Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο «γ’ γύρος» των αυτοδιοικητικών εκλογών – Στις κάλπες τρεις δήμοι – Ποιοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι



Μέσω επαναληπτικών εκλογών καλούνται οι δημότες τριών δήμων να επιλέξουν δημοτικές αρχές. Ενστάσεις που έγιναν δεκτές από τα αρμόδια δικαστήρια οδηγούν στις κάλπες τους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και όπου απαιτηθεί και β’ γύρος, θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου.
Στην Καισαριανή οι δημότες θα επιλέξουν ανάμεσα σε δύο παρατάξεις. Την «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» (ΣΥΡΙΖΑ), με επικεφαλής τον Γιώργο Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος τον Μάιο με ποσοστό 61,55% στον β΄γύρο και την «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με επικεφαλής των Ηλία Σταμέλο.
Υπενθυμίζεται ότι στην Καισαριανή οι επαναληπτικές εκλογές θα ολοκληρωθούν σε μία μονο Κυριακή. Οι κάλπες στήνονται έπειτα από δικαίωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε ένσταση που είχε καταθέσει κατά της δεύτερης σε ψήφους παράταξη στον α’ γύρο «Καισαριανή Δημιουργία» (ΠΑΣΟΚ) του πρώην δημάρχου, Αντώνη Καμπάκα. Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β’ γύρου για μόλις μία ψήφο. Συγκεκριμένα έλαβε 2.766 ψήφους έναντι 2.767 της παράταξης του κ. Καμπάκα. Η παράταξη του κ. Σταμέλου είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α’ γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα. Πρώτη σε ψήφους στον α΄γύρο του Μαΐου ήταν και πάλι η παράταξη του κ. Κοντόσταυλου.

Διπλές κάλπες
Δύο Κυριακές θα χρειαστούν οι δημότες Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή. Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων.
Υπενθυμίζεται ότι στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, οι εκπρόσωποι του δεύτερου και τρίτου συνδυασμού είχαν προσφύγει κατά της επανεκλογής του “γαλάζιου” Γιώργου Δρίκου, καθώς το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.
Δεύτερη σε ψήφους είχε έρθει  η υποψήφια Ιωάννα Κριεκούκη η οποία συγκεντρώνει ψήφους κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τρίτος σε ψήφους ήταν ο υποψήφιος Θανάσης Πανωλιάσκος ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου είχαν ως εξής:
Γιώργος Δρίκος (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ): α΄γύρος: 38,01%, 4.729 ψήφοι –  β΄ γύρος: 51,88%  5.837 ψήφοι
Γιάννα Κριεκούκη  (ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ): α΄ γύρος: 28.88%, 3.595 – β΄ γύρος: 48,12%  5.414 ψήφοι
Θανάσης Πανωλιάσκος (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): 27,72%, 3449
Χαράλαμπος Θεοδώρου (Λαϊκή Συσπείρωση): 3,70%, 460
Ελένη Κώνστα (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΔΡΑΣ–ΕΡΥΘΡΩΝ- ΒΙΛΙΩΝ-ΟΙΝΟΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ): 1,68% – 209 ψήφοι.

Στον δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, εάν και ορκίστηκε δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης, επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα», το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ύστερα από ένσταση του Σάββα Αθανασίου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα», ακύρωσε την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία εκλέχθηκε δήμαρχος ο κ. Καραγιάννης και διέταξε να επαναληφθεί η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου είχαν ως εξής:
Καραγιάννης Κωνσταντίνος (ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα): α’ γύρος: 47,37%, 2,459 ψήφοι – β’ γύρος 62,26%, 2.935 ψήφοι
Δαρσινός Νίκος-Στράτος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Τροιζηνίας Μεθάνων): α’ γύρος: 27,36%, 1.420 ψήφοι – β’ γύρος 37,74, 1.773 ψήφοι
Αθανασίου Σάββας (ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα): α’ γύρος: 25,27%, 1.312 ψήφοι.

Πρέπει οπωσδήποτε να σημειωθεί ότι οι ψηφοφορίες θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία.

 http://www.aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ (ξέρουν αυτοί) ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου