Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΕΖΥΡΗ - ΣΑΡΑΪ Φ. ΛΙΤΣΑ - ΕΝΤΑΥΘΑΗ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ  ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ KAI ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ένα Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος - μια ΠΙΤΣΑΡΙΑ, όχι κανένα music bar - στην β ζώνη της παραρεμματίου (ούτε καν στην πρώτη) οδηγείται στο κλείσιμο ύστερα από άρνηση του δήμου να του χορηγήσει άδεια λειτουργίας, υπό τους αλλαλάζοντας πανηγυρισμούς της διοικήσεως του δήμου για την μεγάλη επιτυχία της στην εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος της ρεματιάς.

Το κατάστημα ήταν εκεί από το 1980 ως μεζεδοπωλείο - ουζάδικο. Πίναμε ούζα πιτσιρικάδες εκεί πριν γίνει πιτσαρία.

Μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος της ρεματιάς  το 1994 - τότε, την τετραετία που η αριστερά σύσσωμη, δημιουργική, συνθετική, ειρηνική και ουσιαστική διοικούσε τον δήμο, έφτιαχνε πεζόδρομους, προεδρικά διατάγματα, σφυρηλατούσε την κοινωνική συνοχή, είχε προγράμματα μαζικού αθλητισμού κ.ά. - το κατάστημα έπρεπε να κλείσει.

Όπως όλα τα καταστήματα στην Γυφτοπούλου  (Μαρινόπουλος και όλη η γειτονιά εκεί - φροντιστήρια, βιολογικά προϊόντα, πάρκινκ κλπ), στην Ζαλοκώστα (εκεί που βρισκόταν το δημαρχείο φωτοτυπικά, ηλεκτρονικά κλπ), κάτι ταβέρνες εκεί στην Τούφα δίπλα στον χώρο που είχε δεσμευτεί για τον παιδικό σταθμό και έγινε πολυκατοικία μεγαλοστελεχών του δήμου) και βέβαια κάτι ταβέρνες μεγαλοστελεχών που "παραμένουν στον δήμο για την διασφάλιση των συμφερόντων τους" και πολλά άλλα ΚΥΕ, ων ουκ έστι αριθμός.

Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. ΤΕΛΕΙΑ.

Η ρεματιά πρέπει να προστατευθεί. ΤΕΛΕΙΑ.

Αλλά η επιλεκτική εφαρμογή ή καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου είναι η απόλυτη αδικία.

Μέχρι τώρα - 21 χρόνια μετά την έκδοση του ΠΔ, η ρεματιά  έχει "προστατευθεί" με το κλείσιμο μια μάνδρας οικοδομών - που όντος ήταν μεγάλο πρόβλημα και ήταν ουσιαστική παρέμβαση προστασίας  - το κλείσιμο ενός σουβλατζίδικου, στην Ροδοδάφνης, στο Πολύδροσο, μια Λιβανέζικη ταβέρνα στην Γκίνη - απέναντι από 4 άλλα ΚΥΕ που δεν έκλεισαν και τώρα μια πιτσαρία στον Συνοικισμό, β ζώνη - 100 μέτρα μακρυά από την ρεματιά.

Όταν βγάζαμε το ΠΔ κάνα - δυο είχαμε πει ότι έπρεπε να εξαιρεθούν από το κλείσιμο τα προϋπάρχοντα καταστήματα αλλά φάγαμε ξύλο." ΟΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ για να προστατευθεί η ρεματιά" ήθελαν οι καργαριστεροί.

Σήμερα την ίδια ώρα που οι πολυχρονεμένοι μας άρχοντες πανηγυρίζουν γιατί νίκησαν το θεριό και κλείνει η πιτσαρία, εκδίδονται - ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ -  άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος με το καντάρι, ταβέρνες ανοίγουν διασκορπισμένες σε όλο το Χαλάνδρι, σε περιοχές αμιγούς κατοικίας διαλύοντας γειτονιές που ξεσηκώνονται για την αλλοίωση του χαρακτήρα της πόλης ενώ στο κέντρο της πόλης ο δήμος το έρηξε στην ζωγραφική μεγάλων επιφανειών.

Είναι "συνεργάσιμοι" οι επιχειρηματίες αυτοί.

Αν δεν "συνεργάζονται" οι επιχειρηματίες, κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες εφαρμογής οθωμανικού δικαίου.

Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο εδώ στα βάθη της Ανατολίας. Μιλάει ο επιχειρηματίας με τον Βεζύρη και άμα αρέσει στον Βεζύρη η φάτσα του παίρνει άδεια. Άμα δεν του αρέσει .... εφαρμόζονται οι πολεοδομικές διατάξεις.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ: Να εφαρμοστεί ΚΑΘΟΛΙΚΑ το προεδρικό διάταγμα και η πολεοδομική νομοθεσία - οι διατάξεις των χρήσεων γης. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα στηρίξουμε και θα συγκρουστούμε.

Αλλά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΘΟΛΙΚΑ!
ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΆ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ κλπ.

Και θα πρέπει ο δήμος να  ξεκινήσει παραδειγματικά αλλά και παιδευτικά, από εκεί που υπάρχουν συμφέροντα μεγαλοστελεχών του δήμου - δημάρχων, δημοτικών συμβούλων παλιών και νέων, υπηρεσιακών μεγαλοπαραγόντων.

Να κλείσουμε τώρα τα μαγαζιά, τώρα είναι η ώρα, που έχει και ανάπτυξη.

Χωρίς κανένα νταραβέρι, χωρίς καμία πρόσκληση για "συνεργασία" με κανένα επιχειρηματία.

Είναι το μαγαζί στην παραρεμάτιο. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. Αφαιρείται η άδεια.

Είναι ταβέρνα σε αμιγή κατοικία; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Τι θα πει "συνεργάστηκε" ή "δεν συνεργάστηκε" δηλαδή;

 Αν συνεργάζεται δεν είναι στην παραρεμάτιο ή δεν έχει γείτονες;

Αν όμως κλείσει η πιτσαρία, πανηγυριστεί ως μεγάλη επιτυχία της αριστερής (μπαίνοντας) διοίκησης και μείνουμε εκεί ....

Αν συνεχίζεται η επιλεκτική εφαρμογή ή παράβλεψη της νομοθεσίας ....

Αν περάσει άλλο ένα εξάμηνο και δεν τολμήσουμε να πάρουμε μια αναστολή έκδοση αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος για να συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και να καταλήξουμε σε ένα μίνιμουμ μπούσουλα για το πού πάει η κατάσταση στην πόλη ....

Τότε σίγουρα θα πρέπει να αναφερόμαστε σε τουρκομπαρόκ καταστάσεις και εφαρμογή οθωμανικού δικαίου εδώ στις παρυφές του ισλαμικού χαλιφάτου, στα δυτικά σύνορα της οθωμανικής αυτοκρατορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *