν κανέναν.



Περιοχή Μεταμόρφωσης 2 οικόπεδα

Κατά τους υπηρεσιακούς  της αποκεντρωμένης στην περιοχή υπάρχουν οικόπεδα : πρόκειται για «…διάφορα οικόπεδα τα οποία φαίνεται να έχουν κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις , κυρίως μη νόμιμες , πχ στην Ιωαννίνων, στην Τούφα κλπ …»

toufa

Η περιοχή της Μεταμόρφωσης έχει λοιπόν κάποιες μη νόμιμες αθλητικές εγκαταστάσεις και στην Ιωαννίνων και στην Τούφα αλλά και αλλού μάλλον.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μνημονεύει δημόσιο έγγραφο τον χώρο του ΦΟΤ (Ο.Τ.720 4.416τμ), τον χώρο του 12 Δημοτικού (ΟΤ 719 – 7.380τμ) ως χώρους που μπορεί να έχουν χρήση διαφορετικά από αυτή που έχουν και που ταυτίζεται με το ΓΠΣ που είναι αντίστοιχα Γήπεδο , πλατεία, ΚΧ , πράσινο και εκπαίδευση αντίστοιχα. 
Και είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της ανοησίας που γνωρίζουν ότι τα οικόπεδα αυτά είναι όχι απλώς αδόμητα αλλά το αντίστροφο και προτείνουν αυτοί οι χώροι να αποτελέσουν λύση για τον καταυλισμό των Ρομά.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να εννοούν τον χώρο του ΟΤ 718α (Χελμού και Ιωαννίνων) δίπλα ακριβώς στους άλλους δύο. Δεν γνωρίζουν βέβαια στην αποκεντρωμένη ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ΔΕΝ ανήκει στον δήμο καθώς οι διοικήσεις των δήμων των τελευταίων ετών φρόντισαν να χάσουν οριστικά το συγκεκριμένο οικόπεδο από χώρο αθλητισμού (ούτε το ΓΠΣ τον αναφέρει πια ως τέτοιο).

Κάτω Χαλάνδρι – 3 οικόπεδα


Το πρώτο οικόπεδο αφορά έκταση που βρίσκεται «πλησίων της οδού 25ης Μαρτίου (αδόμητα)..»
Το ότι πρέπει να γράφει αδόμητο είναι το λιγότερο.  
Κατά την αποκεντρωμένη η οδός 25ης Μαρτίου ανήκει στο κάτω Χαλάνδρι. Στο συγκεκριμένο σημείο μία μόνο αδόμητη έκταση υπάρχει σε όλο το μήκος της 25ης Μαρτίου: το δημοτικό πάρκινγκ επί της κεντρικής πλατείας!!! 
Αυτό και αν είναι λύση (το ότι ο χώρος στο ΓΠΣ φαίνεται σαν χώρος για νέο δημαρχείο προφανώς δεν παίζει κανένα ρόλο).
Την ίδια τύχη έχει και το άλλο οικόπεδο που βρίσκεται «…πλησίον της οδού Καλογρέζας (αδόμητα)….».  
Και η οδός Καλογρέζης (περνάει μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ ) και αυτή βρίσκεται στο κάτω Χαλάνδρι!!. 
Το ότι το μόνο αδόμητα οικόπεδο που έχει είναι.. πάλι το δημοτικό πάρκινγκ δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να αναφέρονται στους ΚΧ 35-36-36β όπου είναι οι κοινόχρηστοι χώροι επί της Παπανικολή όπου βρίσκεται η παιδική βιβλιοθήκη. Δυστυχώς κατά το ΓΠΣ οι χώροι αυτοί ανήκουν στον ΟΣΕ.
Μοναδική ελπίδα επαφής με την πραγματικότητα είναι το οικόπεδο που είναι «…πλησίον οδού Βοιωτίας (αδόμητα)…» - πάντα. . 
Ποια όμως είναι η αδόμητη έκταση που βρίσκεται στην οδό Βοιωτίας: ο ΚΧ (κοινόχρηστος χώρος) 312 έκτασης 1600τμ. Άλλη καλή λύση και αυτή : καταυλισμός σε κοινόχρηστο χώρο.

Πλατεία Κένεντυ – 3 οικόπεδα
Οι μελετητές της αποκεντρωμένης ανακάλυψαν 3 οικόπεδα στην περιοχή της πλατείας. Για το μεν πρώτο δεν δίνουν κανένα στοιχεία. Απλά υπάρχει κάπου στην πλατεία και είναι 1 στρέμμα (περίπου). Κανείς δεν ξέρει που είναι .

Τα άλλα δύο εκτός του ότι είναι κοντά στην Πλατεία Κέννεντι είναι «..πλησίον της οδού Αγ. Παρασκευής (μη μόνιμες κατασκευές)…».
Είναι σαφές ότι αναφέρεται η αποκεντρωμένη στο κτήμα Μαμόπουλου (OT 137) όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της υπηρεσίας αυτεπιστασίας, ο χώρος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και ένας επόπτης καθαριότητας. Άλλη μία απλή λύση : πετάς έξω τις υπηρεσίες αυτές και ετοιμάζεις χώρο φιλοξενίας ανθρώπων. Απλό και λειτουργικό καθώς είναι και με μη μόνιμες κατασκευές θα κολλάει και με το μενταλιτέ των σκουρόχρωμων τσιγγάνων


rizariosΠλησίον Λ. Κηφισίας 5 οικόπεδα (πληθώρα λύσεων στην περιοχή)


Τα πρώτα 2 οικόπεδα βρίσκονται «…πλησίον Αγ. Βαρβάρας (αδόμητα)…».
 Τι μπορεί να εννοούν λέγοντας Αγ. Βαρβάρα; . 
Εάν εννοούν την συνολική περιοχή τα οικόπεδα αυτά είναι μη ανιχνεύσιμα. Εάν εννοούν την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι εκεί δεν υπάρχουν αδόμητα οικόπεδα γενικώς - εκτός εάν θεωρούν τέτοιο τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας.

Τα τελευταία 3 οικόπεδα βρίσκονται στο «… Νέο Χαλάνδρι, Ριζάρειο (αδόμητα) …» 
.Δεν γνωρίζουμε επίσης να υπάρχουν αδόμητες εκτάσεις στο μέτωπο της Κηφισίας σε αυτό που ονομάζουμε νέο Χαλάνδρι – Ριζάρειος, . Ένας τέτοιος υπάρχει και βρίσκεται στις οδούς Καστελορίζου και Μ. Ασίας έκτασης 1.355τμ. Είναι και αυτός Κοινόχρηστος Χώρος .


 Αν θέλουμε να σχολιάσουμε την πρόταση της αποκεντρωμένης   - για να δείτε το κείμενο πατήστε εδώ - θα πρέπει να καταλήξουμε στο απλό συμπέρασμα: η αποκεντρωμένη ζητάει ή να καταπατήσουμε κοινόχρηστους χώρους, ή να μην χτίσουμε σχολεία, ή να εκδιώξουμε αθλητικά σωματεία, ή να κάνουμε έξωση από δημοτικές υπηρεσίες.
Αυτό το θεωρεί λύση στο πρόβλημα του καταυλισμού των τσιγγάνων. Ποιος δήμος στον πλανήτη θα καθόταν να συζητήσει με τέτοιο τρόπο ένα τόσο σοβαρό θέμα; Κανείς.
Το κάπως ιδιαίτερο σε εμφάνιση και περιεχόμενο κείμενο της Αποκεντρωμένης  αποτελεί πιστό αντίγραφο της λογικής που ήθελε έτσι απλά να στείλει δεκάδες ανθρώπους στην εξορία πριν από ένα μήνα. 
Είναι προφανές ότι πίσω από αυτό δεν υπάρχει καμία επεξεργασία, παρά ένα ξεπέταγμα στην ανάγκη να φύγει από πάνω της το βάρος της επίλυσης αυτού του προβλήματος. Ότι έκανε πάντα δηλαδή.
Λες και αποτελεί e-shop ακινήτων σε καλεί να γεμίσεις με ακίνητα το καλάθι καθώς υπάρχουν προσφορές για όλα τα γούστα. 
Οι υποτιθέμενες λύσεις της πρότασης  είναι  γεμάτη ...περίπου λύσεις, σε μία περίπου πρόταση όπου όλα είναι περίπου στην θέση τους. 
Είναι τμήμα μιας περίπου επεξεργασίας που είναι περίπου σε όλα της γιατί κατά τους δημιουργούς της μάλλον,  λύνει προβλήματα στέγασης κάποιων που είναι περίπου άνθρωποι, ενώ η δημοσιοποίηση τους αφορά μια τοπική κοινωνία που έχει νοημοσύνη κάπου στο περίπου. Είναι τμήμα αυτού που προτείνει μία περίπου κυβέρνηση σε μία περίπου χώρα εδώ και πολλά χρόνια - περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου