Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΕΧΘΕΣ: Διαγράμμιση στους πεζόδρομους του δήμου ΧαλανδρίουΧθες Δευτέρα 2/2 συνεργεία της αυτεπιστασίας του δήμου Χαλανδρίου προχώρησαν σε διαγράμμιση των οδών Ηρακλείου και Ιφικράτους. Στους συγκεκριμένους πεζόδρομους οριοθετήθηκε ο χώρος που με βάση την απόφαση 196/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου απαγορεύεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από οποιονδήποτε. Η ζώνη αυτή είναι πλάτους 2 μέτρων, και βρίσκεται πέριξ του άξονα και των 2 πεζοδρόμων.

Με βάση την συγκεκριμένη απόφαση στην ζώνη αυτή δεν επιτρέπεται να υπάρχει κανένα εμπόδιο, είτε αυτό είναι τραπέζι ή καρέκλα, είτε είναι θερμαντικό σώμα, πινακίδα ή οποιαδήποτε άλλη κατασκευή.

Η διαγράμμιση αυτή είναι αποτέλεσμα της βούλησης της διοίκησης να δημιουργήσει ενιαίους κανόνες στην διαχείριση του κοινόχρηστου χώρου όπου αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σκοπός είναι να ικανοποιηθεί με δίκαιο τρόπο η απαίτηση για συνύπαρξη όλων των χρήσεων που ούτως ή άλλως το κέντρο κάθε πόλης θα πρέπει να περιλαμβάνει.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κανονιστικές διατάξεις και αντίστοιχες διαγραμμίσεις για τον επιτρεπόμενο χώρο τραπεζοκαθισμάτων στους υπόλοιπους πεζοδρόμους του κέντρου  αρχίζοντας από την οδό Θουκυδίδου.  Επιπλέον τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των πρώτων 6 εργαζομένων που θα ασκούν ελέγχους σε θέματα κοινοχρήστων χώρων, ώστε εντός δεκαημέρου να μπορούν να ξεκινήσουν οι έλεγχοι αυτοί.

Ταυτόχρονα θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την πολεοδομία, ζητήματα ασφάλειας καθώς και θέματα κατασκευών που υπάρχουν στους πεζόδρομους ώστε τυχόν πρόνοιες που πρέπει να αναπτυχθούν ή επεμβάσεις σε κατασκευές που πρέπει να πραγματοποιηθούν να αποτελέσουν τμήμα της ατζέντας της συζήτησης που σύντομα θα πρέπει γίνει στο κέντρο.  Συζήτηση που αφορά και τους κατοίκους και τους επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην διαγράμμιση συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών των πεζοδρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις