Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΕΜΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Η μέχρι σήμερα ασκούμενη κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά σε δημοσιογραφικούς κύκλους αλλά και μετόχους των τεσσάρων συστεμικών τραπεζών.

Όλο αυτό το διάστημα που κυβερνάει η αριστερά την χώρα τα πράγματα δείχνουν ότι δεν πάνε καλά και έχουν προκαλέσει ήδη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την αναζήτηση διεξόδων δια την σωτηρία της πατρίδας.

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες  βολιδοσκοπήθηκε  ο κος Αντώνης Σαμαράς για το αν θα αποδεχτεί να αναλάβει μια πρωτοβουλία υπέρβασης του επερχόμενου αδιεξόδου σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γ. Α. Παπανδρέου.
Αγκάθι στο σχέδιο εθνικής σωτηρίας η άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τον προκάτοχό του, που δεν θέλει να τον δει στα μάτια του.

Οι προβληματισμοί της ελληνικής ελίτ αυξάνονται ώρα με την ώρα.

Πέρασαν άλλωστε σαράντα εννέα ώρες, τριανταδύο πρώτα και πενηντατρία δεύτερα λεπτά ακριβώς (μετρημένα την ώρα που πατήθηκε το τελευταίο "α" της λέξης "δεύτερα") από την ώρα που ορκίστηκε και ακόμα ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταφέρει να δώσει στο MEGACHANNELε ένα πλήρες και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των επόμενων - τουλάχιστον ανά λεπτό - κινήσεών του, με βάθος τις επόμενες 30 ημέρες, ώστε να ξέρει και ο δημοσιογράφος τι να λέει και ο καναλάρχης τι να κάνει και τι να πει στα αφεντικά του στο εξωτερικό.

Αυτό που επιτείνει την αβεβαιότητα και τον προβληματισμό που έχει δημιουργήσει η μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική είναι ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα - τόσες ώρες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ -  στο εσωτερικό ποιες ακριβώς είναι οι γραμμές υποχώρησης που θα ήταν διατεθειμένη να κάνει στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ώστε να τις ξέρουν επακριβώς και εκεί στο εξωτερικό για να μπορούν να  πιέσουν για ακόμα περισσότερες υποχωρήσεις τον Βαρουφάκη, τον Δραγασάκη και τον Τσίπρα και να εξασφαλιστεί έτσι ότι δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας των όποιων διαπραγματεύσεων ώστε να οδηγηθούν έτσι στο προαποφασισμένο αδιέξοδο.

Αποτέλεσμα που προφανώς είναι επιθυμητό από τα σοβαρά κέντρα της ελληνικής ελίτ που γνωρίζουν ότι μια πιθανή επιτυχία στις διαπραγματεύσεις  θα οδηγήσει στην κατασπατάληση χρόνου και κρατικής προσπάθειας για να επανελεχθούν (ή για να είμαστε ακριβείς να πρωτοελεγχθούν) οι λίστες του μαύρου χρήματος και της μεγάλης φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ κλπ) και οι ακραίες, ψεκασμένες και  λαϊκίστικες καταγγελίες περί υποτιθέμενων σκανδάλων (υποβρυχίων, siemens κλπ).

Χρόνος και κρατική προσπάθεια που θα κατασπαταληθεί άδικα και θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, τη νέα μείωση των συντάξεων που είχε συμφωνηθεί με την ΤΡΟΙΚΑ για να πάρει η χώρα - πρεζάκιας την δόση της, ολοκλήρωσης του προγράμματος των απολύσεων, της πλήρους εφαρμογής δηλαδή εκείνων των αναγκαίων εθνικών πολιτικών που μαθηματικά οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ!


Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου