Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ

 Απάντηση στην ανακοίνωση

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (ανακοίνωση που αναπαράγει και η εφημερίδα Ριζοσπάστης σε δημοσίευμα της στις 9/1/2015) αναφέρεται σε απολύσεις εργαζομένων σε δήμους του Βόρειου τομέα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην “απόλυση δύο εργαζομένων με σύμβαση σε ΚΕΠ”.

Ο Δήμος Χαλανδρίου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαψεύσει τους συντάκτες της ανακοίνωσης επισημαίνοντας τα εξής ,τα οποία αποσιωπά η ανακοίνωση.

1. Οι δύο εργαζόμενες στο ΚΕΠ στο σταθμό του μετρό «Χαλάνδρι» παραμένουν με ασφαλιστικά μέτρα και υπογραφή του Δημάρχου Χαλανδρίου Σ.Ρουσου στην εργασία τους, και βεβαίως ουδέποτε απολύθηκαν.

2. Η έφεση την οποία άσκησε ή Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωτική ,με βάση το σημερινό ασφυκτικό νομικό πλαίσιο του Καλλικράτη και των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης . Σύμφωνα με αυτά δεν επιτρέπεται  οποιαδήποτε  παράκληση από την άσκηση ενδίκων μέσων για σχετικές υποθέσεις ,ενώ απειλούνται με ποινή καταλογισμού και πειθαρχικές και ποινικές διώξεις όσα αιρετά μέλη Διοικητικών Δήμων αποφασίσουν διαφορετικά.

3. Ο Δήμος Χαλανδρίου με το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο έχει ταχθεί με ομόφωνες αποφάσεις στο πλευρό των εργαζομένων μη επιτρέποντας τον επανέλεγχο των συμβάσεων των 200 εργαζομένων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα  με το μνημονιακό αντισυνταγματικό νόμο ν.4250/14.
Όπως δε είναι γνωστό για αυτό το λόγο , είναι ήδη σε εξέλιξη άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Δημάρχου και της Διευθύντριας Διοικητικού.

 Ελπίζουμε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής να προβεί στην απαραίτητη διόρθωση της ανακοίνωσής του και η εφημερίδα Ριζοσπάστης να δημοσιεύσει τη διάψευση του Δήμου σχετικά με την απόλυση των δύο εργαζομένων σε ανάλογο σημείο όπως επιβάλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *