Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ" ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

 

Η αποδυνάμωση, αντικατάσταση από χαλαρά, εθελοντικά σχήματα - που οδηγούν μαθηματικά μεσομακροπρόθεσμα στην κατάργηση - των οργανωμένων, θεσμικών δομών παροχής αθλητικών, πολιτιστικών και τώρα κοινωνικών υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του δήμου μας προς τους Χαλανδράιους, είναι επιλογή που υπηρετεί απόλυτα την νεοφιλελεύθερη στρατηγική της ολοκληρωτικής κατάργησης του κράτους πρόνοιας και "όποιος δεν καταλαβαίνει δε ξέρει που πατάει και που πηγαίνει".

Ας κάνουμε τον τραγικό απολογισμό των τελευταίων χρόνων στον δήμο μας:

Μείωση θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, συνέναιση στη λειτουργία της Εστίας Παιδιού Κουρτέση από "φίλους του ιδρύματος", πλήρης κατάργηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, αποδυνάμωση μουσικών εργαστηρίων της φιλαρμονικής και ίδρυση ιδιωτικού φορέα για το αντικείμενο - ορχήστρα νέων από τον δήμο, μετατροπή του θεατρικού εργαστηρίου του κέντρου νεότητας σε σωματείο, διάλυση εργαστηρίων ΔΕΠΑΧ και Αετοπουλείου και λειτουργία ιδιωτικών εργαστηρίων σε δημοτικούς χώρους και τώρα η σταδιακή αντικατάσταση των δημοτικών ιατρείων από εθελοντικό σχήμα.

Η αντικατάσταση των υπαρκτών οργανωμένων αυτοδιοικητικών δομών κοινωνικής πρόνοιας (ΣΚΕΠΙ) από το χαλαρό και θεσμικά ανεύθυνο σχήμα εθελοντών, περιορίζει και τελικά εκμηδενίζει τις απαιτήσεις του πολίτη - δημότη από τον δήμο του και τον μετατρέπει σε επαίτη μέσα στους ίδιους του χώρους που έγιναν και πληρώθηκαν από τα δικά του δημόσια χρήματα τα προηγούμενα χρόνια.

Η απόλυτη στήριξη των δυνάμεων του φιλελευθερισμού σε αυτές τις επιλογές της διοίκησης του δήμου, που αποτελούν συνέχεια της πολιτικής Κουράση, ας προβληματίσει τους σκεπτόμενους.

Αυτό το μοντέλο της αντικατάστασης οργανωμένων δομών από θολής και αβέβαιης βιωσιμότητας σχήματα μόνο με την αντικατάσταση της σταθερής εργασίας με τους "με το ζόρι" επιχειρηματίες των ΚΟΙΝ.ΣΕΠ μπορεί να παρομοιαστεί.

Εμείς σε αυτή την πολιτική είμαστε απέναντι, κόντρα στο ρεύμα και λέμε να πρωτοτυπήσουμε πραγματικά: ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ που υλοποιούνται σε εφαρμογή τροϊκανών (ή "θεσμικών" αν προτιμάτε) στρατηγικών οδηγιών που έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε οριστικά μαζί τους.

Εμείς λέμε να αντισταθούμε σθεναρά για να έχει ο δημότης του Χαλανδρίου αυτά που δικαιούται και πληρώνει.

Επιμένουμε να διεκδικούμε να έχει ο άγρια φορολογούμενος δημότης Χαλανδρίου καθορισμένα δικαιώματα - προνόμια από τον δήμο του, ανεξάρτητα από "προσφορές", "χορηγίες", "εθελοντές" και "φιλάνθρωπους" ειδικά στα κρίσιμα πεδία δράσης της αυτοδιοίκησης: εργασία, καθαριότητα, υγεία, εκπαίδευση (προσχολική και σχολική), άθληση.

Ο πολίτης πληρώνει το κράτος και την αυτοδιοίκηση - ακόμα και τις τεράστιες ρεμούλες τους - και όσο πληρώνει κανείς δεν έχει δικαίωμα να κοκορεύεται γαιτί τον "φιλοδωρεί" και του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ δημόσιο χώρο, όπως κάνει η επικοινωνιακή προπαγάνδα του τοπικού συστήματος - τόσο η δεξιά όσο και ή αριστερή του πλευρά.

Απαιτούμε και διεκδικούμε η κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική πολιτική του δήμου ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ να είναι οριοθετημένη και να απευθύνεται σε αξιοπρεπείς πολίτες - δημότες, ιδιοκτήτες και χρηματοδότες αυτών των χώρων και όχι σε επαίτες - ραγιάδες, υποχρεωμένους στον κάθε ενδιάμεσο παράγοντα.

Απαιτούμε να απεμπλακεί η θεσμική λειτουργία του δήμου από τις δραστηριότητες οποιουδήποτε ιδιωτικού σωματείου, φορέα, συλλόγου, παράγοντα που δεν υπόκειται στην δημοκρατική αξιολόγηση και κρίση του δημότη και απαιτούμε ο δήμος να κάνει την δουλειά του και όχι να προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες του πίσω από "κοινωνικά"  καμουφλάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου