Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βίτορ Περέιρα ο νέος προπονητής


O 46χρονος Πορτογάλος Bίτορ Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Περέιρα, που κατέκτησε δυο πρωταθλήματα σε ισάριθμες αγωνιστικές περιόδους με την Πόρτο, αναμένεται να είναι σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.
Ας δούμε τι ξέρουμε γι’ αυτόν: O Bίτορ Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Περέιρα (26 Ιουλίου 1968), γεννήθηκε στο Εσπίνιο, έπαιξε μόνο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και αποσύρθηκε στην ηλικία των 29 ετών. Το καλοκαίρι του 2010, έγινε βοηθός του Αντρέ Βίλας Μπόας στην Πόρτο και στις 21 Ιουνίου 2011, μετά την αποχώρηση του στην Τσέλσι, έγινε πρώτος προπονητής, κατακτώντας δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα.
Τον Μάρτιο του 2013 έχασε για ένα γκολ (2-1), την πρόκριση στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάλαγα
Θεωρείται σπουδαίος σκάουτερ, αφού ανακάλυψε τον Κολομβιανό James Rodríguez, που θεωρείται πλέον από τους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου.
Είναι μαθημένος στην πίεση, καθώς το δεύτερο πρωτάθλημα το κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική, όταν και κέρδισε 2-1 την Μπενφίκα, με γκολ στο 90΄, παρότι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν στη δεύτερη θέση. Πήρε τον τίτλο με 6 ισοπαλίες σε 30 αγώνες.
Στα τέλη Μαΐου του 2013 , αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Έβερτον, τελικά δελεάστηκε από τα 6 εκατομμύρια ευρώ των Σαουδαράβων, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Αλ Αχλί.

Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου