Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΦΛΥΑ: ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΡΑΚΟ







ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ή ΤΣΑΤΣΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

"Η ΦΛΥΑ στερεί έσοδα από τον δήμο αφού αυτά που εισπράττει για την παραχώρηση χώρων για δεινέργεια διαφήμισης τα στερεί από τον δήμο".

ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ....

Άκου τώρα λοιπόν:
Αγνοούν ή παριστάνουν ότι αγνοούν αυτοί που τα λένε αυτά, καθ' υπαγόρευση από τους χρηματοδότες τους:
  
"Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 15 του Β.Δ. 24-9/20-10-1958, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 του Ν. 1144/1981 και τροποποιήθηκε από το άρθρο 5 του Ν. 1900/90 και το άρθρο 9 του Ν. 2880/2001, επιβάλλεται υπέρ των Δήμων και Κοινοτήτων τέλος για κάθε διαφήμιση που γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή σε χώρους που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά τους όρια.

 Με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 1900/90, με το οποίο τροποποιήθηκε το άρθρο 15 του β.δ.24.9/20.10.1958, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ήταν δυνατό να αναπροσαρμόζονται τα τέλη διαφήμισης έως 15% ετησίως.

Η διάταξη αυτή ίσχυσε μέχρι την 1.1.2001, ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρ. 6β του άρθρου 9 του Ν.2880/01, με την οποία προβλέφθηκε ότι η αναπροσαρμογή των τελών διαφήμισης πραγματοποιείται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Δεδομένου ότι η απόφαση αυτή δεν έχει εκδοθεί, οι δήμοι οι οποίοι είχαν υπερβεί τα όρια που θέτει η παρ.1 του αρθρ.15 του β.δ. 24.9/20.10.1958, πρέπει να επανακαθορίσουν τους συντελεστές του εν λόγω τέλους στο ύψος που αυτά είχαν διαμορφωθεί και ίσχυαν μέχρι της 31-12-2000, σύμφωνα με το υπ.αριθ.46651/2012/3-1-13 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.
"


Αυτό λοιπόν είναι απόσπασμα από την εισήγηση της υπηρεσίας του δήμου, με υπογραφή Ρούσσου, για τον καθορισμό τελών διαφήμισης 2015.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΧΑΛΑΝΔΡΕΪΚΑ;;
ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ;;

Ότι ο δήμος Χαλανδρίου - ΑΠΟ ΤΟ 2001 ακόμα - εισπράττει ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΣΟ που ο νόμος του επιτρέπει.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ μέσα από το δημόσιο λογιστικό, ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ! 

Το απαγορεύει ο νόμος. Γιατί;
Μη με ρωτήσετε.

Εϊναι ένας προκλητικός - υπέρ των συμφερόντων των διαφημιστικών εταιριών - νόμος, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!

Συνεπώς τα μισθώματα που εισέπραττε (όσο ήταν εν ισχύ οι "αμαρτωλές συμβάσεις") η ΦΛΥΑ δεν βγήκαν ποτέ από το δημοτικό ταμείο, ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ ....

Εκτός αν θέλετε να αντικατασταθούν τα μισθώματα της ΦΛΥΑ από τέλος 150 ευρώ το χρόνο ανά τ.μ. για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων. 
Δηλαδή οι οδοσημάνσεις θα έδιναν (για παράδειγμα) 60Χ0,01Χ150 = 90 ευρώ ετήσιο έσοδo στον δήμο ακόμα - αν δεν υπήρχε η ΦΛΥΑ.
Οι μπαριέρες; 100Χ0,02Χ120 = 240 ευρώ στον δήμο τον χρόνο, για την "κατάληψη κοινοχρήστου χώρου" .

Αντίθετα η ΦΛΥΑ ΠΡΟΣΕΘΕΣΕ ΛΟΙΠΟΝ έσοδα στο δημοτικό ταμείο, στο δημόσιο ταμείο (φόροι) και παρήγαγε και ανταποδοτικό έργο.

Εμείς - όσοι πιστεύουμε στην λειτουργία της εταιρίας - υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ.

Και όσοι δεν ήθελαν τις "αμαρτωλές συμβάσεις" ήθελαν να χαρίσουν λεφτά στις διαφημιστικές εταιρίες και να τα στερήσουν από τους δημότες, ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ ....

Είτε από ηλιθιότητα και κόμπλεξ, είτε γιατί είναι φερέφωνά τους και υπηρέτες των συμφερόντων τους.

ΘΕΛΟΥΝ να ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΟΥΝ ΕΣΟΔΑ! 
ΖΕΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ.

Λεφτά που έφτιαξαν παιδικές χαρές, νησίδες, αγόρασαν αυτοκίνητα και μηχανάκια στον δήμο, κάδους απορριμμάτων κ.α. 


ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ή ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΑΣ;

ΥΓ 1: Και όμως. Παρόλα αυτά, ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, στο νέο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ ΑΕ ορίστηκε ως μοναδικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ο φορέας - εκφραστής αυτών των απόψεων που ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ, όπως θα αποδείξουμε.

Και είχαμε και την παγκόσμια πρωτοτυπία ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ..... από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

(Όχι ότι ήταν κάτι που δεν ξέραμε εμείς. Απλώς οι μάσκες πέφτουν .....) 

ΥΓ 2: Δεν ισχυριζόμαστε ότι στα 14 χρόνια δεν έγιναν και λάθη. Λάθη δεν κάνουν όσοι κάθονται και καταγγέλλουν. Όσοι παράγουν αποτελέσματα κάνουν και λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου