Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΙΚΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ







Το καλοκαίρι - μετά τις δημοτικές εκλογές έγραψα αυτό το άρθρο (αν θες κάνε κλικ για να το ξαναδιαβάσεις αναγνώστη μου ή να το διαβάσεις πρώτη φορά διότι εδώ όταν γράφουμε, γράφουμε για να μένουν και όχι για να κωλοτουμπιάζουμε τρεις φορές την ημέρα τις απόψεις μας) που λέμε ποια θα είναι η στάση μας απέναντι στην διοίκηση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ...

Εχθές το πάντα ενημερωμένο 24h Athens Press δημοσίευσε την εγκεκριμένη από την οικονομική επιτροπή εισήγηση της διεύθυνσης αθλητισμού του δήμου για τους "οικονομικούς όρους" διαχείρισης των αθλητικών χώρων.
Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Σέργιος Γκάκας συνεχίζει να κάνει καλά την δουλειά του - κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα (δεν είναι υποχρεωτικό να με διαβάζεις, έτσι δεν είναι;).

Και κάνει καλά την δουλειά του ο Γκακας διότι ΑΚΟΥΕΙ. Είναι άνθρωπος του πολιτισμού και ΑΚΟΥΕΙ.

Και τώρα άκουσε τον ΕΙΔΙΚΟ και όχι τον ΞΕΡΟΛΑ, ούτε τον ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.

Η εισήγηση συντάχθηκε από τον Χαράλαμπο Παπανικολάου.

Πάει στο διάλα, κάτι παραπάνω ξέρει από αθλητισμό, αθλητικούς χώρους, αθλητικές ανάγκες της νεολαίας και πισίνες ο Χαράλαμπος από τον ... παράγοντα του σωματείου πρόεδρα ή έφορα, γόνο πλούσιου μπαμπά που πλερώνει για να είναι ο υιός παράγων και να παριστάνει τον ειδικό του αθλητισμού, λες και η εξυπηρέτηση βασικών, πρωταρχικών αναγκών των πολιτών, έχει πάψει να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ με ταξικές αφετηρίες και έχει γίνει "τεχνοκρατικό ζήτημα" .

Εκτός αν η ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δεν είναι  για κάποιους "υπηρέτες του αθλητισμού" πρωταρχικό ζήτημα, βασική ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους προς τον πολίτη και είναι ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΑΓΑΘΟ, οπότε ορίζουμε την διαφωνία μας και κλείνει το θέμα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Διαβάστε την εισήγηση που εγκρίθηκε στην οικονομική επιτροπή παραμονές Χριστουγέννων και που θα πάει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο από το 24h Athens Press.

Τέρμα στο πολύχρονο πάρτυ εκμετάλλευσης των αθλητικών χώρων βάζει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Και αναζητήστε - όσοι έχετε κρίση και δεν καταπίνετε μασημένη την τροφή που σας δίνουν οι βλαχοδημαρχαίοι και οι παραγονταραίοι, τους λόγους για τους οποίους κάποιοι ξελαρρυγγιαστήκαν την τελευταία βδομάδα του 2014, μεταξύ γαλοπούλας, κουραμπιέ και βασιλόπιτας, εντελώς ξαφνικά, εναντίον του δήμου και της διοίκησης ενώ πριν ΕΓΛΥΦΑΝ.

Διότι ήδη ξεκίνησε - με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής - η αντιπαράθεση των δύο στρατηγικών για την δημοτική αθλητική πολιτική.

Η πρώτη είναι η δική μας αντίληψη, που λέει ότι ο δήμος πρέπει ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να έχει προγράμματα αθλητισμού ΔΗΜΟΤΙΚΑ, με προπονητές που ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - όπως κατ' επανάληψη έχουμε αναδείξει - και όχι μόνο παλιά την εποχή των παχέων αγελάδων όπως λέει η άλλη πλευρά - ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ από την κεντρική διοίκηση να προσλαμβάνονται και να εργάζονται στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους για να παρέχουν αθλητικό έργο στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η στρατηγική που λέει ότι πρέπει ο δήμος να έχει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα για τους υποψηφίους φοιτητές ειδικών κατηγοριών αφού αυτό είναι μέρος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Αυτή η στρατηγική που λέει ότι πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι χρήστες στην αντιμετώπιση του λειτουργικού κόστους των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων που χρησιμοποιούν και όχι κάποιοι να παίρνουν χρήμα από τον δημότη, χρήμα που διαχειρίζονται ΑΝΕΞΕΛΓΚΤΑ, επιβάλλοντας ουσιαστικά μια ΙΔΙΟΤΥΠΗ υπερφορολόγηση των δημοτών για χρήση δημοτικών χώρων, το προϊόν της οποίας μάλιστα διαχειρίζονται ιδιωτικώς.

Η αντίληψη που λέει ότι ο δήμος πρέπει να εξυπηρετεί τα αθλητικά σωματεία ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, τις ιεραρχήσεις του και τα οικονομικά του και όχι καθ΄ υπέρβαση αυτών λόγω άσκησης εκβιασμού οργανωμένων ομάδων που τον υποχρεώνουν να υποβαθμίζει άλλες σοβαρές πλευρές των υποχρεώσεων του στους δημότες.

Η αντίληψη ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ την λογική που ξεδιάντροπα διατυπώθηκε ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ότι "ο δήμος πρέπει να αγοράζει με λεφτά των δημοτών "κοινόχρηστους" χώρους για να τους δίνει σε ιδιώτες να τους διαχειρίζονται για να κάνουν "αθλητισμό" ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ  για να μπορούν να κάνουν ...  ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ για να ανέβει κατηγορία η ομάδα και να προβάλλεται - λέει - η πόλη. (???)

Η άλλη αντίληψη φωνάζει πολύ.

Σου πουλάει νίκες στο πρωτάθλημα της χύμα εθνικής κατηγορίας, νίκες που σε όλους μας αρέσουν αλλά πρέπει να αξιολογήσουμε - πρώτα εμείς οι αιρετοί αλλά και εσύ ο ξύπνιος πολίτης - αν πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον δημόσιο κορβανά, κατά προτεραιότητα ειδικά τέτοιες εποχές.

Αν πρέπει να κοπούν χρήματα από την καθαριότητα, τα όμβρια, τα πεζοδρόμια, την συντήρηση των πάρκων, την ρεματιά, τις λακκούβες για να μπορούν τα αθλητικά σωματεία .... ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, τελικά με δημόσιο χρήμα.

ΛΕΕΙ;

Αν δε λέει δύο δρόμοι μένουν για τα σωματεία και τους παράγοντες:

Ή να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ και να παίζουν στα αγωνιστικά τμήματα τα παιδιά της πόλης και ... ας χάνουν ή να κάνουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

Απλά είναι τα πράγματα, έτσι δεν είναι;

Ψήφισα την εισήγηση στην οικονομική επιτροπή αναγνώστη μου.

Ψήφισα την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και που εργαζόμαστε να εφαρμοστεί ακόμα και από το 3% αντί να λαϊκίζουμε και να γίνουμε αρεστοί σε οργανωμένες δυνάμεις.

Έχω διαχειριστικές διαφωνίες και παρατηρήσεις επί tης εφαρμογής που θα διατυπώσω στο δημοτικό συμβούλιο.

Η σημαντικότερη παρατήρηση μου είναι ότι αυτή η πολιτική που πλέον και η διοίκηση του δήμου έχει αποδεχτεί ως σωστή - και την ενέκρινε στην οικονομική επιτροπή - θα έχει μεγάλες δυσκολίες να υλοποιηθεί ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Αλλά αυτό είναι επόμενο θέμα προς συζήτηση και δεν είναι η "κυρίαρχη αντίθεση".

Τώρα αυτό που προέχει είναι να στηρίξεις και εσύ αναγνώστη μου την πολιτική που ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ και ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ και να μην παρασυρθείς από .... τους ειδικούς.

Αλλά - ειδικά αν παρακολουθείς την διαδικτυακή αντιπαράθεση περί των δημοτικών - να βγάλεις και κρίσιμα συμπεράσματα περί των πολιτικών συμμαχιών και του τρόπου που πολιτεύονται οι καθεστωτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις των οργανωμένων συμφερόντων στο πολύπαθο Χαλάνδρι.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου