Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ

Για την βόμβα στα οικονομικά θεμέλια του δήμου που μπαίνει από την ΑΔΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ χρέωση των αγωγών ακαθάρτων που κατασκευάστηκαν στο ΠΑΤΗΜΑ 1 μετά την ένταξή του στο σχέδιο, υπόθεση για την οποία μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, σας έχουμε ενημερώσει με τρεις προηγούμενες αναρτήσει.

 Σας υποσχεθήκαμε ότι θα σας δείξουμε από πότε οι υπηρεσίες - αρχικά της ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια του δήμου - ήξεραν τι ήταν νόμιμο και τι παράνομο αλλά συνέχιζαν να κατακλέβουν ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΠΛΕΟΝ τους κατοίκους της περιοχής.
 Διότι ως καλόπιστοι πολίτες εμείς ξεκινήσαμε να υποθέτουμε ότι "δεν ήξεραν", έγινε μια εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου (σε αυτή την χώρα οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ - τέλος πάντων) αλλά δεν υπηρχε πρόθεση.

Λοιπόν ας υποθέσουμε ότι δεν ήξεραν.

 ΤΟ 2009 - όταν τους ήρθαν δηλαδή τα ραβασάκια από την ΕΥΔΑΠ αρχικά - οι κάτοικοι του Πατήματος πήγαν στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, για να μάθουν αν νόμιμα ή παράνομα τους ζητούν τα λεφτά για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ενώ έχουν πληρώσει τις εισφορές σε χρήμα (και γη) του 1337/83.

Ο Συνήγορος του Πολίτη έκανε ερώτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες - ΥΠΕΧΩΔΕ και ΕΥΔΑΠ.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (!!!!!) ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνεται με ένα αυστηρό έγγραφο προς την ΕΥΔΑΠ που τον έχει γειώσει κανονικά.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ που κοινοποιείται και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου.



Το ΥΠΕΚΑ στέλνει έγγραφο στον Συνήγορο του Πολίτη που αναζητάει τις απόψεις των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ τα πράγματα (ανεβάζουμε την πρώτη σελίδα και το συμπέρασμα μόνο.)




ΚΑΙ ΟΜΩΣ ....

ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

 Πλήρωνε ιθαγενή!


ΥΓ1: Στην έρευνά μας για το θέμα επισκεφθήκαμε τον αρμόδιο υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας και συνομιλήσαμε μαζί του.
Διατυπώθηκε ένα επιχείρημα που εμπεριείχε προσωπική μου εμπλοκή στην υπόθεση αφού κατά τον δήμο και εγώ έχω αποδεχτεί - ως δημοτικός σύμβουλος το 2005 - την χρέωση αφού υπάρχει απόφαση καθορισμού τιμής μονάδος για "αγωγούς και συνδέσεις στο Πάτημα" που την έχω ψηφίσει.

Το επιχείρημα δεν στέκει στα πόδια του και ελπίζω να μην διατυπωθεί επίσημα.

Ο καθορισμός τιμής αφορά συνδέσεις, επισκευές, τυχούσες βλάβες - δεν εμπεριέχει την συμφωνία του ψηφίσαντος σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ του κόστους κατασκευής του αρχικού αγωγού.
¨Ασε που στις δεκάδες αποφάσεις που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΑΝ, τόσα χρόνια, σιγά μην διεκδικώ το αλλάθητο του Πάπα.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν υπάρχει "συνευθύνη".

Ψηφίσαμε τιμές μονάδος. Το πού θα χρεωθούν και πού όχι δεν ψηφίσαμε, αυτό είναι δουλειά της υπηρεσίας και της διοίκησης - ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΩΣ!

Αυτά τα επιχειρήματα της ΟΜΕΡΤΑ ας τελειώσουν.
Το λάθος επιτρέπεται αρκεί να γίνεται αποδεκτό και να διορθώνεται.
Η εμμονή στο λάθος είναι εγκληματική. 
Α.Ν.

 

(συνεχίζεται)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου