Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Μια μακροσκελής, ενδιαφέρουσα για τις απόψεις που εμπεριέχει, επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της πόλης έφτασε στο mail της Πλατείας και έχει κοινοποιηθεί σε δεκάδες Μ. Μ. Ε.

Η επιστολή είναι ανυπόγραφη.

Και ως τέτοια θα μπορούσαμε να μην την αναρτήσουμε, αφού μέσα από πολύ ενδιαφέροντα επιχειρήματα καταλήγει στην γνωστή πλειοψηφική για τους Χαλανδραίους αντίληψη "λύστε το θέμα των ΡΟΜΑ εκτός Χαλανδρίου", άποψη με την οποία είναι γνωστό ότι δεν συμφωνούμε κατ' αρχήν, χωρίς να έχουμε ποτέ απορρίψει, αν διαθέτει την συναίνεση των μειονοτικών συνδημοτών μας τσιγγάνων.


Αυτό όμως δηλαδή η απόκρυψη μιας τεκμηριωμένης μεν άποψης, διαφορετικής από την δική μας, δεν είναι ποτέ επιλογή αυτού εδώ του blog, το οποίο θα δεχτεί πάλι κριτική γιατί διακίνησε την επιστολή, αλλά .... συνηθίσαμε να είμαστε οι αγγελιοφόροι (που εκτελούνται).

Πάντως έχει μεγάλο ενδιαφέρον το κείμενο. Αν διαβαστεί σωστά. Θα τοποθετηθούμε επ' αυτού σύντομα.Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α Σ ΔΗΜΟΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Π Ρ Ο Σ

ΤΟΝ Κ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γ. Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κ Ο Ι Ν

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ - ΥΠΕΚΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ- Γ. Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ κ. ΑΒΡΑΑΜ ΓΟΥΝΑΡΗ - ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ- -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

κ. Γενικέ

Διαβάσαμε το υπ’αριθμ. 76977/51295 από 26-11-2014 έγγραφό σας προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου σχετικά με το χρονίζον από δεκαετιών θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ από την περιοχή ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ όπου παράνομα κατέλαβαν ξένες ιδιοκτησίες και διαμένουν από 25ετίας και πλέον.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το ύφος της επιστολής σας είναι ανάρμοστο για κρατικό λειτουργό που δίκην επιτιμίου, μαλώνετε τον δήμαρχο Χαλανδρίου γιατί συμφωνήσατε λέτε να βρείτε λύση προσωρινής μετεγκατάστασης και εντός του δήμου Χαλανδρίου σε μικρότερα οικόπεδα, και μάλιστα επιπλήττετε τον δήμαρχο γιατί δήθεν με υπεκφυγές προσπαθεί να αποστεί των συμφωνημένων.

Εμείς λοιπόν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε μαθητούδια να μας μαλώνετε. Δεν κατέχετε θέση αυτοκράτορα αλλά θέση διορισμένου προσωρινά κυβερνητικού υπαλλήλου δηλ. κομισάριου,που ορκίστηκε να υπακούει και εφαρμόζει τους νόμους και τα διατάγματα του κράτους και τίποτε άλλο.

Αντιθέτως ο δήμαρχος Χαλανδρίου είνα ι- και για όσους δεν τον ψήφισαν ακόμη - ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης μας που καθήκον έχει να προασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης του και των κατοίκων του. Δεν μπορεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με ευθύνη των προκατόχων σας βέβαια, και των προκατόχων του σημερινού δημάρχου, να λυθεί με πρόχειρο τρόπο.

Μαλώνετε τον κ. Ρούσο επειδή-λέτε εσείς- ενώ συμφωνήσατε στο ΤΑΙΠΕΔ να βρείτε νέο χώρο εντός του δήμου Χαλανδρίου, ο δήμος προβάλει εκ των υστέρων ενστάσεις, διότι π.χ ο τάδε χώρος είναι για την τάδε χρήση, ο τάδε για την τάδε κ.ο.κ . Εσείς όμως με σχεδόν εκβιαστικό τρόπο ζητάτε εδώ και τώρα «γήν και ύδωρ» στην κυριολεξία. Μάλιστα σε σημείο του εγγράφου σας λοιδορείτε τον δήμαρχό μας διότι αναφέρει χρήσεις των τμημάτων αυτών ,της περιουσίας μας δηλαδή που παραχωρήσαμε εμείς στον δήμο, ως μελλοντική επέκταση μετρό, η κοινοχρήστων εγκαταστάσεων.

Σας πληροφορούμε λοιπόν κ. Ένοικε της Αποκεντρωμένης διοίκησης της Αττικής, που δεν ξέρουμε ποιο ήταν το προηγούμενο επάγγελμά σας, ότι έχετε βαθειά μεσάνυχτα και εσείς και οι συνεργάτες σας.

Χωρίς να γίνουμε καθόλου συνήγοροι του δημάρχου Χαλανδρίου , αφού πολλοί από εμάς δεν είμαστε καν ψηφοφόροι του, θα σας πούμε γιατί είστε βαθειά νυχτωμένος αλλά και επικίνδυνος μάλιστα.
Η δικαστική απόφαση που βγήκε και καταδίκασε εσάς και τον δήμο Χαλανδρίου, βγήκε γιατί η πολιτεία δεν θέλησε να λύσει το θέμα του Νομισματοκοπείου και γιατί κάποιοι προηγούμενοι δήμαρχοι εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά και ψηφοθηρικά το θέμα αυτό και που κάπως έτσι το προσεγγίζετε και εσείς τώρα. Μάλιστα το δικαστήριο που διέταξε την αποβολή των, σύμφωνα και με το σκεπτικό της απόφασης, επιδίκασε στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων μεγάλες αποζημιώσεις για αποστέρηση νομής, που στο τέλος εμείς θα τις πληρώσουμε σαν δημότες, ενώ έπρεπε να επιδικαστούν προσωπικά στους υπαίτιους. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έρχεστε και λέτε περίπου να τιμωρηθούμε γιατί είμαστε κάτοικοι Χαλανδρίου λες και εμείς οι κάτοικοι δημιουργήσαμε το πρόβλημα του Νομισματοκοπείου. Και επειδή έχετε πρόβλημα εσείς με τον νέο δήμαρχο να την πληρώσουμε εμείς. Μα τί λέτε;

Ζητάτε-απαιτείτε αδιάθετα οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους εντός του δήμου Χαλανδρίου σε εντός σχεδίου πόλεως να σας τα διαθέσει ο δήμος για να μετεγκαταστήσετε πάλι προσωρινά –όπως λέτε-τους ΡΟΜΑ.. Μάλλον δεν πρέπει να έχετε σχέση με την πραγματικότητα και την νομοθεσία.

Μπορείτε να μας πείτε εσείς η το ΤΑΙΠΕΔ η ο δήμος Χαλανδρίου, πως και από ποιον υπεδείχθησαν ως υποδοχείς ΡΟΜΑ και με ποια αρμοδιότητα; Να το μάθουμε και εμείς, γιατί άλλα λέει ο νόμος.

Λοιπόν κ. « Ύπατε» της Αποκεντρωμένης «Αρμοστείας» Αττικής μάθετε ότι:

Οι διατάξεις του άρθρου 8 του νόμου 1337/83 του Γ.Ο.Κ ορίζουν τα της εισφοράς εις Γή για την πολεοδόμηση μάλιστα ρητά και κατά σειρά προτεραιότητας τους σκοπούς διάθεσης των αδιάθετων χώρων γης που περιέρχονται στον δήμο λόγω εφαρμογής σχεδίου, χωρίς να επιδέχονται παρερμηνείας, για να μην ανοίγει η όρεξη κανενός μεθοδεύοντος μηδέ εξαιρουμένου και του ιδίου του δήμου. Τι λέει η διάταξη αυτούσια;

'Αρθρο 8 : Εισφορά σε γη

1. Οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε ζώνες πυκνοδομημένες και οι οποίες εντάσσονται σε πολεοδομικό σχέδιο ή στις οποίες επεκτείνεται το πολεοδομικό σχέδιο με τις διατάξεις του νόμου αυτού, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη δημιουργία των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται από την πολεοδομική μελέτη. Για το ποσοστό της συμμετοχής, τη διαδικασία προσδιορισμού και τον τρόπο βεβαίωσης εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 32 - 39 του Ν.Δ./τος της 17.7.1923 "περί σχεδίων πόλεων κλπ.", του άρθρου 6 του Ν.5269/1931 και των εκτελεστικών τους διαταγμάτων, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.

Και παρακάτω………………Στο εδάφιο 8 α-δ του ιδίου άρθρου αυτού του νόμου:

8. Τα εδαφικά τμήματα που προέρχονται από εισφορά γης διατίθενται κατά σειρά προτεραιότητας:

α. Για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων μέσα στην ίδια πολεοδομική ενότητα.

β. Για την παραχώρηση οικοπέδων σε ιδιοκτήτες της ίδιας πολεοδομικής ενότητας των οποίων τα οικόπεδα ρυμοτομούνται εξ ολοκλήρου ή κατά ποσοστό περισσότερο από το καθοριζόμενο στην παρ. 4 και εφόσον δεν είναι δυνατή η τακτοποιήσή τους, σύμφωνα με τους κατά το άρθρο 12 τρόπους.

γ. Για κοινωφελείς χώρους και σκοπούς μέσα στην ίδια πολεοδομική ενότητα.

δ. Για την δημιουργία χώρων κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων και σκοπών για τις γενικότερες ανάγκες της περιοχής, "καθώς και για παραχώρηση οικοπέδων σε ιδιοκτήτας άλλων πολεοδομικών ενοτήτων του ίδιου δήμου ή κοινότητας μέσα στα όρια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, των οποίων τα οικόπεδα ρυμοτομούνται εξ ολοκλήρου σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία κοινόχρηστων ή κοινωφελών χώρων, ή κατά ποσοστό περισσότερο από την προκύπτουσα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, υποχρέωσή τους.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για ρυμοτομούμενα οικόπεδα εντός σχεδίου εγκεκριμένων κατά τη διαδικασία του Ν.Δ/τος της 17.7.1923 "περί σχεδίων πόλεων", που περιλαμβάνονται ή αποτελούν πολεοδομική ενότητα του ίδιου δήμου ή κοινότητας εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους".

Για πέστε μας λοιπόν κ. Αγγελάκα; Πώς θα σας τα παραχωρήσει ο δήμος; παράνομα;
Πώς θα αλλάξει τον χαρακτήρα τους και την χρήση τους παράνομα; Δεν γνωρίζετε ολόκληρος Γενικός ότι για κάθε αλλαγή χρήσης απαιτείται αιτιολογημένη πολύχρονη πολεοδομική διαδικασία με τελική έκδοση προεδρικού διατάγματος;

Εσείς θα νομοθετήσετε; ή με παράνομη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου θα αλλάξει ; Ποια διάταξη νόμου επικαλείσθε; Το σύνταγμα το λέει; Γιατί δεν μας την λέτε και εμάς να την μάθουμε;

Ποιος είστε εσείς και βάσει ποιών διατάξεων του νόμου υποδεικνύετε στον δήμο και το δημοτική συμβούλιο δίκην Ανθύπατου σε υποτελείς , να αλλάξει τον χαρακτήρα αυτών των εκτάσεων; ξέρετε τι λέτε; Ποιος σας το λέει ότι είναι σαφές ότι μπορεί να το κάνει;Εφαρμοζομένη νομολογία ασκείτε; Δεν τα γνωρίζετε αυτά κ. Γενικέ; Αν δεν τα γνωρίζετε είστε άσχετος. Αν τα αποκρύπτετε είστε επικίνδυνος. Ποιο είναι το σαφές κ. Γενικέ; Το σαφές είναι ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ότι θέλετε να γίνετε και εσείς καταπατητής των περιουσιών μας κ. Γενικέ. Και εσείς τι λέτε; δεν θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου ο δήμαρχος κ. Γενικέ για να σας κάνει το «χατίρι»; Εσείς τι λέτε θα αφήσουμε και εσάς απέξω εφ όσον προβείτε σε τέτοια παράνομη πράξη; Να είστε σίγουρος ότι θα είστε ο πρώτος των πρώτων σε αυτό.

Με την επιφανειακή λοιπόν και επιδερμική προσέγγιση του θέματος εκ μέρους σας, τι επιδιώκετε;
Να διαχύσετε σε όλο τον πολεοδομικό ιστό της πόλης του Χαλανδρίου ένα πρόβλημα που ούτε και σήμερα ως έχει δεν είναι ελεγχόμενο; Τί επιδιώκετε; Να μας το φέρετε σε κάθε γειτονιά και σπίτι ; θέλετε να γεμίσετε το Χαλάνδρι καταυλισμούς; Δηλ. πάτε να ενσπείρετε τις εν δυνάμει υγειονομικές και παραβατικές βόμβες σε όλο το Χαλάνδρι γιατί είστε ανίκανοι να λύσετε το θέμα;

Μα τι λετε τι δουλειά έχουν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου να πληρώσουν την δική σας ανικανότητα; Δεν διαβάσατε μάλλον το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης-κόλαφος που σας καταδίκασε. Τι λέει εν πολλοίς σε απλά Ελληνικά. Ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να μετεγκατασταθούν. Δεν σας λέει να τους πάτε σε αλλα σημεία του Χαλανδρίου. Για ξαναδιαβάστε την απόφαση καλύτερα.To TAΙΠΕΔ δεν σας παρεχώρησε, ή δεν έχει χώρους άλλους να παραχωρήσει; Μήπως δεν θέλετε κ. Γενικέ να λύσετε το θέμα γιατί καίει; Τι από όλα συμβαίνει και ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου; Οι προκάτοχοί σας τι ήταν βλάκες που δεν το σκέφτηκαν;

Εξάλλου, η επιχειρούμενη μεθόδευση δεν μπορεί να γίνει δεκτή καθώς εκτός των άλλων, δεν πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις των διατάξεων του Α.Ν. 2520/1940 << Περί υγειονομικών διατάξεων >> ( ΦΕΚ 273 Α’)και την Υγειονομική Διάταξη Α5/696/1983 (ΦΕΚ 243 Β’) όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ,Γ.Π/23641/2003 ( ΦΕΚ 973 Β’) , για την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων- ποιών πλανοδίων τώρα…. 30 χρόνων…… μονίμων κατέληξαν :…. Η μη επίλυσή του ελείψει πολιτικής βούλησης, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα διαταράξουν τον κοινωνικό ιστό της περιοχής. Έχουμε τα όσα προβλήματα έχουμε, δεν μπορείτε να μας φορτώσετε και επιπλέον άλλα λόγω της ανικανότητας σας. Ξεχάστε την προοπτική να δώσετε λύση εντός της περιοχή του Χαλανδρίου και να τελειώνετε. Μην μεταθέτετε ευθύνες. Δεν θα σας βγει.. Φωνάζετε «να! ο Δήμαρχος φταίει» ενώ το ξέρετε ότι φταίτε και εσείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικές υπεκφυγές σας για να μην λύσετε το πρόβλημα για το οποίο είστε υποχρεωμένος εκ του νόμου να βρείτε λύση. Όχι να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Εκτός αν υπάρχει πολιτική κόντρα με τον δήμαρχο και θέλετε να τιμωρήσετε τους δημότες για τις επιλογές τους. Να μας το πείτε αυτό.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ Κ. ΓΕΝΙΚΕ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Να είστε σίγουρος γι’αυτό. Επίσης προς αποφυγήν ρατσιστικών συνειρμών ,δηλώνουμε απερίφραστα ότι: Καθε συζήτηση για το πρόβλημα του Καταυλισμού των ΡΟΜΑ του Νομισματοκοπείου θα πρέπει να έχει σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει στους ΡΟΜΑ τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας που έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, το ηλεκτρικό ρεύμα, ο φωτισμός, η αποκομιδή των απορριμμάτων. Να αναζητήσετε ΑΜΕΣΑ με όλους εμπλεκόμενους φορείς την οριστική λύση του προβλήματος. Τα υπόλοιπα κ. Αγγελάκα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Όσο δεν το λύνετε, θα το βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Καλούμε τον Δήμαρχο του Χαλανδρίου έχοντας την στήριξη όλων των δημοτών του, να μην ενδώσει στις απαράδεκτες και παράνομες αξιώσεως του κ. Γενικού αλλά και να βοηθήσει ειλικρινά χωρις παλινωδίες, για οριστική επίλυση του θέματος, φυσικά, εκτός Χαλανδρίου.

Καλούμε όλους τους Δημότες και κατοίκους του Χαλανδρίου σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε τα παραπάνω σχέδια.

Καλούμε τον κ. υπουργό Εσωτερικών να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Αποκεντρωμένο Γ.Γ και να του υπενθυμίσει εκ νέου τις αρμοδιότητές του. Αλλιώς ας τον αντικαταστήσει ως άσχετο.

Υ.Γ κ .Γ. Γραμματέα: Απαιτούμε να ανακαλέσετε το από 26-11-2014 κατάπτυστο έγγραφό- τελεσίγραφό σας προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου διότι το ιταμό ύφος του και το περιεχόμενό του μας προσβάλει ως δημότες και ως πολίτες.

Και μην διανοηθείτε να μας προσάψετε χαρακτήρα πολιτικά αντιφρονούντων σας, η φίλα προσκείμενων στον δήμαρχο Χαλανδρίου , γιατί θα πέσετε οικτρά έξω…

Χαλάνδρι 30-11-2014

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *